Archief: maart 2007

Holland’s Next Topmodel en Hildo’s make-uptips online

De Nederlandse variant van America's Next Topmodel is afgelopen week van start gegaan. Twaalf meiden knokken om wie het meest begeerde nieuwe fotomodel genoemd mag gaan worden. Op de website Modelmasters kun je de wekelijkse perikelen volgen en ook achter de schermen meekijken met L'Oreals topvisagist Hildo, die gegarandeert dankzij deze uitzendingen zelf een celebrity gaat worden! Zijn eerste make-up boek is ook al uitgebracht. Ik heb hem nog niet gelezen, maar kom zeker met een verslag als het zo ver is! By the way: L'Oreal's semi-maatwerk make-up waarbij kleuren lipsticks en oogschaduw zijn afgestemd op haar- en oogkleuren, Color Riche Made for Me Naturals, zijn nu al een groot succes. De komende weken zijn er ook gratis make-upadviessessies bij Etos. Dus als je nog met je handen in het haar zit……?? Lees verder

TESTPANEL TEST: De perfecte mascara maart 2007

Oneindig lange, volle en zachte wimpers in slechts een laag. Dat is wat cosmeticahuizen ons doen geloven. Maar hoe serieus moeten wij ze nemen? Zijn het alleen slimme verkooppraatjes of echte wondertjes? Het aanbod is enorm, en ieder seizoen worden er wel weer nieuwe technologieën uitgevonden die je wimpers nog meer glamour moeten geven. Het testpanel heeft vier nieuwe mascara’s (let: mmaart 2007!) voor je getest, en dit zijn de resultaten….

ps: wil je recente mascaratests lezen, ga dan naar…..

 

 

 

Lees verder

Coca-Cola komt met beautydrankje voor de huid

Ook Coca-cola heeft het licht gezien.  De frisdrankgigant gaat samen met L'Oreal een beautydrankje maken. Het gaat Lumae heten en wordt op thee gebaseerd.

Zoals gezegd moet het de huid van binnenuit mooier gaan maken. Drank voor schoonheid; het zal alleen niet als drank gemarket gaan worden, wel als schoonheidselixer! Lees er meer over in de Engelse Sunday Telegraph….

Calvin Klein’s ckIN2u moet jongere weer aan parfum brengen

Er is momenteel veel te doen rond de introductie van Calvin Klein's nieuwe parfum voor meiden en jongens, ckIN2u. De Amerikaanse ontwerper van hippe casual mode voor jonge mensen maakte in de jaren negentig grote naam met de introductie van CK One, het eerste parfum dat unisex te gebruiken was. Twintigers kochten het en masse: ten tijde van de piek gingen maar liefst 20 flesjes per minuut wereldwijd over de toonbank. De parfumwereld vraagt zich af of Klein dit record met ckIN2u weet te evenaren….. Lees verder

TESTPANEL TEST: De nieuwste zomer lipsticks

Lipsticks zijn een must-have accessoire voor een begeerlijke en elegante glimlach. Het zomerassortiment is erg groot en het is natuurlijk geweldig om de juiste kleur te vinden die matcht bij je nieuwe zomerjurkje.

Dit seizoen zien we voornamelijk glitterglosjes in de vorm van een lipstick, maar een naturelle basis mag natuurlijk ook niet ontbreken. Het testpanel ging op jacht en dit is het resultaat!

 

Lees verder

Shampoo voor gekleurd haar, verf of gewoon shampoo?

In de jaren negentig kocht je nog kleurshampoo (niet verwarren met kleurspoeling) waarin een kleine hoeveelheid kleurpigment zat om je geverfde tint op kleur te houden. Nu zie je ze nauwelijks meer. De verfstof geeft gemakkelijk huidirritatie en de lage dosis gaf een onbestendige kleurwaas.  'Kleurshampoo' anno 2007 is daarom veranderd in 'shampoo voor gekleurd haar'. Het bevat geen kleurpigmenten meer maar wel veel hydraterende  stoffen en parelmoerachtige pigmenten die het haar een heldere, glanzende tint teruggeven. Hierdoor lijkt de kleur weer een stuk dieper. Een optische truc, maar werkzaam. Nieuw is Nivea Haircare Brilliant Brown. Denk overigens niet dat de op de verpakking vermelde tekst ' kastanje & cacao extracten' iets zegt over kleur, er zijn alleen verzachtende stoffen uit die 'boontjes' gehaald voor de shampoo. Wil je per se een snuf kleurstof, koop dan Guhl, ook in de speciale stylingproducten zitten aanvullende kleurpigmenten.

