Cosmetica op basis van aloë vera

Wat begon met de aankoop van een fijn vakantiehuis in Andalusië, groeide uit tot een eigen cosmeticalijn met aloë vera (en 0% water!) als hoofdbestanddeel. Het leven van Sabine Beer nam in 1985 een bijzondere wending, waar wij nu allemaal van kunnen profiteren. Santaverde cosmetica maakt gebruik van de unieke rijkdom van aloë vera en is vanaf nu ook te koop in Nederland.

Het ontstaan van Santaverde
Na een eerste kennismaking met de verfrissende en helende werking van het sap uit een aloë  vera plant, besluit Sabine alleen nog maar cosmetica te kopen waar dit ingrediënt in verwerkt is. Het had zo’n goede uitwerking op haar ontstoken en droge huid! Maar wat ze kan vinden, voldoet niet aan haar verwachtingen. Ze besluit het daarom zelf te gaan maken… in haar tuin staan inmiddels al 20.000 aloë vera planten. In 1994 wordt het eerste product door Santaverde gelanceerd: aloë vera sap/gel voor huidverzorging. Vanaf 1995 wordt er geen water, maar alleen nog maar aloë vera gel gebruikt voor de cosmetica en werkt Santaverde uitsluitend met puur, biologisch aloë vera sap. Deze aloë vera teelt Santaverde zelf. Het bedrijf ontvangt subsidies van de Europese Unie voor onderzoek en verdere ontwikkeling. Inmiddels heeft Santaverde een uitgebreide biologische cosmeticalijn die de classificatie ‘zeer goed’ in de Öko Test kreeg en NaTrue gecertificeerd is (met 3 sterren!). Santaverde organiseert trainingen en cursussen voor schoonheidsspecialisten.

Biologische cosmetica
Santaverde brengt een uitgebreide lijn, van reinigingsproducten tot crèmes en van toners, elixers en serums tot firming gels en age protectors. De producten bestaan uit pure plantsappen en –oliën, zachte kruidenmelanges en waardevolle plantenextracten. Het gebruik van chemisch-synthetische geuren, kleurstoffen en conserveermiddelen alsmede mineraaloliën, parabenen, siliconen, genetisch gemanipuleerde planten of andere synthetische toevoegingen is taboe voor Santaverde. In de producten van Santaverde zit 0% water, dat in tegenstelling tot vele andere cosmetica waar juist vaak een hoog percentage water in wordt verwerkt. In plaats van water wordt er bij Santaverde gebruikt gemaakt van aloë vera gel.

Los van de fijne biologische producten, is Santaverde ontzettend betrokken. Zo wordt alle aloë vera zelf geplant in Spanje, wat lokale werkgelegenheid creëert en lange transportroutes voorkomt. En Santaverde wijst dierproeven ontegenzeggelijk af: de producten zijn zelfs veganistisch. Met Santaverde draag je dus niet alleen bij aan verbetering van je huid, maar ook aan verbetering van de wereld.
Over Santaverde
Santaverde NL is exclusief distributeur van Santaverde in de BeNeLux. Geïnteresseerden met een winkel, een webshop of een salon, kunnen contact opnemen voor meer informatie. De producten van Santaverde zijn inmiddels verkrijgbaar via www.solobiomooi.nl, een zeer uitgebreide webshop vol biologische verzorgingsproducten.

Lees ook:Aloë Vera hydrateert en geneest
Lees ook:Cattier-Paris nu ook in NL, hulde!
Lees ook:Aloe Vera, een en al voordeel voor je huid
Lees ook:Vera Wang gaat de cosmetica in
Lees ook:H&M introduceert huidverzorginglijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cosmetica op basis van aloë vera

  1. neoderma online

    Wel heel goed dat er biologische cosmetica bestaat.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>