LinkeSoep TV; zaterdagavond Monique op tv

Edo is huge, zegt mijn collega Marieke, en dat is hij ook letterlijk. Toen hij hier maandagnamiddag binnen viel met zijn doosje met 'natuurlijke' cosmetica en op mijn 19e eeuwse barokke bank plofte kon ik nog net met een piepstem uitbrengen dat ik vreesde dat hij er doorheen zou knallen. Waarschijnlijk zou hij zich ook nog rotgelachen hebben en het een subliem tv-moment hebben gevonden. Edo houdt van rommelige, idiote tv en zo zat ik dan naast hem. Flessen badschuim en tubes gezichtscreme te bespreken. Op de zoek naar de waarheid; wat is natuurlijk en wat niet, en hoe misleidend is de claim? Cut the crap, bekijk hier de uitzending van zaterdag :-)

 

 

 

Zijn redactie had geshopt en kwam met een paar opmerkelijke flessen aan, waarvan eentje me is bijgebleven; douchegel Natures van Kruidvat. Een prachtig voorbeeld van hoe de claim, dan wel de productnaam 'natuurlijk' steeds meer verbasterd wordt, maar ook hoe een segment steeds opnieuw uitgevonden lijkt te worden om vooral maar vrijelijk invulling te kunnen geven aan de term 'natuurlijk'. Ging het vroeger vooral nog om de garantie dat het dierproefvrij was, tegenwoordig willen we er zoveel mogelijk pure planten in zien en fabrikanten nemen nog een leuk zijspoor, zoals Kruidvat en melden dat er in hun Natures douchegel geen conserveringsmiddelen, en geur- en kleurstoffen zitten.

Persoonlijk vind ik dit niets met 'natuurlijk' te maken te hebben, wel met een doelgroep die snel naar natuurlijk grijpt omdat ze denkt dat het beter is voor haar huid; die van de gevoelige huiden.

Kijken maar, zaterdagavond om 21.00 uur op Nederland 3, bij Linke Soep tv. Ben heel benieuwd hoe de chaotische opnamen uiteindelijk geknipt en geplakt zijn!

 

Lees ook:‘Scheer je (borsthaar) weg!’
Lees ook:Poll-uitslag: Ben jij al parfum-moe?
Lees ook:Miljoenen beautyclaim voor de Karda$hian$
Lees ook:NRC.Next:Groene smeersels om je mooier te maken
Lees ook:Gratis Parfums proberen:)

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “LinkeSoep TV; zaterdagavond Monique op tv

  1. teha

    ik kon het niet afkijken, vond de manier waaarop het geburde uiterst irritant terwijl ik fan van Edo ben!
    Ik heb zelf alle maskers wel eens geprobeerd en vind montagne jeunesse erg lekker.
    Ook nivea is zacht en voelt fris na afloop.
    Welke kwam hier als beste uit?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    vertel, wat vond je zo irritant?

      /   Reply  / 
  3. Marieke

    Zag er goed uit hoor :) ! De bank leek alleen een heel stuk kleiner haha! Hoe zou dat komen….

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    ja, ik had wel naast edo kunnen gaan liggen, verticaal op de bank…haha

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    overigens….dr hauschka kwam bij de meisjes voor de opleiding tot schoonheidsspecialiste, het beste uit de test, onder meer omdat het goed door de huid werd opgenomen. verder weet ik er het fijne ook niet van. je kan via dit blogje de uitzending gewoon opnieuw bekijken. aan het eind wordt de test bekend gemaakt.

      /   Reply  / 
  6. teha

    wat ik irritant vond was de manier waarop edo met zijn handen wapperde en dat stemmetje, het kwam zo onecht over, zo gemaakt, ik heb dus “de bank” niet gezien omdat ik gestopt ben, zal straks nog een keer kijken..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>