Hulde! Modehuis Armani gaat bontvrij

Supercool nieuws, want Armani stopt volledig met de verkoop van echt bont. Armani sluit zich aan bij een steeds groter wordende groep van modehuizen die kiezen voor een bontvrij beleid. Armani kwam tot dit besluit na intensieve gesprekken met de Fur Free Alliance, een internationale dierenbeschermingscoalitie die in Nederland vertegenwoordigd wordt door Bont voor Dieren.

Bont voor Dieren houdt een speciale Bontvrijlijst bij voor merken die besluiten te stoppen met bont. Met het toevoegen van een van de belangrijkste modehuizen ter wereld aan de Bontvrijlijst is een belangrijke slag geslagen richting de bontindustrie.

Het Italiaanse modehuis verkocht onder andere konijnenbont, maar heeft besloten hiermee te stoppen door het ernstige dierenleed dat gepaard gaat met bont. Vanaf de herfst/wintercollectie 2016 zullen de collecties van Armani volledig bontvrij zijn. Vele merken gingen Armani al voor, waaronder Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Stella McCartney.

Giorgio Armani: “Ik ben verheugd aan te kondigen dat de Armani Group zich er op heeft toegelegd  het gebruik van bont in de collecties af te schaffen. Technologische innovaties hebben er de afgelopen jaren toe geleid dat er geweldige alternatieven beschikbaar zijn die het gebruik van bont overbodig maken. Mijn bedrijf zet met deze beslissing een grote stap vooruit in de bescherming van, en de zorg voor het milieu en dieren.” 

Armani maakt nu gebruik van fake fur. Een supergoede oplossing!

Lees ook:Top: HUGO BOSS gaat bontvrij
Lees ook:Bont voor Dieren: Stuur nu een schaamkaart naar kledingmerk Gaastra
Lees ook:Sylvie van der Vaart is ‘Dom Bontje van 2011′
Lees ook:IDOLE d’ARMANI is een parfum om van te houden
Lees ook:Giorgio Armani wil een relatie met jou…..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>