Michel Jackson herrijst op Mahlerplein Zuidas

Ter nagedachtenis van Michael Jackson wordt er vandaag op woensdag 25 juni, zijn vijfde sterfdag, een groot herdenkingsbillboard onthuld op de Amsterdamse Zuidas. Hierop is de wereldberoemde foto geplaatst, die fotograaf Claude Vanheye in 1977 van Michael Jackson maakte in de Amsterdamse Jordaan. De onthulling vindt plaats om 17.00 uur op het Gustav Mahlerplein, in bijzijn van vele bekende Nederlanders en fotograaf Claude Vanheye, exclusief fotograaf van The Jacksons.

Met het herdenkingsbillboard wordt een herdenkingsplaats gecreëerd voor duizenden nationale en internationale fans van Michael Jackson in Zuidas. Zuidas is niet alleen een zakendistrict, maar ook een plek waar veel jonge mensen studeren, werken en wonen.

Het billboard zal tot half augustus blijven staan.

Het Michael Jackson Memorial Billboard is tot stand gekomen met medewerking van Studio Sayan-Claude Vanheye, Bordbusters, Nikon en 15by15 van Dienst Zuidas, gemeente Amsterdam. 15by15 is het programma van Dienst Zuidas voor een levendige Zuidas.

Informatie over de foto van Michael Jackson in de Amsterdamse Jordaan:

In 1977 fotografeerde Claude Vanheye Michal Jackson & The Jacksons in zijn studio in de Amsterdamse Hazenstraat. Na een fotosessie van ruim vier uur gingen de broers Jackie, Tito, Marlon en Randy terug naar hun hotel. Michael bleef, omdat hij graag meer van Amsterdam wilde zien. Claude liet Michael toen zijn pittoreske buurt De Jordaan zien, waar zij elkaar ook op de straat hebben gefotografeerd. De ondertussen wereldberoemde foto van Michael Jackson in Amsterdam is gemaakt op de Lauriergracht, hoek Hazenstraat. De foto is ook in bezit van de familie Jackson. Claude Vanheye is de exclusieve ontwerper/fotograaf van alle officiële publiciteits- en merchandise foto’s van The Jacksons.

Lees ook:Michael Jackson was verliefd op de assistent van zijn dermatoloog
Lees ook:Michael Jackson dodelijk ziek
Lees ook:Filmpje: Vitiligo ziekte van Michael Jackson
Lees ook:Michael Jackson is met make-up op begraven
Lees ook:P!nk is Vrouw van het Jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>