Legendarisch: Sylvia Kristel in Amira tamponcommercial

Ik zit net naar de uitreiking van de Gouden Loeki op tv te kijken en daar komt plotseling een commercial uit mijn jeugd voorbij. Sylvia Kristel die het verschil uitlegt tussen tampons met een vierkante en een ronde top. Dat was wat in die tijd (1975), een ronde top! Ik keek er altijd besmuikt naar, naar die top en naar Kristel met dat gezicht als van glijmiddel. Irritant, vrouwelijk op een slijmerige sensuele manier die ik echt helemaal niet snapte en ook niet wilde snappen. Als ik de spot nu weer terug zie, geniet ik. Maar blijf ik me afvragen wat tampons en die erotische zweem toch met elkaar te maken hadden.

 

 

 

Waren tampons iets van moderne meisjes toen, verbeeld a la Kristel of dacht de maker (een man…) er zo het zijne van. Piemeltje erin, tamponnetje erin, vingertje erin….BEKIJK HEM HIER NOG EENS! Kristel werd dankzij die spot ontdekt als actrice en het Emanuelle-tijdperk kon beginnen.

Lees ook:Tampon topje …
Lees ook:Chanel no 5 triomfeert met oude commercial Nicole Kidman
Lees ook:Fijn dat ze er zijn….wellness comfort tampons + het vrouwencondoom
Lees ook:De Nederlandse vrouw gaat los!
Lees ook:Adieu pigmentvlekken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>