Lees verder

Haarverf weer in opspraak, nu door huidallergie

Nadat in 2005 al eens 21 stoffen op aandringen van de Europese Commissie uit haarverven verwijderd moesten worden, vanwege hun kankerverwekkende eigenschappen, zijn haarverven nu weer in opspraak. De EC had onlangs weer een studie verricht onder 46 in Europa verkrijgbare haarverfproducten en daarvan blijkt meer dan de helft blijvende allergische huidaandoeningen te veroorzaken. Tien producten leidden zelfs tot zeer sterke huidreacties. Denk hierbij aan zwellingen van het gezicht naast eczeemverschijnselen. De EU benadrukt dat cosmetica door en door veilig moeten zijn omdat ze op grote schaal gebruikt worden. De richtlijnen worden daartoe ook regelmatig aangepast en bedrijven gesommeerd om stoffen waarvan ineens schadelijkheid bewezen is (en dat gebeurt regelmatig!) uit hun producten te verwijderen. Wat de haarverven betreft is het ook een dringend issue omdat mensen op steeds jongere leeftijd, vanaf tiener al, hun haar verven. Hoe jonger, hoe sterker ook de allergische reacties zijn. De boodschap moge duidelijk zijn….Meer info lees je ook op www.news-medical.net/?id=21700

Naar aanleiding van dit bericht heeft ook de Nederlandse Vereniging van Cosmeticaproducenten een communique uit doen gaan. Lees er hier meer over.

Lees verder

Docu Beperkt Houdbaar grijpt je naar de strot

De documentaire Beperkt Houdbaar van Sunny Bergman, over het rigide schoonheidsideaal waaraan vrouwen blootstaan, werd 8 maart uitgezonden bij de VPRO. Haar film greep me naar de strot. Niet alleen door rake opmerkingen van redacteuren en plastisch chirurgen maar ook vanwege in Amerika trendy vaginale ingrepen; voor een perfecte Playboy-doos…. Lees verder

Stella McCartney komt ook met biologische creme

Wellicht heb je het nog niet zo in de gaten, maar er komt een grote groene golf aan in cosmeticaland. Zelfs modeontwerpster Stella McCartney doet eraan mee. 100% Natuurlijke, zelfs 100% biologische cremes voor je huid, met alleen biologisch geteelde ingredienten. Niets synthetisch, niets dierlijks. Veel merken zeggen al  vaak dat ze 'natuurlijk' zijn, maar meestal is dat niet zo. Hoe kom je erachter wat echt zuiver is? Lees meer over hoe je dit zelf kunt checken… Lees verder

Oud viert feest bij Dove, maar jong wil aan de Botox

Er waait een stille storm door de beautywereld. Enerzijds neemt het aantal zieltjes dat Dove met haar 'echte' mensenreclames en 'eerlijke' producten wint, toe. Anderszijds verschijnen er steeds meer berichten dat je je op je 60ste echt niet meer met een gerimpeld gezicht kunt vertonen en vrouwen zouden dat ook niet willen, omdat ze zich nog veel jonger voelen. De botox-abonnementen zijn niet aan te slepen. Maar ondertussen lijdt een nieuwe, jonge generatie vrouwen in stilte, als de dood voor het moment dat de eerste rimpels zullen verschijnen. Want oud is vies, is eng, is confronterend, kortom is uit. Of toch niet?

 Foto: NY Times Online

 

Lees verder

Warenhuis John Lewis showt dikke vrouwen in bikini

De campagnes die het cosmeticamerk Dove internationaal voert tegen het heersende schoonheidsideaal beginnen hun sporen achter te laten. Het warenhuis John Lewis in Engeland laat nu ook dikkere modellen badkleding showen. Marketingvakbladen spreken al van een nieuwe marketingtrend: om de sympathie van klanten te winnen. Strijden Britse supermarkten en warenhuizen al enige tijd om de bewust levende consument met fair trade, en milieuvriendelijkheid, nu zijn ook de 'eerlijke' maten aan de beurt!

bron: Adformatie

Lees verder

Website legt veiligheid van cosmetica uit

Twijfel je er wel eens aan of een cosmeticaproduct wel veilig is vanwege ingredienten die ineens in opspraak zijn in de media , of omdat je niet meer weet hoe oud het product al is? De NCV, de producentenclub van Nederlandse cosmeticabedrijven heeft een speciale website, www.isditproductveilig.nl opgericht waarop je alles kunt nalezen, voor elke categorie. Nu betekent dit niet per definitie dat alle nu bekende ingredienten 100% veilig zijn, want niets is zo veranderlijk als wetenschap. Wat men nu nog als veilig beschouwt, kan over vijf jaar na 'tig' extra onderzoeken ineens wel onveilig blijken……..

 

Lees verder

Nicole Kidman en Jennifer Lopez tonen rode lippen en krullen bij de Oscars

Heb je 's nachts gekeken naar de Amerikaanse Oscar-uitreikingen. Ik sliep, maar ik heb de volgende dag wel even snel gecheckt welke beautylooks hot waren op het filmprijzenfestival. Red Lips, Bare Looks en Flapper Curls! Nogal retro, zelfs jaren'20. Maar absoluut vrouwelijk en feestelijk. Check de fotos van Gwyneth Paltrow, JLo, Nicole Kidman, Kate Winslet en andere Hollywood-beauties. Hadden wij maar zulke voortreffelijke visagisten prive tot onze beschikking…..zucht….

Rode lippen, sluik haar bij Gwyneth Paltrow

Lees verder

Sunny Bergman’s campagne tegen het heersende schoonheidsideaal

Dames opgelet, want als je meent dat je psychische schade oploopt door reclames van de cosmetica-industrie kun je dat nu melden bij VPRO-programmamaakster Sunny Bergman. Zij is een landelijke actie gestart 'Beperkt Houdbaar' waarmee ze zoveel mogelijk klachten hoopt te verzamelen en cosmeticaproducenten voor de rechter kan dagen. Lees verder