Binnen een dag weer jonge handen?

Nog meer dan je gezicht verraden je handen (en je hals) je werkelijke leeftijd. Kun je natuurlijk lak aan hebben – moet je ook zeker doen, maar, als het beeld van je met rimpels en ouderdomsvlekjes bestrooide handen zich toch op je netvlies heeft vastgezet; er is wat aan te doen! En zelfs binnen een dag, als het aan cosmetisch arts Helga van der Elzen ligt.

 

Dit is haar persbericht, dat ze me vandaag stuurde:

BINNEN EEN DAG MOOIE EN JEUGDIGE HANDEN  

Naarden – Meestal ligt de nadruk bij cosmetische ingrepen op het gezicht, terwijl de handen vaak de daadwerkelijke leeftijd verklappen. Niet meer. Met een nieuwe, eenvoudige en veilige behandeling van de Elzen Injectables Kliniek worden de handen weer stevig en jeugdig.

Bij het ouder worden verliezen de handen hun stevigheid, de huid wordt dunner en de aderen en benige structuren worden meer zichtbaar. Door net onder de huid een dunne film te creëren krijgen de handen hun stevigheid, soepelheid en jeugdigheid terug. Na de behandeling zijn de handen direct toonbaar en heeft de cliënt geen last van blauwe plekken en zwellingen.

De handen verraden het snelst onze leeftijd. De huid van de handen is dun en heeft weinig talgkliertjes, waardoor onze handen gevoelig zijn voor externe invloeden als zon, koude en wind. De huid van onze handen beschadigt snel en dit zien we aan de rimpeltjes en de pigmentvlekken die ontstaan. Daarnaast wordt de huid in de loop van de tijd minder soepel en stevig door het verlies van collageen en elastine. Ook het onderhuids vetweefsel neemt geleidelijk af. Uiteindelijk resulteert dit in een zichtbaar dunnere huid, waar de blauwe aderen door heen schijnen en zelfs min of meer óp de handen komen te liggen.

Complete handverjonging begint met het aanbrengen van een dun laagje vuller net onder de huid. Dit laagje vervangt het onderhuids vetweefsel, waardoor rimpeltjes en plooitjes verdwijnen en de aderen op de handrug minder zichtbaar zijn. Met een zeer fijn naaldje wordt de vuller met kleine hoeveelheden op verschillende plaatsen verspreid over de handrug ingespoten. De behandeling is niet pijnlijk en verdoving is niet nodig. Na de behandeling is de huid alleen wat gevoelig. Het effect is meteen zichtbaar en door de eigenschappen van de injectable, wordt de huid tevens zichtbaar zachter en soepeler.

Wanneer op de handen ook pigmentvlekjes door zon te zien zijn worden deze behandeld een TCA peeling, die de huid van de handen egaliseert, vlekjes en oppervlaktelijntjes vermindert. Hierna volgt een lichtbehandeling met GentleWaves LED, waardoor de productie van collageen en elastine een nieuwe impuls krijgt.

—————————————————–

Ik snap alleen niet hoe een filler onderhuidsvetweefsel kan vervangen. Lost de filler het vetweefsel op dan? je mag toch hopen van niet. Kan me eerder voorstellen dat er nauwelijks vetweefsel zit en dat dit goedje het gebrek eraan opvult.

Hier nog twee plaatjes van voor- en na:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Geef je handen een tweede jeugd
Lees ook:‘Strakker in 6 behandelingen’
Lees ook:Boost je huid met een serum
Lees ook:SOS deze crème redt je handen
Lees ook:Madonna laat handen verjongen

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Binnen een dag weer jonge handen?

  1. zelda

    ziet eruit als een lichte zwelling door een ongelukje of een insectenbeet en ook nog tot halverwege de bovenkant van de hand, de tweede helft is zichtbaar niet gedaan (en als je die ook doet, passen je vingers niet meer bij de rest?), nee laat maar

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    …die bengelen er waarschijnlijk dan als oude stokjes aan.

    nee, het wordt nooit meer zoals het was. maar als je je bril afzet, dan ach…wie valt het op *wink*

    het is met veel chirurgische ingrepen zo; van een afstandje ziet het er top uit.

    toch vind ik het wel goed dat deze mogelijkheid er is….

