Yolanthe Sneijder-Cabau is “Dom Bontje van 2010″.

Yolanthe Sneijder-Cabau is met 43 procent van de stemmen gekozen tot “Dom Bontje van 2010″. Zij krijgt deze titel, omdat zij met het dragen van bont het verkeerde voorbeeld geeft aan jongeren. Met het jaarlijks kiezen van een Dom Bontje wil dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren aandacht vragen voor de échte fashion victims: de miljoenen dieren die enkel gedood worden om te dienen als harig versiersel op kleding en tassen.
Bont voor Dieren stelt Yolanthe middels een brief op de hoogte over het winnen van deze oneervolle titel en zal haar vragen in het vervolg geen bont meer zal dragen.

Steeds meer jongeren dragen bontkragen of versiersels aan tassen en schoenen van bont. Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert vindt deze ontwikkeling zorgwekkend: “Er is, met name bij jongeren, veel onbekend over de herkomst van bont en het dierenleed dat hierachter schuilgaat. We hebben dan ook een nieuwe website geopend: bontkragen.nl. Op deze website kun je alles vinden over bont, bontkragen en de vreselijke omstandigheden waaronder deze dieren leven en aan hun einde komen.”

De stemmers kozen de vrijwilligers van Bont voor Dieren als Coole Bontgenoten 2010. Bont voor Dieren is blij met deze waardering van haar onmisbare groep supporters en zal ze binnenkort in het zonnetje zetten.

bontkragen.nl is een initiatief van Bont voor Dieren en voornamelijk gericht op jongeren. De site bevat alles wat je moet weten over bontkragen en de herkomst ervan.

Lees ook:Anita is geen ‘Dom Bontje’
Lees ook:Is Sabia het ‘Domste Bontje’ van 2013
Lees ook:Sylvie van der Vaart is genomineerd voor Dom Bontje 2011
Lees ook:Yolanthe, Danie en Kim zijn allemaal domme bontjes…
Lees ook:Prinses Máxima verkozen tot Dom Bontje 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>