Trend in parfumland: Etnisch getint

 Etnische prints zijn volop aanwezig deze zomer. Ze zijn niet alleen verwerkt in zomerse jurkjes of opvallende accessoires, ook beautyland gaat er mee aan de haal. Ze hebben zich voor de verpakking en flessen laten inspireren door warme en kleurrijke prints uit landen als Afrika en Azië.

 

Estée Lauder, Bronze Goddess

De nieuwste limited edition parfum van Estée Lauder’s Bronze Goddes doet je denken aan zonovergoten stranden en zwoele nachten. Het is een sensueel parfum met als hoofdnoot amber. Deze noot wordt gecombineerd met zachte accenten van o.a. kokosmelk, sandelhout, mandarijn, Siciliaanse Bergamot magnoliablaadjes sinaasappelbloesemknoppen en lavendel. Op de fles en verpakking siert een kleurrijk zonneamulet.

Jean Paul Gaultier zomergeuren

De limited edition zomergeuren Classique en Le Male van Jean Paul Gaultier zijn deze zomer geïnspireerd op de opzwepende ritmes van Afrika. ‘Zij’ is gekleed als een Afrikaanse koningin en ‘hij’ als een Mannelijke Massai krijger. De zomerversie van Classique is alcoholvrij en bevat bloemige noten als oranjebloesem, pure bloemen als lelietjes van dalen en stevige basisnoten als frisse musk. De zomerversie van Le Male heeft dit seizoen extra stimulerende noten als mint, ginseng en gemberwater.

Niet Afrika, maar Azië was de inspiratie voor dit limited edition parfum van Kenzo Amour. Indian Holi verwijst naar het jaarlijkse Holi feest in India waar mensen op straat gekleurde verf over elkaar heen gooien met als resultaat een ware kleurenexplosie. Vandoor ook deze vrolijk gekleurde rood-roze fles en verpakking. Indian Holi heeft wat minder vanille en meer rozen dan haar voorganger Kenzo Amour waardoor de geur wat zoeter en meer bloemig is.

Lees ook:

Groene Zomergeuren

Hmmm…Francis Kurkdjian, meesterparfumeur

Het geurspoor van Apres L’Ondee van Guerlain

copyrights: www.moniquelindeboom.nl

Lees ook:Musthave: Coca-Cola light Tattoo fles
Lees ook:Verliefd op Jean Paul Gaultier’s parfumketting
Lees ook:Andrej Pejic op cover Elle
Lees ook:Verleidelijk voor hem Van Gils Limited Edition
Lees ook:Hmmm…Francis Kurkdjian, meesterparfmeur

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Trend in parfumland: Etnisch getint

  1. Manon

    Ben al bij alle parfumerien geweest voor de nieuwe geur van Estee Lauder, maar helaas zonder resultaat. Weet iemand waar deze parfum in (de omgeving van) Maastricht te verkrijgen is?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    probeer eens bij parfumerie.nl, zouden zo is mij verteld zeer uitgebreide collectie parfums hebben. is dan wel online winkel, maar kan handig zijn. heb je het verder bij de ici paris en douglassen van deze wereld geprobeerd?

      /   Reply  / 
  3. redactie, monique

    manon, las ook ergens dat bronze goddess bij de bijenkorf te koop is…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>