Bergman Injectables@ Home: botoxcreme echt waar?

Het is heel knap als een cosmeticamerk het voor elkaar krijgt om haar persberichten over nieuwe potten creme via het ANP verspreid te krijgen. Gegarandeerd dat je zelfs in de krant komt! Bergman Beauty Care, de verzorgingslijn van de Bergman Clinic voor cosmetische ingrepen introduceert een serum met botox-effect; Injectables@Home. Als je dit maar hard genoeg roept, gelooft iedereen het. Maar de claim is misleidend. Een creme kan nooit en ten nimmer de Botox-injectie evenaren. Wat het dan wel kan?

 

En zijn momenteel twee benaderingen voor een creme, waarbij dan het botox a like effect wordt geclaimd. Bergman heeft een combinatie van stoffen, waaronder het zeer krachtig vochtbindende hyaluronzuur dat de huid iets opzwelt waardoor hij er voller dus ontspannender uitziet, gecombineerd met een stof die zij Ameliox noemen, waarin peptiden zitten die het collegene en elastiene weefsel zachter moeten houden. Het is namelijk een feit dat naarmate je ouder wordt, de volheid van dat weefsel niet alleen afneemt, het wordt ook harder cq stugger.

Een andere benadering wordt bijvoorbeeld gefabriceerd door chemieconcern DSM; een stof die de prikkeloverdracht tussen de huidzenuwen iets kan verminderen. Dit stofje wordt oorspronkelijk gewonnen uit slangengif. Als je de prikkeloverdracht afremt, ontspant de huid wat meer, waardoor het huidoppervlak er iets gladder uitziet en dus lijntjes ook wat minder zichtbaar zijn. Dit is een tijdelijk effect is mij verzekerd door chemici. Als je stopt met het gebruik van zo'n product kan het effect nog enkele dagen aanhouden maar daarna ben je weer terug bij het begin. Ook aan deze cocktail wordt hyaluronzuur toegevoegd als extra opzwellende dus ontspannende factor.

De werking van zo'n botox-a-like product lijkt dus alleen in de verste verte een heel klein beetje op Botox. Het is de term 'ontspanning' die geleend is van het echte Botox-fenomeen en vrijelijke wordt toegepast voor verschillende methodes. Bergman maakt ook qua verpakking optimaal gebruik van de insinuatie naar een opvulmiddel dan wel Botox, door het serum in een spuitje te verpakken, zonder naald natuurlijk.

Lees ook over de huidontspannende Botu-Vipcreme van Ericson, en komt er binnenkort echte Botox-creme aan?

Note: als je in de navigatie rechts bij 'Zoeken', het treftwoord 'botox' intypt, krijg je allerlei berichten over botox, van toepassing tot mediahypes en vrouwengezichten.

Lees ook:Noorwegen verbiedt gebruik carnosine in creme
Lees ook:Wat is het verschil tussen Botox, injectable en filler?
Lees ook:Weg met donkere kringen onder je ogen!
Lees ook:Een alternatief voor Botox
Lees ook:Zit er straks echte Botox in creme?

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Bergman Injectables@ Home: botoxcreme echt waar?

  1. chantal

    hallo, ik heb onlangs inhibit van natura bisse gekocht met ook zo’n werking. het werkt echt, ik zie het met mijn eigen ogen. meer bewijs heb je toch niet nodig?

      /   Reply  / 
  2. redactie,monique

    dag chantal, ik ken inhibit van natura bisse ook, het klopt wat je zegt. het is fascinerend! je moet alleen wel weten welke merken met echt werkzame concentraties werken…

      /   Reply  / 
  3. chantal

    ja, daar zeg je wat. weet jij het?

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    nee dus, chantal. dat is het beroemde geheim van de smit. dat vind ik heel jammer. cosmetica smeren is en blijft voor het leeuwendeel een proefondervindelijke kwestie in combinatie met een dosis geloof:-)

      /   Reply  / 
  5. chantal

    wat ik ook lastig vind is dat ik meestal een jaar een merk lekker vind en daarna niet meer. het lijkt wel of je huid eraan went. als je danweer wat anders probeert lijkt je huid wel weer beter te reageren. herkenbaar?

      /   Reply  / 
  6. redactie,monique

    chantal, ik herken dat wel, de oorzaak ervan weet ik ook niet. ik heb wel eens horen vertellen dat een bepaalde stof in een cosmeticum tot zo’n maand of drie effect had op de huid en dat dat daarna langzaam maar zeker afnam.

    ik heb het trouwens zelf ook met stylingproducten. regelmatig afwisselen helpt om het volume in mijn haar lekkerder te houden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>