Olaz: heldere teint belangrijker dan rimpelloos

Olaz heeft in de Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat de leeftijd en gezondheid van mensen door anderen wordt ingeschat door deze factoren: rimpels, kraaienpoten en de hoeveelheid pigmentvlekkenaan en/of andere ongelijkmatigheden in de teint. Vooral op het gebied van het gelijkmatig maken van de teint valt veel eer te behalen volgens de uitkomsten.

 

Voor de studie verwijderden de onderzoekers de belangrijkste tekenen van veroudering in het gezicht: rimpels, kraaienpootjes en pigmentvlekken, op foto’s van 50 vrouwen tussen de 40 en 74 jaar. De beelden werden getoond aan 200 mannen en vrouwen. Zij moesten inschatten hoe oud de vrouwen waren en hoe gezond ze dachten dat de vrouwen waren. Het bleek dat een heel gelijkmatige huidtint, dus zonder pigmentvlekjes en andere storingen, hoog scoorde op de gezondheidslijst. Olaz brandmanager in Amerika, Eric Admiraal, zei erover: ”We found that tone impacts not only how we feel we perceive ourselves, but how others perceive us.”

Anti-pigmentvlek creme

In Amerika speelt Olaz met de Definity lijn sterk in op deze aspecten en introduceert daar nu ook twee nieuwe items, om nog dichterbij het gewenste ideaalbeeld te komen: een getinte moisturizer/dagcreme en een anti-pigmentvlekcreme voor de nacht. Olaz glucosamine-complex speelt een belangrijke rol in deze producten: n-acetyl glucosamine en niacinamide, de stoffen hydrateren de huid en hebben het vermogen om verkleuringen maar ook fijne lijntjes te verminderen.

The Next Big Thing

Ik vermoed dat de ‘discolorations’ the next big thing worden in de anti-verouderingsindustrie omdat op dat punt sneller resultaten te behalen zijn met creme, dan op het vlak van de rimpels. Zeker nu ook wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat hoe lichter en gelijkmatiger een huidkleur is, hoe jonger men geschat wordt. Clinique communiceert deze boodschap nu ook met de Clinique Even Better Skin Tone Corrector. In haar advertenties legt zij dezelfde boodschap in de mond van dr Orentreich, dermatoloog verbonden aan het merk.

In Nederland: nieuwe oogcreme

Voor de Nederlandse markt is nu een verhelderende oogcontourcreme in het assortiment van Olaz Definity gekomen met dezelfde functionele eigenschappen: lijntjes verminderen en verkleuringen voorkomen – rond de ogen. Door de algehele huidconditieverbeterende functies van Definity zouden ook donkere kringen iets minder zichtbaar moeten kunnen worden. Olaz belooft binnen 8 weken verbetering. Wat de donkere kringen betreft ben ik altijd huiverig, ik ben in 20 jaar nog geen creme tegengekomen die echt helpt, alleen soms een beetje, maar niet genoeg om er werkelijk mee door te gaan. Wat de vlekjes betreft: zoals al eerder gezegd, een creme kan dit bewerkstelligen, dus daar is hoop:-)

Lees ook:Paula Begoun positief over Olaz Regenerist Licht vochtinbrengende lotion spf 15
Lees ook:Ga voor egaal met het serum ‘Even Better Clinical Dark Spot Corrector’
Lees ook:Stralende ogen, zijn er trucs?
Lees ook:Een jongere huid binnen 28 dagen, kan dat?
Lees ook:Olaz creeert hype met nieuwe Regenerist creme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>