Beauty-quote van de week!

 

"De paringsdaad en de instrumenten die ertoe dienen zijn zo lelijk, dat, waren er niet de schoonheid van het gelaat en de bevrijding van de geest, de soort zijn menselijkheid zou verliezen." - Leonardo da Vinci (1452-1519)

Met dank aan de website van Nirvana

Lees ook:Kiki is vermist….
Lees ook:Beautiful magazine : VOGUE
Lees ook:Rihanna voelt zich één week per maand super lelijk
Lees ook:Fimpje! En God schiep de Prada-wereld
Lees ook:Britney celebrates Halloween…..

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Beauty-quote van de week!

  1. Nirvana

    In een Zuidamerikaans land als Colombia zijn vrouwen onderling competitiever.

    Volgens mij loont het de moeite om te kijken naar aantal plastisch chirurgische operaties in een land en de onderlinge competitie tussen vrouwen.

    (Mogelijk is het al gedaan; ik vind het namelijk zo’n voor de hand liggend idee.)

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    wat moet ik zonder jouw scherpe visie ‘nirvana’. je hebt volkomen gelijk, ik geloof heilig in een oorzakelijk verband tussen de hoeveelheid ingrepen en de mate waarin vrouwen met elkaar concurreren:-)

    ergo, ik geloof er zelfs in dat er een volledig economisch motief ten grondslag ligt aan de behoefte om het lichaam te willen manipuleren ten gunste van een heersend schoonheidsideaal.

      /   Reply  / 
  3. Nirvana

    Ook met Botox worden mensen gewoon oud. Een nuchtere Nederlandse zou wellicht ook een betere presidente van Argentinië zijn.

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    & nirvana, daar oordeel ik niet over. ik vraag me alleen af hoe gepast ik het vind dat het uiterlijk van deze vrouw en de manier waarop ze dat tot stand brengt of beter :behoudt, als waardeoordeel moet gelden in een overweging of ze een goede kandidate zou kunnen zijn of niet. want daar komt het impliciet wel op neer, ook al wordt het niet met zoveel woorden gezegd.

    bovendien pikant: het komt uit de mond van een VROUW…for godsake…WHO CARES DAT DIE VROUW WELLICHT EEN ABONNEMENTJE BIJ DE DERMATOLOOG HEEFT?!

    tergend gewoon!!!! maar het bevestigd ook weer eens te meer mij eigen visie over onderlinge competitie onder mijn seksgenoten en hoe zij daar mee omgaan, dan het wel verwoorden.

      /   Reply  / 
  5. Nirvana

    @Monique: Dat vrouwen in competitie spijkerhard kunnen zijn, weet ik. Ik maak me daar ook weinig illusies over.

    Maar ik weet niet eens of dit wel competitie is. Volgens mij letten vrouwen er sowieso meer op over wat andere leden van de eigen sekse aan hebben, dan mannen. Vraag bijv. mannen maar eens watvoor kleur kleding hun laatste date aanhad en vraag hetzelfde aan vrouwen.

    Het zegt niets over de politieke competentie van de presidentskandidaat, dat klopt. De journaliste had de zendtijd beter kunnen gebruiken voor een korte politieke analyse.

    Zo’n nuchtere Nederlandse is overigens tegenwoordig wat moeilijker te vinden dan in het verleden, lijkt me. Nederlandse nuchterheid was spreekwoordelijk. Vandaar mijn opmerking daarover.

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    @nirvana, het pikant te moeten constateren dat beauty ook steeds meer het domein van de politiek binnenrolt. nu wisten we al wel dat uiterlijk ertoe doet. want sexappeal, dus vermeende viriliteit dus kracht et ceterea…

    en we weten inmiddels dankzij onderzoek van marieke aafjes ook dat de argentijnen ‘bezeten’ zijn van schoonheidsingrepen

    en ik lees vanmiddag in het Parool van zaterdag ook dat Cristina in antwoord op het beautiful-bewerkte gezicht zich al sinds haar veertiende verft ‘als een deur’ wat dat dan ook moge betekenen, en dat dezelfde verslaggever er toch ook even een regel aan wijdt hetzij wel op diplomatiekere wijze, door een vermoeden uit te spreken dat aan haar schoonheid wellicht enige medische ondersteuning ten grondslag ligt:-)

    zouden dit soort vrouwen, die en de macht willen grijpen en een beauty willen blijven, een lans gaan breken, dan wel een trendbreuk gaan veroorzaken? of iets of zal het iets worden van hun generatie, de vijftigers?

