Amanda Kluveld hekelt religieuze annexatie Paris Hilton

Afgelopen zaterdag was de column die historica en docente Amanda Kluveld in de rubriek Stelling in de Volkskrant schreef over het gevangenschap van Paris Hilton en de annexatie van haar vrije geest door tergende religieuzen, die steevast de touwtjes in handen hebben in de bak, schitterend. Zo treffend, dat ik hem maar even heb overgetypt om te delen met jullie! 'Eenzame opsluiting is dodelijk voor de vrije geest.'

 

 

 

Stelling: eenzame opsluiting is goed voor de geest

Amanda Kluveld, De Volkskrant zaterdag 16 juni

 

Er zijn maar weinig carrieremogelijkheden voor steenrijke geblondeerde it-girls. Volkskrant Banen besteedt aan dit probleem geen aandacht en richt zich vooral op de besognes van het middenmanagement, onderwijzers en ondernemers. Maar wat moeten vrouwen als Paris Hilton?

Nadat feestjes voor de rijken op stelten zijn gezet, liedjes zijn opgenomen, modelijntjes uitgebracht en prive-filmpjes over internet zjin verspreid, beuken zij met hun mooie hoofdjes tegen het gouden societyplafond. Na de 24ste verjaardag gaat het bergafwaarts. Schattig, geblondeerd, verwend en sletterig zijn eigenschappen die alleen in piepjonge vrouwen worden gewaardeerd.

De groep ouder wordende it-girls is daardoor uitermate kwetsbaar. Hun zelfvertrouwen is tanende. Was het eerst schattig om dronken en gedrogeerd over de weg te rauzen, nu moet de it-girl er plotseling voor naar de gevangenis. De jaloerse samenleving neemt wraak op het blondje. De it-girl wordt geisoleerd, letterlijk. Paris Hilton wordt in eenzaamheid opgesloten. Daarmee komt zij in een situatie die zeer gevaarlijk is. Door een monsterverbond van pers, publiek en rechterlijke macht komt zij zin de klauwen van religieuzen terecht.

De eenzaame opsluiting, hoe kort dan ook, is daarbij een sleutelmoment. Hou haar weg bij andere vrouwen onder het mom van gevaar, drogeer haar met medicijnen, laat haar huilen en geef haar tijd om na te denken. Dat laatste is het leeghoofdje niet gewend en zal haar volledig uit evenwicht brengen. Wanneer ze gebroken is, sla je toe. Biedt haar de mogelijkheid uit de isolatie te komen, geef haar een verzonnen vriendje om mee te praten: Jezus de Verlosser en een nieuwe vader: Onze Lieve Heer, uitbater van het Hemelhotel en zeg haar dat hij een bestseller heeft geschreven die een onmisbaar accessoire is. Maak haar duidelijk dat ze schuldig is en dat die schuld kan worden afgekocht door te wapperen met de platinum deelnemerskaart van de club van beroemde herboren christenen.

Zo annexeren de christenen zowel de glamour van Paris Hilton als haar ziel. Kranten berichten alleen over schoolmeisjes die in de handen vallen van loverboys. Hulpverleners staan klaar om die meisjes uit de klauwen van deze jongens te bevrijden. Maar de it-girl die belaagd wordt door religieuze uitzuigers van de geest, wordt in de isolatiecel aan haar lot en haar door christenen vergiftigde gedachten overgelaten. Eenzame opsluiting is dodelijk voor de vrije geest.

 

 

Lees ook:Paris Hilton is met het verkeerde poedertje gespot…
Lees ook:Is Paris Hilton onder het mes geweest?
Lees ook:Nieuwe poes voor Paris
Lees ook:Hilton in gevecht om haarextensions
Lees ook:Heeft Paris genoeg kleding voor Ibiza?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Amanda Kluveld hekelt religieuze annexatie Paris Hilton

  1. Antoniem

    ja patat. moet ik nu nog medelijden krijgen met dat nest. dat ze eens iets nuttig gaat doen. als die religieuze duivels (nietwaar) haar daarvan kunnen overtuigen, des te beter

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    volgens mij moet je het geval paris hilton in deze overstijgen en het fenomeen op macro niveau in beschouwing nemen, welk religieus dictaat er heerst in gevangenissen daar:-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>