Stella McCartney komt ook met biologische creme

Wellicht heb je het nog niet zo in de gaten, maar er komt een grote groene golf aan in cosmeticaland. Zelfs modeontwerpster Stella McCartney doet eraan mee. 100% Natuurlijke, zelfs 100% biologische cremes voor je huid, met alleen biologisch geteelde ingredienten. Niets synthetisch, niets dierlijks. Veel merken zeggen al  vaak dat ze 'natuurlijk' zijn, maar meestal is dat niet zo. Hoe kom je erachter wat echt zuiver is? Lees meer over hoe je dit zelf kunt checken…

 

Waarschijnlijk ken je de natuurlijke merken Dr. Hauschka en Weleda al langer, er komen er nu steeds meer bij. Onlangs presenteerde zelfs modeontwerpster (en dochter van ex-Beatle Paul) Stella McCartney haar eigen 100% biologische huidverzorgingslijn 'Care'. Het past helemaal bij Stella, ze groeide op op een boerderij waar alles volgens de spelregels van de natuur werd gedaan. Ze was overigens wel de eerste die er echt glamourous potjes van maakte, want tot nu toe werd alles wat met natuurlijk en biologisch te maken had, vooral geassocieerd met alternatief. Denk maar aan de keten Natuurwinkel in Nederland. Ze verkopen fantastische producten, maar om het publiek moet je soms wel lachen….zweverig en super alto -hoewel je in een stad als Amsterdam er ook steeds meer hippe mensen ziet.

Als je wilt weten of je nou echt zuiver natuurlijke cosmetica koopt, check dan of deze keurmerken erop staan: Ecocert, www.ecocert.com of BDIH, www.bdih.nl . Op de websites van deze keurmerken wordt alles uitgelegd over toegestane ingredienten en kun je checken welke merken echt zuiver in de leer zijn.

 

Lees ook mijn blogs over de organic lijn van Jo Wood, over het aanscherpen van regels voor echt natuurlijke cosmetica, over beautytrends de komende tien jaar en over natuurlijk tegenover 100% high tech, over verpakkingen die je kunt planten.

 

Lees ook:Natuurlijk? Niet altijd veiliger…
Lees ook:Beautytrends komende jaren
Lees ook:Je mooi voelen? Een glimlach helpt…
Lees ook:Website legt veiligheid van cosmetica uit
Lees ook:Minerale make-up, beter voor je huid of spookverhaal?

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Stella McCartney komt ook met biologische creme

  1. maaike

    heb je ook een prijslijstje gekregen van Stella?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    tuurlijk…..maar ik vind het niet altijd noodzakelijk om prijzen bij mijn artikelen te noemen…wil je die weten dan?

      /   Reply  / 
  3. maaike

    ja. ik ben wel van de natuurcosmetica. leuke hieraan is dat het er idd ook mooi uitziet!! ben wel benieuwd wat dat met de prijs doet… is het overigens echt helemaal 100% natuurlijk?

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    ha maaike, volgens mij is het bij douglas te koop, heb je er een in de buurt? ik zal de prijzen eens opzoeken.
    stella’s producten zijn eco-cert gecertificeerd, dat is eens frans keurmerk voor producten en grondstoffen van biologische teelt. wat cosmetica betreft hoeft het dan niet 100% natuurlijk te zijn, maar rond de 80% wel plus ook gegarandeerd van biologische teelt. de rest mag ook synthetisch zijn. stella claimt op haar potjes wel dat het 100% is.

    het is de wereld van natuurcosmetica allemaal nog niet eenduidig. alleen producten met het bdih keurmerk zijn 100% plantaardig gegarandeerd. de rest neemt een ruime marge. en merken die claime plantaardige ingredienten te hebben moet je vooral niet op hun woord geloven, want dan mag het plantaardige zelfs maar 2% zijn en dan mag je dit al roepen.

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    hoi margreet hoe ben je ermee in aanraking gekomen? ik ken het niet, maar kan haar wel plaatsen, mede door dat ze getraind is bij neals yard in engeland. ben overigens niet onder de indruk van haar website- niet zo professioneel en erg gefocust op de verkoop.

      /   Reply  / 
  6. Janny

    Wat ik zo raar vind is dat als bekende mensen in eens het licht zien! en er achter komen dat puurnatuurlijk veel beter is,iedereen haar crèmes willen kopen, terwijl wij zelf hier in Nederland zo veel goede natuurlijk producten kunnen kopen zonder de belachelijk hoge prijzen die je alleen voor een naam moet betalen en niet eens 100%procent natuurlijk ,ik gebruik de nieuwe anti rimpelcrème van de Ambachtelijke
    (BDIH keurmerk) ik vind hem fantastisch ik heb een mooie gezonde huid. En deze is nog betaalbaar ook.

      /   Reply  / 
  7. redactie,monique

    ha janny, zo zie je maar hoe blijkbaar het gemiddelde menselijke brein werkt. mij doet het ook echt helemaal niets. ergo: als een celebrity een product aanprijst, krijg ik eerder argwaan. ik krijg namelijk door de berichten in media helemaal niet de indruk dat celebs veel kennis van zaken hebben op het gebied van cosmetica. eerder dat ze zich van alles laten aanpraten.

    dat stella mccartney nu met haar eigen lijn kwam, vind ik nog wel leuk, omdat het echt van haar is. ze is niet het gezicht van een merk alleen voor de foto of zo, wat je juist zoveel ziet – zo’n ambassadeursschap. omdat dit van haar is, geeft het ook weer blijk van haar levensstijl (ze is opgegroeid met een eco-leven op de boerderij en een moeder die alles in het teken van bio-dynamische productie), en die marketinggimmick snap ik dus wel en apprecieer ik ook.

      /   Reply  / 
  8. Janny

    Ja ja ik heb ook zo mijn bedenkingen zo is er een nieuw merk op de markt gekomen deze is gemaakt door moeder en dochter zij pretenderen dat het natuurlijk crèmes zijn peper duur en de celebertys kopen massaal deze crème`s het merk Sjal, nou ik heb eens even onderzoek gedaan en ik zeg je dat er nog een hoop troep in zit, er kunnen wel 45 soorten kruiden in zitten maar de rest?

      /   Reply  / 
  9. redactie,monique

    hmmm…ik zal er eens naar kijken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>