Celebs blijven jong en voelen zich kiplekker dankzij ‘cupping’

justcup

Laatst kwam Justin Bieber in het nieuws, omdat hij een foto had gepost waarop te zien was dat zijn lichaam was bedekt met allemaal donkere cirkels. Een nieuwe beautytrend? Nee velen weten het waarschijnlijk wel, het gaat hier om ‘cupping’. Bij cupping worden er glazen kopjes op je huid geplaatst en die worden daarna met een apparaat vacuüm gezogen. Zo wordt de doorbloeding flink gestimuleerd en het lichaam van afvalstoffen ontdaan.

c

Het moet heel goed voor je algehele gesteldheid zijn en wie het eenmaal doet, zou niet meer zonder kunnen. Veel celebrities zijn laaiend enthousiast over deze behandeling, want sterren zoals Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Justin Bieber, Victoria Beckham, Jessica Simpson en Jamie Foxx posten regelmatig tweets of Instagrampics waarop ze vertellen en showen superlekker in hun velletje te zitten na weer eens een cuppingbehandeling te hebben ondergaan.

Cupping is by the way niet nieuw. Het is zelfs stokoud! Het komt origineel uit China. Volgens oude geschriften lieten mensen zich in 28 na Chr. al cuppen om op die manier van vele kwalen te genezen. Daarna is het altijd blijven bestaan en in vele landen en culturen als onderhoudsbehandeling opgepakt.

Rond 2007, 2008 is cupping herontdekt en sindsdien laten veel mensen zich op deze manier behandelen. Ze voelen zich er fit en gezond door. Het is namelijk een effectieve bindweefselmassage welke niet alleen op je lichaam, maar ook op je gezicht toegepast kan worden.

cupping

De heilzame werking van cupping is wetenschappelijk nog nooit bewezen, maar afgaande op de verhalen van vele schoonheidsspecialisten, masseuses en cuppingliefhebbers lijkt iedereen er enorm van op te knappen.

Hieronder kun je demonstraties van verschillende cuppingbehandelingen zien.

Voor het gezicht:

Voor het lichaam

Wij hebben onze eerste ‘cuppingafspraak’ gemaakt. Vet spannend! Meer hierover kun je binnenkort op beauty.blog lezen. Nu eerst nog een cupje thee!

Lees ook:In bad met Bieber
Lees ook:Check: Justin Bieber fotoshoot Vogue
Lees ook:Het Justin-Bieber dieet
Lees ook:Justin Bieber verwent zichzelf met nieuwe tattoo
Lees ook:Volgende week kun je Justin Bieber aanraken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>