Fashion Week, de Prelude show!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week showde een vijftal ontwerpers, die gemarket worden door de Dutch Fashion Foundation hun collecties tijdens de Prelude. Een modeshow die DFF in samenwerking met sponsor Mercedes Benz tijdens de Fashion Week organiseert. Prachtig was de locatie dit keer; in de Wintertuin van het Krasnapolsky; ruim, licht, koel, met heerlijke hapjes en drankjes. De entourage vond ik vele malen plezieriger dan het niveau van de showende ontwerpers. Het lijkt wel of het talent met de jaren minder wordt. Ik vind het niveau, qua vernieuwing (Sjaak Hullekes en Corne Gabriels waren gewoon saai met hier en daar een kleine uitspatting) en soms ook qua afwerking (Conny Groenewegen -vooral met haar satijnen niemendalletjes), echt dalen. Neemt niet weg dat iedere ontwerper natuurlijk echt wel wat moois in de collectie had (ees hier het verslag van mijn collega Marieke Ordelmans), maar het totaalplaatje was minder inspirerend.

Soms vraag ik me heel stiekem af of sponsor MB achter de schermen toch niet wat kritische noten stuurt richting DFF over het talent. Ik vond het dit jaar soms in schril contrast staan met de chic-heid (wat een raar woord???) van het uberluxe Duitse automerk en de locatie.

Ik kwam ook collega's tegen die vooral meer met elkaar hadden zitten giebelen dan dat ze uberhaupt een blik op de show hadden geworpen, zo weinig boeide het hen.

Hieronder nog een deel van het persbericht  van DFF waarin wordt uitgelegd, welke strategische keuzes worden gemaakt voor het marketen van jong talent en hoe lang ze onder de hoede van DFF kunnen blijven:

Route Prelude

Tijdens de Prelude geeft Dutch Fashion Foundation elk modeseizoen een selectie van de sterkst opkomende Nederlandse modelabels een kans hun nieuwe collectie te presenteren in de vorm van een catwalkshow of een Tableau Vivant. Met de Prelude biedt Dutch Fashion Foundation elke ontwerper voor maximaal vier seizoenen de gelegenheid zijn of haar groei als label in het modeveld op een hoog representatief niveau door te zetten. Zo heeft Mada van Gaans inmiddels vier seizoenen deelgenomen aan de Prelude. Mede hierdoor heeft zij een groei door kunnen maken en heeft zij nu de mogelijkheden om zelfstandig verder te gaan. Mada van Gaans was tevens één van de genomineerden van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Awards 2007 en wordt op dit moment beschouwd als één van de sterkst opkomende labels van Nederland. Voor Corné Gabriels was het de derde keer dat hij showde op de Prelude en Conny Groenewegen deed dit voor de tweede keer na haar debuut tijdens de vorige Prelude afgelopen juli. Sjaak Hullekes en SEBASTIC waren de nieuwkomers deze Prelude. Dutch Fashion Foundation heeft deze ontwerpers mede uitgenodigd om hun potentie en drijfveer. Angelique Westerhof: "Wij geloven in deze ontwerpers niet alleen om wat ze maken maar ook om wie ze zijn. Ze hebben de potentie om internationaal goed mee te doen." Mercedes-Benz steunt Dutch Fashion Foundation in haar missie om bewustzijn en internationale waardering te creëren voor de Nederlandse modeindustrie. Met hun samenwerking komen de allure, kwaliteit en vernieuwende waarden van beide merken samen. Beiden zijn erg enthousiast over het Prelude platform en trots op het succes dat het heeft bereikt voor de deelnemende ontwerpers. Angelique Westerhof: "Maar het idee van de Prelude is ook om mensen uit uiteenlopende hoeken bijeen te brengen om nieuwe en inspirerende samenwerkingsverbanden aan te gaan waarmee het imago en de waarde van de high fashion branche in Nederland gediend is."

Lees hier ook nog het blog van Volkskrant modejournaliste Milou van Rossum over Prelude.

Lees ook:Dutch Fashion Awards: de collecties!
Lees ook:Dutch Fashion Awards; backstage beauty
Lees ook:Deze schoenen waren hot tijdens Amsterdam Fashion Week
Lees ook:Wauw wat ‘n intelligente foundation
Lees ook:Magazine Jackie stelt top 100 modelijst samen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>