Met Jan Kooiman voor de haard…so glamourous

American actress Grace Kelly (1929 - 1982), who retired from films in 1956 to marry Prince Rainier III of Monaco. She was killed in a car crash in 1982.   (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

Zaandam, maandag 6 december 2010 – Tijdens de feestdagen permitteren vrouwen zich meer luxe dan gedurende de rest van het jaar. Het samenzijn met familie en vrienden is uiteraard van belang (83%). Opvallend hierbij is dat zes op de tien vrouwen, ook als ze tijdens de feestdagen thuis blijven, extra aandacht besteden aan hun persoonlijke verzorging. Dit blijkt uit onderzoek dat Etos liet uitvoeren naar beautyMust-have beauty producten

De helft van alle vrouwen komt tijdens de feestdagen met extra glamour voor de dag. Voordat het feestgedruis losbarst, zorgen vrouwen dat alle beauty must-have producten in huis zijn. Een mascara is het meest gewild (28%), gevolgd door accessoires zoals een ketting, ring of oorbellen (23%). Lekker ruiken is ook van belang, 11% geeft aan dat parfum niet mag ontbreken. Voor 5% van de vrouwen is glitter make-up een product dat thuishoort in het toilettasje gedurende de feestdagen. Maar liefst zeven op de tien vrouwen stemmen hun make-up af op de feestelijke outfit.

Benen ‘panty-proof’

Vrouwen nemen tijden de feestdagen meer tijd om zichzelf mooi te maken (42%). Het kapsel is belangrijk en krijgt de meeste aandacht: 54% föhnt, krult of maakt het haar steil. De handen worden niet overgeslagen: bijna de helft zorgt voor goed gemanicuurde en gelakte nagels. Omdat de feestjurkjes weer uit de kast komen, worden de benen perfect onthaard zodat deze ‘panty-proof’ zijn (44%). Ruim een kwart van de vrouwen verzorgt de huid met een rijke bodylotion en voor een gezonde kleur wordt een laagje ‘bruin zonder zon’ aangebracht (7%).

 Met Jan Kooiman voor de haard

Mannen doen hun partner deze decembermaand een plezier met een geurtje (74%), beautybon (34%) of bad/douche pakket (30%). Ook met een fijne bodylotion is het scoren geblazen (21%) en met een mascara doe je 18% van de vrouwen een groot plezier. De man met wie vrouwen het liefst voor de  open haard zitten, is Jan Kooiman (14%). Ook Chris Zegers (10%) en Humberto Tan (9,9%) weten de vrouwenharten te beroeren.

Glamorous feestdagen bij Etos

Bij Etos staat de gehele maand december in het teken van glamour. Etos heeft, in samenwerking met Daphne Deckers, een glamorous beauty & accessoires collectie ontwikkeld. Speciaal voor vrouwen die in

de feestelijke decembermaand met extra glamour voor de dag willen komen. Deze limited edition van Etos bestaat uit 32 artikelen, zoals make-up, haarversiering, bijoux en accessoires. Met de December Selection by Daphne Deckers wil Etos vrouwelijk Nederland inspireren om met de feestdagen eens extra goed uit te pakken. De prijzen van de door Daphne geselecteerde producten variëren tussen de € 1,49 en € 6,99 en zijn alleen verkrijgbaar bij Etos.

Over het onderzoek
Het onderzoek naar beautybeleving tijdens de feestdagen is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder 529 Nederlandse vrouwen. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse vrouw.

Over Etos
Etos is met ruim 520 winkels een van de grootste drogisterijketens van Nederland. Het kernassortiment bestaat uit gezondheids-, lichaamsverzorging- en beautyproducten, aangeboden in A-merken en een sterk eigen merk. Het bedrijf werd in 1918 opgericht als coöperatie voor werknemers van het Phillips concern en werd in 1931 geprivatiseerd onder de naam Etos. Sinds 1973 is het bedrijf onderdeel van Koninklijke Ahold NV. Het hoofdkantoor van Etos is gevestigd in Zaandam.

tijdens de feestdagen onder Nederlandse vrouwen. Vrouwen besteden gemiddeld € 42,50 aan beautyproducten en accessoires. Het kapsel krijgt bij de helft van de vrouwen de meeste aandacht.

Lees ook:Accessoires van Daphne Deckers
Lees ook:Vrouw vindt zichzelf mooier met kerst
Lees ook:Maxima is het meest glamorous
Lees ook:Jan Kooiman onder de kerstboom
Lees ook:Glamourous de feestdagen door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>