Estee Lauder co. jaagt op dr.Murad

Goh, was ik er net aan gewend dat dr. Murad ook in Nederlandse beautysalons te koop is en dat we er weer zo'n fijn doktersmerk bij hebben, hoor ik alweer dat de Amerikaanse equivalent van L'Oreal; Estee Lauder aast op het merk. Niet dat het uiteindelijk wat uitmaakt, want Lauder zorgt echt wel goed voor zijn brands, toch bekruipt je het gevoel dat er weer een authentiek merk verdwijnt, eentje waar voor mijn gevoel nog een echt mannetje in zijn uppie achter zit. Maar de verleiding is voor de dermatoloog te groot. De zak met geld die hij geboden kan krijgen is niet mis namelijk…

dr Howard Murad, bron WWD.com

 

….het bedrag wordt niet verteld, maar kijkend naar andere doktersmerken die recent door multinationals zijn overgenomen, kan de verkoop zeker tussen de 50 en 90 miljoen dollar opleveren. dr. Howard Murad doet het goed in the States met omzetten van 100 miljoen dollar in winkels en nog eens 20 tot 30 miljoen via het internet.

Marktkenners denken dat Lauder de brand erbij wil hebben om het segment met 'potjes met medische uitstraling' te vergroten, omdat het de komende jaren een steeds grotere markt gaat worden.  En het moet op gelijke voet blijven met de concurrenten. L'Oreal kocht twee jaar geleden al SkinCeuticals, Proctor & Gamble kocht in januari dit jaar Doctor's Dermatologic Formula.

Dus, beste artsen, ik zou maar gauw een lijntje gaan ontwikkelen, als je ervan droomt om (ook) in de potjesbizz rijk te worden!

 

Lees ook:Opmerkelijk: Gloss.com, webshop luxe brands sluit!
Lees ook:Estee Lauder van fraude beticht
Lees ook:Gisele Bündchen verdient het meest !
Lees ook:Gisele Bundchen verdient het meest!
Lees ook:Dr Murad’s advies bij cellulite

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>