Beauty quote van de week

 

‘Sinds een tijd is er aan het beeld van het kindvrouwtje een tweede beeld toegevoegd; het rijpe model dat verstard is in de tijd (Jane Fonda, Andie McDowell oa.). Er schuilt een verradelijke boodschap achter dit nieuwe model van middelbare leeftijd; je krijgt toestemming om te leven maar niet om te veranderen. Je mag ouder zijn, maar er niet ouder uitzien. De jeugdcultus concentreert de sociale macht van vrouwen op de decoratieve functie.’ Liesbeth Woertman in haar boek Moeders Mooiste

 

Lees ook:Heidi Klum: hoe haar je ouder maakt
Lees ook:Vrouwen willen méér tijd voor zichzelf
Lees ook:Maskerade van cosmetische ingrepen: Madonna
Lees ook:Dutch Fashion Awards: de collecties!
Lees ook:Kamasutra nogal dominant boekje

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Beauty quote van de week

 1. LuNa

  Maar zo middelbaar is Andie mcDowel toch niet?..Jane Fonda is een zeventiger ok.
  Rimpels is eigenlijk not done in deze tijd. We hebben het toch moeilijk als we nu een beetje in het gareel willen zitten….we mogen er niet ouder uitzien, we moeten maatje Small hebben etcetera. Wat moeten we toch veel, en het is zo onnatuurlijk en niet van deze tijd!!

    /   Reply  / 
 2. Maya

  Andie McDowell is 50 jaar. Jane Fonda is 71 jaar.
  Maar we MOETEN toch niets als vrouwen? Doe waar je je prettig bij voelt. Wil je botox gebruiken, dan doe je dat. Wil je het niet, dan doe je het niet. Klinkt heel simpel maar we mogen en kunnen toch zelf onze keuzes maken? Maat 40 is ‘dik’ in Amerika. Renee Zellweger kreeg in haar Bridget Jones periode geen covers meer. Is toch te gek voor woorden.

    /   Reply  / 
  1. monique

   maya, ben jij niet gevoelig dan voor de boodschappen uit de lifestyle (beauty) industrie? veel vrouwen namelijk onbewust bewust wel….

     /   Reply  / 
 3. Maya

  Niet echt. Niet dat ik mezelf zo geweldig vind, hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik ben gewoon een nuchter type. Ook ik ben gek op kleding, schoenen, luchtjes, cremetjes en make-up maar ik laat me niet de les voorschrijven. En waarom altijd streven naar iets dat misschien niet bij je past? Niet iedereen heeft het lichaam voor een size zero en niet iedereen staat eyeliner of nude make-up, ik zeg maar wat. Misschien scheelt het ook dat ik vooral met mannen werk en met mannen op de kamer zit. Die hebben toch een heel andere mening over vrouwelijke schoonheid dan de beauty industrie.

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   wat voor mening zijn zij toegedaan, die mannen?

     /   Reply  / 
 4. Maya

  Kort samengevat: vrouwelijke kleding (het liefst rokken en jurken), ronde vormen, hooggehakte laarzen/schoenen, niet al teveel make-up en een vriendelijk gezicht. Chagerijnige koppen vinden ze niet aantrekkelijk. Vrouwen als Victoria Beckham en Sarah Jessica Parker scoren niet hoog.
  Mijn zwager voegde er eergisteren nog aan toe: dode haarpunten en een paar puisten zien we niet (mijn zus klaagde over haar puisten en ik over de poriën op mijn neus, vandaar..).

  Eigenlijk zijn ze heeeel makkelijk, die mannen :-) .

    /   Reply  / 
  1. redactie, monique

   @maya…weet je wat mannen ook nauwelijks zien? cellulite!!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>