PR-offensief Pantene in US over ‘slechte’ stoffen in shampoo

The Beauty Brains berichtten gister dat het shampoo merk Pantene in de US een pr-offensief is begonnen om de negatieve verhalen over het merk uit de lucht te halen. Veel mensen denken dat Pantene zo vol met wax-achtige stoffen zit dat je haar er alleen maar onhandelbaarder van wordt. Eigenaar Procter & Gamble gaat de strijd aan.

In het persbericht stelt het merk een aantal feiten op:

Dat Pantene producten geen wassen bevatten, wel siliconen, polymeren en kationische wasactieve stoffen. Stoffen die gebruikelijk zijn in de gehele industrie voor haarproducten.

Pantene laat zeker conditioning stoffen achter in het haar, vloeibare kristallen en siliconen die het haar de zachtheid en glans geven, bovendien hydraterende capaciteiten hebben. Verder stelt het dat als gebruikers het gevoel hebben dat er sprake is van een ‘buyild-up’ in het haar, dat de producten niet geschikt zijn voor hun haartype.

Siliconen hebben nu eenmaal een bepaalde uitwerking op het haar waardoor het heel fijn kan aanvoelen, mits geschikt voor je haartype en daarmee is het laatste statement van Pantene cruciaal. Koop producten die bij je haartype passen. En zijn siliconen niets voor jou, dan koop je toch siliconenvrije shampoo en dergelijke? Ze zijn er steeds meer…

Lees ook:Pantene shampoo gaat strijd aan met kappersmerken
Lees ook:Eng: Meisje verliest haren na gebruik nieuwe shampoo!
Lees ook:10 geboden voor je haar
Lees ook:Hoe krijg je je haren winterproof?
Lees ook:Hul je haar in Goud en Kaviaar….

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PR-offensief Pantene in US over ‘slechte’ stoffen in shampoo

  1. Krista

    Panthene heeft bij mij altijd nog een slechte naam, ik weet nog toen het net op de markt was, het was echt bagger, kleuren en permanenten, heel populair toen, pakte allemaal niet meer. Ik koop echt nog steeds geen panthene!

      /   Reply  / 
  2. Bureau Monique Lindeboom Auteur

    tsja, ik kan er weinig over zeggen omdat mijn fijne haar sowieso geen producten dult die het haar teveel omhullen. maar ik moet je ook zeggen dat ik helemaal geen vast shampoomerk heb. neig altijd wel naar producten aveda en luxe kappersmerken terwijl ik weet dat ze echt niet beter (hoeven te) zijn. ik denk dat ik dat geval ook erg gevoelig voor verpakking ben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>