Adele & Duffy versus Amy Winehouse

Rehab Amy Winehouse is hét stijlicoon en idool van 2008. Een absolute one of a kind artiest, of toch niet? Er liggen sinds kort namelijk twee nieuwe Amy's op de loer: Adele en Duffy. Twee Engelse chicks met allebei een verbluffend portie soul in hun stem. Maar of ze het ook in zich hebben om net als stijlicoon te worden?

Links Duffy, rechts Adele

 

 

Nog niet zo heel lang geleden had je Britney Spears ( die er op dit moment net zo slecht aan toe is als Amy, alleen is Brit nou net GEEN stijlicoon meer…) , Christina Aguiliera,Jessica Simson en noem het hele rijtje blonde bimbo's met nepborsten maar op. Want, vonden de grote platenbazen, alleen met zo'n gemaakt uiterlijk kon je een echte ster worden.

Nee, neem dan de nieuwe generatie popidolen van Engelse komaf. Ze lijken met hordes uit de lucht te komen vallen. Amy Winehouse, Lilly Allen, en nu dus ook Duffy en Adele. Allemaal zijn ze voorzien van een dosis non-Hollywoodglam en een heerlijk, oprechte soulstem.

Maar afgezien van dat lijken ze geen van allen op elkaar. Er wordt door muziekjournalisten wel makkelijk geroepen dat Adele en Duffy de nieuwe Amy's zijn, maar Amy heeft het niet alleen met een goede stem en lekkere nummers zo ver geschopt. Ook haar omstreden leven en uiterlijk hebben een grote rol gespeeld. En of de ‘nieuwe Amy's' dat kunnen overtreffen?

Adele is groot en zwaar, heeft een kort rood koppie, en een verre van uitgesproken kledingsmaak. Duffy ziet eruit als een schattig blond Engels meisje. The girl next door. Doodnormaal, ook in haar stijl. Dus eh, stijliconen ‘á la Amy? Nee sorry dames, dat zit er voorlopig nog even niet in. Er is en blijft maar één Amy. Net als er maar één Adele is en één Duffy!

Luister hier naar de nummers van Adele en Duffy

Lees ook:Beautybrands vechten om Adele
Lees ook:Amerika wil David Beckham als beautyicoon
Lees ook:Mooie wenkbrauwen maken dé vrouw
Lees ook:Sylvie van der Vaart is ‘Dom Bontje van 2011′
Lees ook:Marc Jacobs nakende…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>