Amerikaanse parfummarkt: massmarket moet nieuwe impuls krijgen

Terwijl ik al vaker heb geschreven (en verteld op radio) dat parfums van klassiek geschoolde, individueel opererende parfumeurs een opleving beleven in Europa en in Amerika, wordt nu duidelijk dat het massmarketsegment voor parfums zware tijden beleeft. Zeker in Amerika (waar de schappen vooral van de celebgeurtjes uitpuilen) waren de verkoopcijfers na de feestdagen in december somberend laag.

 

AC Nielsen meldde dat er bijna 7% minder vrouwengeuren zijn verkocht, bijna 3% minder mannengeuren en 5,5% minder aftershaves. De recessie in Amerika heeft er natuurlijk ook mee te maken. Beleggers roepen nu dat het massmarket segment nieuwe impulsen moet gaan krijgen, juist nu de Amerikaan ook minder geld wil of kan besteden. Maar hoe….daar hebben nog niet echt antwoord op. Vernieuwing, dat zal het sleutelwoord moeten zijn.

Ondertussen spinnen nichemerken en kleine huizen er garen bij. Veel mensen zijn parfummoe. De enorme hausse aan eenvoudige, makkelijk te behappen geuren, vergezeld van een leuk celebgezichtje heeft het onderscheidende vermogen van het product geen goeds gedaan. Zeker niet bij de oudere, over het algemeen wat koopkrachtiger consument.

Lees ook dit artikel van Euromonitor erover. 

Lees ook deze blogs:

de inspiraties van Mona di Orio

mijn artikel over nicheparfums in NRC.Next

mijn radiouitzending bij BNR Nieuwsradio

De parfums van Clive Christian en hun duurste geur ter wereld

De nieuwe private collection parfumeus van Estee Lauder

en kijk in de categorie Parfum voor nog meer parfumnieuws!

Lees ook:Creme voor kankerpatienten?
Lees ook:Nieuw interieur voor MAC make-upwinkels
Lees ook:Beauty+ nieuw magazine over cosmetische chirurgie
Lees ook:Poll-uitslag: Ben jij al parfum-moe?
Lees ook:Houdt sporten ons wel zo gezond?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>