Oral B Triumph; slim poetsen voor beginners

Soms kan ik het bijna niet geloven dat er nog mensen met 'de hand' poetsen. Het is toch al jaren onomstotelijk bewezen dat elektrisch poetsen goed is voor je tanden en voor je tandvlees. Oke, je moet er even handigheid in krijgen. Daarom is de nieuwe Triumph tandenborstelset van Oral B (Braun) handig voor de leek…die twijfelt en even over de streep getrokken moet worden. Off you go! Ik zal je uitleggen waarom…

 

Elektrisch poetsen poetst niet alleen het tandoppervlak schoner, door de mechanische trillingen masseer je ook nog eens je tandvlees. Tegenwoordig kun je kiezen uit de ronddraaiende borstel van Oral B en uit de vibrerende borstel van Sonicare (Philips). Ik ben zelf al tien jaar fan van de Sonicare omdat ik hem het meest zacht vind, mijn man poetst al jaren met Oral B en samen zijn we de nieuwste versie van Oral B gaan uitproberen, de Triumph.

Die borstelset bevat namelijk ook een klok, die precies aangeeft hoe lang je elke kant in je mond moet poetsen maar ook of je niet te hard drukt met de borstel op het tandvlees. Daarnaast bevat de set ook een borstel waarmee je het tandoppervlak kunt polijsten.

Ik betrap me erop dat ik de oral B telkens pak, als ik het tandoppervlak van mijn tanden een beetje ruw vind, de Oral B is een meester in het glad maken van je tanden. De klok hebben we een paar dagen uitgeprobeerd maar toch weer aan de kant gezet. Het is iets voor beginners. Je weet op een gegeven moment automatisch wel hoe lang je moet poetsen en of je niet te hard drukt. Bovendien hebben wij geen handig plateau in de badkamer waar je hem op ooghoogte kunt neerzetten – want toch een must is tijdens het poetsen.

En oh jammer, maar toch; die polijstborstel blijft maar inde houder staan. Te weinig zin om hem regelmatig om te wisselen.

Gemak dient de mens; het moet allemaal snel en vakkundig gebeuren. Oral B doet het goed, de extraatjes zijn leuk voor beginners. En zoals het een waar verslaafde betaamt: mijn Sonicare blijft voor mij de beste – met zo nu en dan een extra gladmaaksessietje met de oral B.

Het is een kwestie van smaak; mijn man heeft inmiddels drie Oral B borstels staan. Hij krijgt er geen genoeg van. Wat hij ermee doet? Nou, in ieder geval te veel ruimte in het wasbakkastje ermee in nemen en verder……tsja…gewoon voor de heb, zal ik maar zeggen:-)

Lees ook:Tanden scrubben
Lees ook:Maak tanden poetsen prettig
Lees ook:Met mondwater nóg schoner!
Lees ook:feiten en fabels over tandvlees…
Lees ook:Je lijkt jonger met witte tanden!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oral B Triumph; slim poetsen voor beginners

  1. teha

    mijn eerste oral b had een ingebouwde timer en die stopte na twee minuten één seconde, was erg prettig.
    Nu ik een nieuwere heb, is juist dat er uit en ik mis het, na een half jaar nog steeds.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>