Rode Kruis pimpt imago op met sexy Yfke

….ik ben de doelgroep niet, want 20 jaar te oud. Het Rode Kruis probeert in het zichtsveld van jongeren te komen met een opgepimpte commercial waarin model Yfke Sturm voor mag doen hoe je sexy collecteert, en als dat niet lukt mag nog altijd die tien jaar oudere onhandige vent het wel proberen. Oh wat voorspelbaar vervelend onnodig schattig. En op de website van het Kruis hoor je na wat gekreun onze Yfke vertellen hoe simpel het is om te gaan collecteren. Vermoeiend hoor, zo rolbevestigend bezig zijn…..

 

Dit is overigens de brief van het Rode Kruis die ze stuurden naar mensen die hadden 'geklaagd' over de nieuwe commercial. Geplukt van de website van BeperktHoudbaar.nl

 —————————————————-

Hartelijk dank voor uw berichtgeving. Het is altijd prettig te vernemen hoe de campagnes van het Nederlandse Rode Kruis bij het publiek overkomen.

U gaf aan te twijfelen of de nationale buscollecte campagne, die het NRK in dit kader is gestart, wel een passend karakter heeft. We hebben het idee overgenomen van onze Franse collega's, die veel succes hebben gehad met de campagne.

De nationale buscollecte van het NRK is voor iedereen. Om dit grote publiek te bereiken is gekozen voor Yfke Sturm aangezien zij een heel breed publiek aanspreekt. Tevens opent zij deuren naar andere, nieuwe landelijke media (TV en radio) waarmee we onze boodschap wijd kunnen verspreiden en nog meer aandacht kunnen krijgen voor de collecte. Vanzelfsprekend heeft Yfke dit helemaal gratis voor ons gedaan!

Mocht blijken dat veel mensen zich aan deze manier van campagne voeren storen, dan zullen wij dit zeker in de toekomst meenemen in ons ontwerp.

Ik hoop u met het voornoemde voldoende te hebben geinformeerd en dank u nogmaals hartelijk voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

 

Henny Versteegh

Servicelijnmedewerker Donoren

Van het Nederlandse Rode Kruis

Lees ook:Draag rood!
Lees ook:Yves Rocher strikt Yfke Sturm
Lees ook:Victoria’s Secret kiest weer voor een nederlandse babe
Lees ook:Kerst is geven…
Lees ook:Meest voorkomende vrouwenpech: ladder in panty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>