101 vragen over permanente make up

Wenkbrauwen zijn enórm belangrijk voor onze uitstraling. Steeds meer vrouwen realiseren zich dat ook: mooie wenkbrauwen laten je ogen laten stralen en maken je gezicht veel sprekender. Maar niet iedereen is gezegend met fraaie exemplaren. Permanente make-up (PMU) kan dan een uitkomst zijn. Maar ook bij ziekte of medische ingrepen kan PMU hulp bieden.

Geschiedenis

Permanente Make-up (PMU) bestaat al sinds de jaren ’70. Deze in Taiwan ontwikkelde techniek verspreidde zich al snel over de hele wereld. Inmiddels zijn er verschillende technieken ontwikkeld om zachte schaduwlijnen te maken, met meerdere kleuren te werken of om bijvoorbeeld haartjes na te bootsen. Ook qua hygiëne en snelheid is er de laatste jaren veel verbeterd. Populair op permanent make-up gebied zijn wenkbrauwen. Daarna komen eye- en lipliners.

Goed geïnformeerd

Voor een ieder die nadenkt een permanent eyeliner lijntje op z’n oog te laten zetten of die een andere vorm van permanente make-up overweegt, is het handige consumentenboekje ’101 Vragen over Permanente Make-up (PMU)’ van Irma Hulscher een aanrader. Irma Hulscher is specialiste op het gebied van permanente make-up en in Nederland zeer bekend vanwege haar wenkbrauwbehandeling. Irma past al 20 jaar permanente make-up toe. In het full colour boekje geeft ze antwoord op de meest gestelde vragen.

Borstkankerpatiënten

Naast verfraaiing biedt PMU ook op medisch gebied veel voordelen. Irma: “Bij vrouwen waar door borstkanker een borst is afgezet, kun je tegenwoordig heel mooi een nieuwe tepel maken. Door de huidige 3D-techniek lijkt het dan net of er echt een tepel zit. Ook kunnen heel lichte tepels donkerder gemaakt worden of kleine tepels groter. Het gebruik van PMU is dus heel veelzijdig.” Ook bij het totaal ontbreken van wenkbrauwen biedt PMU een oplossing. “Je kunt dan haar simuleren, waardoor het lijkt dat er weer haartjes zitten. Daarvoor maak ik gebruik van de nieuwste haartjestechniek. Dit wordt met een speciale naald en een aparte techniek ingebracht.”

Tip

Irma: “Heb je al mooie wenkbrauwen van nature, wees hier dan zuinig op. Epileer ze niet te veel, dan blijven ze op latere leeftijd ook nog mooi.” Consumenten die meer willen weten over de mogelijkheden met permanente make-up, hebben veel aan het boekje van Irma. Hierin worden de meest gestelde vragen uitvoerig en duidelijk beantwoord, begeleid met mooie kleurenfoto’s. Zo ben je uitgebreid geïnformeerd voordat je overgaat tot behandelen.

101 vragen over permanente make-up – Irma Hulscher, € 9,95.

Lees ook:De juiste informatie over ‘PMU’, permanente make-up
Lees ook:Brow Power !
Lees ook:Hoe perfect zijn jouw wenkbrauwen?
Lees ook:Seen @ the catwalk: grote wenkbrauwen
Lees ook:Billion Dollar Brows

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>