      /   Reply  / 
  3. teha

    had het er toevallig met mijn zusje over toen we in een “beautyfarm” waren en zij een parrafinepakking had ondergaan, dat handen je zo kunnen verraden en dat zij voor 44 jaar hele jonge handen heeft, maar na die pakking helemaal.Toevallig dat ik er dan nu bij jou wat over lees.

      /   Reply  / 
  4. zelda

    en ik maar denken dat mensen dat voor zichzelf doen…. Hoe zou het trouwens voelen als je iemand met opgelapte handen een hand geeft, veerkrachtig?

      /   Reply  / 
  5. redactie, monique

    …zoiets als waterbedjes misschien?

    moet je zeggen dat ik zelf ook altijd erg ‘op mijn handen ben’.smeer ze vaak in, gebruik in de zomer altijd een uv-filter op de handruggen. heb ook echt ondervonden dat bruine vlekjes door cremes waarin pigmentafremmende stoffen zitten, minder worden.

    die handen zijn bij mij net zoiets als mijn ogen; zodra de zon maar even schijnt, heb ik mijn zonnebril al op (uv-straling/rimpelvorming)

      /   Reply  / 
  6. zelda

    ben ook wel op mijn handen, maar smeer bijna nooit, vergeet dat altijd, hoewel ik handencreme heb liggen waarvan je babyzachte handjes krijgt (van O2 skincare)

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    zelda, ga je ons nog verrassen met een foto van je smokey eyes. vertel er dan meteen een leuk verhaaltje bij, plaats ik het in een nieuwe categorie ‘lezersverhalen’ (of zoiets, moet nog een naam bedenken)

      /   Reply  / 
  8. zelda

    ik ben al een paar dagen in de weer met fototoestel en spiegels op diverse plaatsen en met diverse verlichtingen en dat is wel goed gelukt; maar ik weet niet of ik wel herkenbaar voor iedereen in dit blog wil, (mijn eigen websites en blog is een ander verhaal), dus daar moeten we het nog even over hebben…

      /   Reply  / 
  9. redactie, monique

    je kunt ook alleen je ogen uit de foto knippen toch?
    vertel eens over je eigen blog en site (url’s…)

      /   Reply  / 
  10. redactie, monique

    zelda,wat een boeiend actueel onderwerp heb jij je in gespecialiseerd, en leuk om te zien welk gezicht er bij de naam hoort:-)

      /   Reply  / 
  11. zelda

    @monique, hier geldt helemaal hetzelfde als in de beauty wereld: oud worden is “uit de mode”.
    Ken je de uitspraak van Godfried Bomans? Vroeger was een oud mens iemand die er bijna was, nu is het iemand die er bijna geweest is; ook toepasbaar op de beauty :-)

      /   Reply  / 
  12. redactie, monique

    zeer treffend!

      /   Reply  / 
  13. teha

    ja, boeiende site!
    Mijn zusje (ander zusje, Monique!)
    zit in een rolstoel, hebben jullie bijv contact met de cliëntenraad van de RCA, echt uit de praktijk, zeg maar?

      /   Reply  / 
  14. zelda

    @teha, ik heb een aantal projecten achter de rug voor diverse gehandicapten in en buiten de Wvg/WMO om, en ben ook nu met een aantal zaken bezig, ook als adviseur van een GGD. En vijf jaar praktijkervaring met zwemmen met iemand met een dwarslaesie. Ben ook nog vice-voorzitter van een platform gehandicaptenbeleid. Maar of dit op een beautyblog thuishoort? Stuur anders even een gewone mail, de adressen kun je op de websites vinden.

