Volkskrant maakt van mineraalmakeup indianenverhaal

Tijdens een lekker kommetje soep zat ik vanavond de beautypagina’s in het Volkskrant magazine te lezen. Een artikel ging over minerale make-up, of beter gezegd: edelstenen make-up bij Rituals. De geinterviewde starvisagist had blijkbaar zo’n impact op de journaliste dat ze zich heerlijk heeft laten meenemen door zijn verkoopverhaal. Volgens de make-upmeneneer die de Rituals paletten gaat oppimpen, laaft iedereen zich nu aan mineralenmake-up maar is toch werkelijk de edelstenenmake-up the next big thing. Ehm….edelstenen bestaan ook uit mineralen hoor….

Ik heb het er nog maar eens op nagezocht op Wikipedia en inderdaad, de edelstenen die in verpulverde vorm gebruikt worden in de Rituals make-up zijn ook niets anders dan mineralen. In de Rituals make-up, zo wordt opgesomd zitten mineralen, maar ook vermalen edelsteenpoeder. Kun je het nog onduidelijker maken? Het enige verschil is bij dat edelsteenpoeder dat het ook een kleurtje heeft (overigens ook weer afkomstig van mineralen) en dat geeft volgens de make-upmeneer de Rituals poeders zulke mooie kleuren. Dat zou heel goed kunnen, ik geloof dat graag.

Verder staat in het stuk dat Mieke Roovers in samenwerking met Rituals de make-uplijn heeft ontwikkeld, of eigenlijk; dat het uit de koker van Rituals komt. Maar niets is minder waar. Mieke Roovers had (of heeft) zelf een edelstenenmake-uplijn genaamd Maria Magdalena. Het is dus geen oorspronkelijk idee van Rituals.

De make-upmeneer is van Indiaanse afkomst, de nieuwe serie moet ook een zweem van Indiaanse sferen meekrijgen. Daarom heeft de eindredacteur vast bedacht dat als kop ‘Indianencosmetica’ wel leuk zou zijn. Wat mij betreft is het vooral een indianenverhaal geworden.

En dat edelstenen energien bevatten die heilzaam zijn voor de huid, zoals hij en vele andere aanhangers van edelstenen zeggen? Ik heb nog nooit bewijs daarvan gezien. Wel veel geloof….

Deze poeders zijn wel vrij van synthetische toevoegingen en dat maakt ze een stuk prettiger voor gevoelige huiden.

Lees ook:

Gezondheidsclaims minerale make-up gaan veel te ver

Lees ook:Mieke Roovers’ make-up bij Rituals
Lees ook:Rituals bij de Oscars
Lees ook:Minerale make-up, beter voor je huid of spookverhaal?
Lees ook:Shine deze zomer met Rituals make-up
Lees ook:Betover je zelf in ‘n duizend-en-één-nacht prinses

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>