Clarins komt met maatwerk cremes

Wow, i am impressed. Clarins heeft aangekondigd dat het een maatwerkprogramma cosmetica in de markt gaat zetten. Een serie basiscremes waaraan naar behoefte extra serumachtige stoffen aan toegevoegd kunnen worden. Een emotioneel concept, zo laat hoofd R&D Courtin weten, en daar hangt een prijskaartje aan…

 

Het gaat MyBlend heten en wordt in Amerika al vanaf 15 september in de markt gezet. Het is Clarin's antwoord op het groeiende segment van zg. dermatologische skincare.

Het concept is meer op de emotionele behoefte van een vrouw dan op haar specifieke huidtype alleen gericht, zo legt Courtin uit. De acht basiscremes voor dag en nacht kunnen aangevuld en gemengd worden met 'booster supplements' om de tijdelijke extra behoeften van de huid, onder invloed van levensstijl, aan te vullen. Bij het concept zal Courtin ook een boek publiceren; The Courtin Concept, Six Keys to great skin at any age'.

De basiscremes zijn geschikt voor de verschillende huidtypen en verouderingsstadia. De aanvullende serums varieren van extra hydratanten, tot kalmeerders, roodheidverminderaars, verzachters, anti-oxidantaanvullers, energiegevers en radiance stimulators.

En nu komt het, als je een kit met een basis dag en nachtcreme en een booster koopt, ben je in de states wel 500 dollar kwijt. halleluja. de basiscremes zijn het duurst, varierend van 170 dollar voor een dagcreme tot 250 dollar voor een nachtcreme. de boosters kosten 45 dollar per stuk. er zullen ook kleinere, dus goedkopere refills komen.

het is voor Clarins ook een manier om de naam de upgraden met deze nieuwe semi-maatwerklijn. Te positioneren naast namen als La Prairie, Sisley en La Mer.

Ik ben benieuwd wanneer ik (wij…haha) als cosmeticajournalisten er een presentatie over krijgen. Want wat ik nu lees overtuigt me nog niet helemaal qua prijs-kwaliteitverhouding.  De basiscremes moeten wel zo g..dvergeten goed zijn dat ze al zo duur zijn. Ik vraag me af of je niet gewoon een paar potten voor al die verschillende emo-lifestyle momenten in het jaar kunt kopen en daarmee toch voordeliger af bent.

Maar spannend nieuws is het wel!

Lees ook:Neemt L’Oreal de Clarins Groupe over?
Lees ook:Clarins wellicht overgenomen door PPR
Lees ook:Opmerkelijk: Gloss.com, webshop luxe brands sluit!
Lees ook:Billion Dollar Brows
Lees ook:Clarins opnieuw aangepakt voor claims op Expertise P3

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>