Visagist Shu Uemura (79) overleden

De Japanse visagist en oprichter van het gelijknamige cosmeticaconcern Shu Uemura is overleden. Zijn bedrijf maakte dinsdag bekend dat hij op 29 december in Tokyo op 79-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een longontsteking. Hij werd vrijdag begraven en laat een vrouw en een zoon na.

 

Uemura's doorbraak als visagist kwam in 1962, toen hij voor de film 'My geisha' Shirley MacLaine omtoverde in een Aziatische schone. Hij werd daarna een veelgevraagd visagist onder Hollywoodsterren. Overigens had hij niet alleen vrouwelijke klanten, ook zanger Frank Sinatra en acteur Edward Robinson maakten volgens de website van het bedrijf graag gebruik van zijn diensten.

Hoewel hij in 1960 al zijn eerste cosmeticaproduct produceerde – een reinigingsolie die tot op heden populair is – opende Uemura in 1983 in Tokyo zijn eerste winkel. Hij breidde zijn lijn gaandeweg uit met onder meer handgemaakte kwasten, parfums en namaakwimpers waar geen eind aan lijkt te komen. Het concern, dat nu winkels heeft in New York, Parijs, Londen en Amsterdam, verkocht hij in 2004 aan L'Oréal.

Fijne producten van Shu Uemura; de goddelijke badolie en de beeldschone gevederde wimpers.

Lees ook:Goddelijk! Shu Uemura Pleasures of Japanese Bath
Lees ook:Shu Uemura’s high-fashion wimpers
Lees ook:Catwalkmodel Jan Smit strikes a pose
Lees ook:Haal de Ibiza hippy market in huis
Lees ook:Magazine Jackie stelt top 100 modelijst samen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>