      /   Reply  / 
  7. Nirvana

    @Monique: Verven ‘als een deur’ betekent vrijwel zeker dat het richting plamuren van de huid van het gezicht gaat. Daarbij laat men gaatjes open voor de ogen.

    Waarvoor zouden ‘dit soort vrouwen’ een lans gaan breken of een trendbreuk veroorzaken? Ik volg je even niet.

    (Even een wat ander vraagje : Wanneer zou beauty ooit haar intrede doen in de Nederlandse politiek?)

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    NRC Next over de macha!

    De media smult blijkbaar van de opkomst van Cristina Kirchner. Ook NRC Next pakt vanmorgen groot uit met een verhaal over haar. De typeringen vliegen je om de oren en je vraagt je af hoe ze zich eigenlijk toch tot elkaar verhouden. Cristina wordt zowel een koningin als een macha genoemd. Nooit geweten dat koninginnen eigenlijk macha’s zijn (!?). En de macha’s grijpen de macht in Latijns Amerika, in de hoop onder de vrouwelijke bevolking (blijkbaar de meerderheid) dat vrouwen eerlijker zijn , minder corrupt. Maar dat deze dames wel heftig zijn, want zeker geen feministen en ook nog behoorlijk religieus plus daaruit voortvloeiend; tegen abortus.

    Fascinerend hoor, want tegelijkertijd wordt deze vrouw schamperend beoordeeld op haar beauty-fixed uiterlijk.

    Zou er een verband zijn tussen een bijgewerkt verouderd gezicht en macha gedrag??? een nieuwe ontwikkeling, of komt de aap uit de mouw? *wink*

      /   Reply  / 
  9. redactie, monique

    nirvana, tot nu toe en in veel landen nog steeds houden politica zich (zeker niet opvallend) bezig met schoonheid, ofwel manipulatie van hun schoonheid. vandaar mijn vraag over de trendbreuk.

      /   Reply  / 
  10. Nirvana

    @Monique1: Kortom, wat gebakken lucht van NRC Next. Consequent is overigens fecho niet macha.

    Deze vrouw is gekozen omdat ze het economisch beleid van haar man gaat voortzetten, lijkt me. Ik denk dat ze daarom gekozen is door de Argentijnen. Er was niemand waar men betere verwachtingen van heeft.

    Ze wil niet vergeleken worden met Hillary Clinton, maar daar is ook iets degelijks van te verwachten, als ze aan de macht komt: grotendeels voortzetting van het beleid van Bill. Ik geloof dat ook Maarten van Rossem dit een keer heeft gezegd.

    @Monique2: Voor Argentijnse begrippen zal dit wel normaal zijn. De concurrentie tussen vrouwen zal daar ook harder zijn. Ze zijn wel christelijk in naam, maar dat weerhoudt hen niet van moordende concurrentie. Dergelijk gedrag is niet voorbehouden aan vrouwen.

    Het inzetten van schoonheid kan voortzetting of uitbreiding zijn van argumentatie met andere middelen.

      /   Reply  / 
  11. redactie, monique

    @nirvana, wat bedoel je met deze zin:’Het inzetten van schoonheid kan voortzetting of uitbreiding zijn van argumentatie met andere middelen.’

      /   Reply  / 
  12. Nirvana

    Ilona Staller aka La Cicciolina deed dat dichter bij huis regelmatig. Toegegeven: niet subtiel, niet mijn smaak, maar wel illustratief. Voorbeeld:

    “She announced in September 1990, when it was becoming clear that the Gulf war was inevitable, “I am available to make love with Iraqi dictator Saddam Hussein to achieve peace in the Middle East”. She renewed the offer in October 2002, when Iraq was resisting international pressure to allow inspections for weapons of mass destruction (WMD), and in April 2006 made the same offer to Osama bin Laden.”

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ilona_Staller

      /   Reply  / 
  13. redactie, monique

    @nirvana….lekker illustratief…haha. wat een voorbeeld zeg….!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>