Rituals cosmetics geïnspireerd door meest trendy steden

‘Beauty bloggend & schrijvend’ Nederland werd afgelopen maandag uitgenodigd voor een ‘Uran Chic Beauty Experience’ in de speciale ‘white room’ boven de Rituals winkel in de Kalverstraat in Amsterdam. Een unieke belevenis die we niet hadden willen missen!

We kwamen niet alleen veel te weten over het tot de verbeelding sprekende Nederlandse body/home cosmetica merk, maar kregen bovendien ook wat handige tips & tricks om er mooi uit te zien.

Na een leuke introductie van Creative Director Eva Elias die ons enthousiast wist te vertellen over hetgeen wat Rituals wereldwijd heeft bereikt, wat Rituals met haar body/home cosmetica wil uitstralen en hoe nieuwe producten worden bedacht, ontwikkeld en getest, was het tijd voor een make-up demonstratie van de bekende topvisagiste Fabiënne Jansen.

De nieuwe make-up van Rituals blijkt oa te zijn gemaakt van vermalen edelstenen als robijn, amethist en saffier. Eva Elias: “Rituals was wereldwijd de eerste op de markt die edelstenen in haar make-up  heeft verwerkt. We werken samen met de top van de leveranciers.”

Topvisagiste Fabiënne liet zien wat je zoal met de make-up kunt creeëren. De nieuwe trendkleuren van de baked eye shadow blijken geïnspireerd op de dynamiek van het bruisende stadsleven. Er zijn twee nieuwe palets die een extra hoge concentratie kleurpigmenten bevatten. Hierdoor blijft de kleur én langer zitten én is hij intensener. Fabiënne koos ervoor om het model op te maken met de wat gedurfdere trendkleuren nl die van het palet met een roze pastelkleur in combinatie met aque en diepblauw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Supercool. Je kunt de baked eyeshadow zowel nat als droog aanbrengen. Het is maar net hoe intens je de kleuren durft te dragen. Voor degenen die iets minder uitbundig door het leven willen flaneren is er een baked eyeshadow met de tinten: paars + twee zachte grijstinten. De namen van de palets zijn: Uptown Blue & Urban Grey. (19,90)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behalve de eyeshadows zijn er dit seizoen ook drie nieuwe mascara’s te verkrijgen (€ 14,90) te weten eentje die je wimpers langer maakt, eentje die je wimpers méér volume geeft en eentje die drie dingen te gelijk doet: krullen, verlengen en meer volume bezorgen. Na de demonstratie van Fabiënne volgde er een Masterclass voor de aanwezigen beautyjournalisten. Onder begeleiding van Fabiënne mochten we zelf aan de slag met de nieuwe musthaves van Rituals. Handig, want je weet meteen hoe de producten voelen, hoe ze ruiken en hoe ze werken.

Namens beauty.blog.nl kan ik je vertellen dat de baked eyeshados alle verwachtingen overstijgen. Je kunt zowaar zien dat er edelstenen in verwerkt zijn, want de schittering die de kleuren op je ogen achterlaten is werkelijk fenomenaal. Zelfs met de wat bescheidenere kleuren kun je een waanzinnig resultaat neerzetten. De schittering kun je nog intensiever maken door de eyeshadows nat aan te brengen. Dat kan met een kwastje of met je vingers.

We hebben niet alle mascara’s getest, maar wel degene die je wimpers méér volume belooft. Dat gebeurt ook absoluut. Tip van Fabiënne die we erbij kregen was: “Voordat ik mascara aanbreng bij een model, neem ik het borsteltje eerst af met een tissue. Zo kun je opbouwend werken.”

Ook de drie kleuren nagellak zijn een feestje voor je nagels: Sky Line (diepblauw/paars), Sea Green (supervet lentekleurtje groen) en Freezed Fantasy (een soort goud/zilverenglitterlak). Deze dekken vrijwel direct en drogen aangenaam snel. ( € 10,90). Prettig in gebruik luidt onze conclusie.

Voor de lippen zijn er drie nieuwe Lipsticks ontworpen. Rituals noemt hun lipsticks ‘Lip Shine’, omdat de Lip Shine het beste kan worden omschreven als een combinatie van lipgloss en lipstick. Naast een mooie kleur en glans geven de Lip Shine(s) je lippen ook een boost , omdat ze worden gehydrateerd dankzij verzorgende bestanddelen. Dat voelt goed. De kleuren zijn: Sun Down, Night Fall & Sandy Sheer. Alledrie de kleuren zijn eigenlijk musthaves voor elke vrouw, omdat een ieder zich leent voor verschillende gelegenheden.

Kortom de nieuwe Rituals collectie Urban Chic mag er zijn. De producten zijn aangenaam in gebruik, geven een goed resultaat en zijn bovendien betaalbaar. Wij waren al groot fan van hun geurkaarsen, bodyproducten en shampoos, maar zijn nu ook om wat betreft de make up lijn. Check voor meer info: www.rituals.com

 

Lees ook:Rituals bij de Oscars
Lees ook:Shine deze zomer met Rituals make-up
Lees ook:Volkskrant maakt van mineraalmakeup indianenverhaal
Lees ook:Betover je zelf in ‘n duizend-en-één-nacht prinses
Lees ook:Best mascara ever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>