Dior goes gold

Dior en goud… een jarenlange combinatie die begint in de klank van de naam ‘Dior’zelf: het woord ‘or’, goud in het Frans, maakt immers deel uit van de naam van hetmerk. Jean Cocteau zei ooit: “Dior, het genie van onze tijd met een magische naam,opgebouwd uit de woorden Dieu en Or”. Al in zijn eerste couturecollecties, eind jaren’40, speelde Christian Dior met goud als ultieme signatuur van luxe en dromen.

 

Voorbeelden hiervan zijn de zijden Aladin-jurk in champagnegoud uit 1947, de Pactolejurk uit 1949 en de gouden avondpump. Goud als synoniem voor raffinement werd ook gebruikt om parfumflacons en de eerste hulsen van lipsticks te versieren. Deze passie voor goud, die deel uitmaakt van het DNA van het merk, verdween niet na het overlijden van Christian Dior, maar is nog altijd een vast element in de collecties met als visueel hoogtepunt de campagnes voor J’adore waarin goud het beeld verzadigt.

 

Les Rouges Or

 

Goud blijft aanzetten tot dromen. Tyen, al 30 jaar Directeur-Createur Make-up bij Dior, creëert nu een flamboyante make-up collectie waarin goud voor het eerst gebruikt wordt in de emblematische lipstick en nagellak van het merk. Het goud maakt de tinten krachtiger, net zoals het goudpoeder dat in kristal verwerkt wordt om het rood te kleuren. In de archieven van Maison Dior vond Tyen een nieuwe manier om de mooiste rode tinten van Dior te sublimeren. Zijn geheim is een unieke kennis van make-up en een oogverblindend kleurenpalet. Tyen speelt met de kostbare glans van goud en gebruikt het om Rouge Dior te sublimeren. Geïnspireerd door de schitterende glans van goud creëerde Tyen de tinten van de collectie Les Rouges Or, een bijzondere combinatie van parelmoerdeeltjes en pigmenten, waarvan de met gouden licht verfraaide kleuren de nagels en lippen laten stralen.

Een uniek facet van Rouge Dior lipstick

 

De zeven nieuwe rode kleuren zetten de lippen in vuur en vlam. De mooiste lipsticknuances, van rood tot roze via koraal, werden verrijkt met goudkleurig poeder. Dit ultrafijne poeder is niet zichtbaar zoals parelmoerdeeltjes, maar versmelt met de kleur als een pigment, zodat het resultaat nog krachtiger en stralender wordt. De finish is fijner, levendiger en opvallender, maar met nog steeds het comfort en het hydraterende effect dat de lippen voller maakt van Rouge Dior.

 

Le Rouge Or

 

Voor fans van het meest pure, feestelijke en het meest gewaagde goud is een van de kleuren van Rouge Dior puur goud: Rouge Dior Or Etoilé 217. Het rood maakt plaats voor enkel en alleen kostbaar goud. De glans op de lippen is ultiem, de natuurlijke kleur van de lippen schemert door de transparante lipstick heen. De gouden deeltjes vormen een glinsterende flash op de lippen en laten het hele gezicht stralen.

 

Goud op de vingertoppen

 

Ook de nagels baden in het licht dat hen omtovert tot kostbare accessoires. Het juweelfijne, goudkleurige poeder geeft de culttinten van Dior Vernis een vurige gloed. De kleuren worden glanzender, intenser en dieper.

 

Le Vernis Or

 

De volledig gouden nuance, Dior Vernis Or Divin 221, zal uiteraard op de eerste plaats van het verlanglijstje van door goud bezeten fashionista’s prijken. De nagels, een detail van absolute luxe, zorgen voor een resoluut chique allure. De zonnige tint verheldert de bordeauxof granaattinten die dit seizoen de toppers zijn in de collecties.

 

Wim Thompson Tip (Dior National Make-up Artist)

 

“Voor een warme en naturelle gouden look combineer je Les Rouges Or met het lippotlood Dior Contour Levres ‘Lin’ (513). Met dit potlood kleur je je lippen volledig in voordat je Les Rouges Or aanbrengt. Speciaal voor de feestdagen kun je voor een iets opvallendere look het lippotlood Dior Contour Levres ‘Rouge de Fête’ (863) onder Les Rouges Or gebruiken, voor rode lippen met een gouden topping.”

 

LES ROUGES OR

 

Rouge Dior Or 217 Or Etoilé * € 31,00

 

Rouge Dior Or 451 Cinderella * € 31,00

 

Rouge Dior Or 527 Versailles * € 31,00

 

Rouge Dior Or 747 Victorine * € 31,00

 

Rouge Dior Or 758 Constellation * € 31,00

 

Rouge Dior Or 777 Fantasque * € 31,00

 

Rouge Dior Or 841 Belle De Nuit * € 31,00

 

Rouge Dior Or 961 Nocturne * € 31,00

 

Rouge Dior Vernis 221 Or Divin * € 22,50

 

Rouge Dior Vernis 611 Exquis * € 22,50

 

Rouge Dior Vernis 651 Merveille * € 22,50

 

Rouge Dior Vernis 871 Apparat * € 22,50

 

* limited edition

Vanaf 9 november in de winkel

Lees ook:Christian Dior gaat voor junglemotief
Lees ook:Make-uptrend najaar 2007: Glamourous rood
Lees ook:Glossy DIOR lippen
Lees ook:Ultiem rood
Lees ook:Kate Moss kust DIOR….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>