      /   Reply  / 
  15. teha

    oké

      /   Reply  / 
  16. carjoke

    Ha Monique, mijn handen ogen niet echt goed. En ja, met 40 al wat vlekjes. Je schrijft dat bruine vlekjes minder worden door cremes met pigmentafremmende stoffen zitten. Welk merk gebruik jij, en dan speciaal voor de handen?

      /   Reply  / 
  17. Nirvana

    Nagels groeien zo’n 3 mm per maand.
    Er lijkt zo minstens een week tussen de foto’s te zitten.
    Kijk naar de duim en de middelvinger.

      /   Reply  / 
  18. redactie, monique

    hoi carjoke, ik zou even na moeten kijken welke merken dat hebben, ik geloof in ieder geval lancaster. daarnaast kun je ook gewoon een gezichtsserum tegen bruine vlekken op je handruggen smeren hoor. en daarna je gewone handcreme erover heen. en begin vooral nu met het altijd opsmeren van een uv-filter op die handruggen. ‘s ochtends voordat je de deur uitgaat. zelfs voor in de auto, want uv komt gewoon door de autoramen heen. en ‘s zomers dus echt regelmatig herhalen, anders heeft het nauwelijks nut om die vlekken op te lichten.

    je kunt bij de huidarts vragen om een hele lichte chemische peeling. zoals bij helga van der elzen, of een ander.

    je kunt ook altijd de parfumerie binnen lopen en vragen om een handcreme die ook pigmentvlekken oplicht, dan krijg je vanzelf te zien welke merken ze hebben.

      /   Reply  / 
  19. redactie, monique

    ja en…dat er een week tussen zou zitten, nirv?

      /   Reply  / 
  20. Nirvana

    @Monique: Daarom is het geen bewijs voor de claim: “Na de behandeling zijn de handen direct toonbaar en heeft de cliënt geen last van blauwe plekken en zwellingen.”

    Ik vraag me af wat het effect is op de langere termijn. Wat zegt ze over de samenstelling van die vuller? Wat is er bekend / te verwachten van een effect op de langere termijn?

      /   Reply  / 
  21. redactie, monique

    @nirvana, ik zal je vragen en bevindingen even voorleggen aan de betreffende arts, helga van der elzen en erop terug komen.

      /   Reply  / 
  22. carjoke

    @monique dank voor je reactie. Ga meteen smeren smeren smeren. Volg je blog met veel fascinatie ;-)

      /   Reply  / 
  23. redactie, monique

    nirvana, jij vroeg je laatst nog af hoe het kan dat er zoveel tijd tussen de voor en na foto zit – afgemeten aan de nagelgroei-. die filler wordt niet in een keer ingespoten maar in twee of drie keer met een kleine tussenpoze zodat het goedje voldoende tijd krijgt om zich te verdelen en te settelen. er wordt ook/namelijk een behoorlijke hoeveelheid (in ml) gebruikt. vandaar dus.

      /   Reply  / 
  24. Nirvana

    @Monique: Aha.

    Hoeveel wordt er dan totaal gebruikt per hand?

    [Wat is het huidoppervlak van 1 hand ongeveer? Maar dat is wel bekend of te schatten. Dan weten we hoe dik het laagje onder de huid ongeveer is.]

      /   Reply  / 
  25. redactie, monique

    handfillers: check, dubbelcheck:-) meestal ligt het rond de 4 tot 5 cc, zeker bij oudere vrouwen (50+) en dan eventueel daarna nog 0,5 tot 1 cc. bij jongere vrouwen (rond 40) varieert het bij de eerste keer van 0,5 tot 1 cc en afhankelijk hoe het eruitziet blijft het dan zo of komt er nog een klein beetje bij.

    duidelijk zo?

      /   Reply  / 
  26. Nirvana

    Ja.

    Stel: oppervlakte van een hand is (eenzijdig) ongeveer 130 cm^2 (Ik heb aangenomen dat het aan de palmzijde niet wordt aangebracht; klopt dat?).

    Als 5 cm^3 gebruikt is dan geeft dat een film van gemiddeld ongeveer 0.4 mm dik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>