Is oogcreme overbodig?

Als we de Amerikaanse cosmeticacriticaster Paula Begoun mogen geloven, is het gebruik van een oogcreme is de meeste gevallen totaal overbodig. Volgens haar onderzoek blijkt in oogcremes precies hetzelfde te zitten als in de gezichtscremes. Ze vindt het een marketingtruc van de producenten om maar zoveel mogelijk producten te willen verkopen.

 

Er zit natuurlijk een waarheidsfactor in. Veel producten die onder andere namen, maar wel binnen hetzelfde segment, binnen een merk verkocht worden houden hetzelfde of min of meer hetzelfde in. Er moet geld verdiend worden. Het is gewoon een simpel economisch gegeven.

Maar jammer is het wel dat Begoun niet verder ingaat op specifieke claims als wallenverdoezelaars, donkere kringenverdoezelaars. Zijn dat dan stoffen (als ze al werken want daar kun je absoluut bij heel veel producten je vraagtekens bij gezetten, een enkele uitzondering daargelaten- mijn favo's : La Prairie, Hylexin, Joelle Ciocco) die ook in de gezichtscremes zitten? En hoe zit het met de percentages? Er wordt altijd gezegd dat die anders, lees:minder zijn omdat de ooghuid dunner is. Zelfs pls.ch. zeggen dat te zware creme onder je ogen je ogen juist puffy kan maken.

Wat opmerkelijk is en wat ze terecht stelt, juist die tere ooghuid heeft uv-bescherming nodig en dat zit nauwelijks in een oogcreme. waarschijnlijk omdat die stoffen niet in de ogen mogen komen.

Hoe dan ook, believe what you want to believe. Zet vooral een zonnebril op buiten, slaap genoeg, drink genoeg water, laat je regelmatig masseren en als je een fijn cremepje vindt; gewoon blijven smeren, voor de heb, voor de lekkerrrrrrrrrrrr…

Ohja, nog een ding, geleerd van een arts die veel rimpels inspuit; de donkere schaduw onder je ogen kan ook veroorzaakt worden door de vorm van het aangezichtsbot en de bolling van je ogen. Een iets bollere oogvorm in diepere oogkassen kunnen een schaduw onder je ogen veroorzaken, op je huid. Hierdoor lijkt het of je kringen hebt, maar dat is niet zo. Soms kun je dan met een 'filler' onder het oog deze schaduwwerking af laten nemen.

Lees ook:Zo denken beautyblog lezers over ‘beautyfood’!
Lees ook:Marieke test oogschaduwpads
Lees ook:Stralende ogen, zijn er trucs?
Lees ook:Ogen Lady Gaga mateloos populair
Lees ook:Oogcreme smeer je op je…..

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Is oogcreme overbodig?

 1. zelda

  Mijn favoriet, waar ik steeds weer terugkom als ik iets nieuws denk te moeten proberen (tegen rimpels bijvoorbeeld): oogserum van dr. vd Hoog, onovertroffen!

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Kringen onder je ogen, wat helpt? | Beauty

 3. Phet

  Mijn favoriet is de crème Revitalift van LÓreal.
  Ik heb meerdere soorten geprobeerd maar deze werkt bij het beste. Hij trekt de huid onder de ogen ook wat strakker.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>