Goed nieuws voor vrouwen die een dochter willen

very-sweet-baby-with-blue-eyesMet timing en voeding kun je zelf invloed uitoefenen op het geslacht van je kind

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de kans op een dochter op natuurlijke wijze kan worden vergroot tot ruim 80%. Door een combinatie van een dieet en het moment van de bevruchting kunnen moeders de kans op een meisje sterk vergroten.

Het tijdschrift Groter Groeien stond aan de wieg van dit onderzoek.

Groter Groeien publiceerde in 2001 een interview met Annet Noorlander die vanuit haar eigen wens voor een dochter en haar achtergrond als bioloog en voedingsdeskundige daartoe een methode heeft ontwikkeld. In het artikel werd de reactie gevraagd van Prof. Joep Geraedts, hoofd van de afdeling klinische Genetica van de Universiteit Maastricht. Geraedts stond sceptisch tegenover de methode maar liet Groter Groeien weten de methode wetenschappelijk te willen onderzoeken. Naar aanleiding van het interview stroomde de aanmeldingen bij Noorlander binnen.

Bewijs

Nu bijna 10 jaar later is aangetoond dat voeding en timing de kans op het krijgen van een meisje verhogen tot 81% (normaal gesproken zou de kans hierop bij de deelnemende gezinnen die gemiddeld al twee zoons of meer hadden slechts 46% zijn geweest). Ook is met behulp van bloedanalyses een verband aangetoond tussen het gevolgde dieet en het geslacht van de baby.

Hoera, een meisje!

Van de behandelde stellen had 85% een voorkeur voor een meisje, het onderzoek werd daarop uitgevoerd onder de 170 stellen met een meisjeswens. Voorafgaand aan het onderzoek hadden deze ouders gezamenlijk 358 zoons en 2 dochters. Op Groter Groeien.nl staat het interview met de moeder die met de geboorte van haar dochter het onderzoek compleet maakte. “Ik ben gek op mijn drie zoons, maar wilde altijd al een meisje en vond het tijd om het lot een handje te helpen.”

Groter Groeien is het tijdschrift voor ouders met kinderen op de basisschool.

Lees ook:‘Het geheim voor het ideale gewicht’
Lees ook:Meer energie met ‘De Levensstijl Methode’
Lees ook:Doutzen naakt
Lees ook:Victoria Beckham gaat eindelijk eten !
Lees ook:Meer goedaardige borstaandoeningen bij drinkende tieners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>