Lancaster Aquamatt: Vaarwel vettige glans!

Al sinds mijn pubertijd heb ik (Marieke) last van een vette huid met onzuiverheden. Hield ik me toen nog vast aan de gedachte dat het na mijn tienerjaren wel voorgoed voorbij zou zijn, die hoop heb ik inmiddels opgegeven. Het is wel minder erg geworden, maar een met het woordje ‘normaal' bestempelde huidtype heb ik nog steeds niet.  Daarom ben ik ook zo blij met de komst van productlijnen als Aquamatt van Lancaster. Het hydrateert de huid, maar bestrijdt tegelijkertijd de vettige glans.

 

Veel vrouwen denken dat je met een vette, gecombineerde huid moisturizers moet vermijden. Ze zijn vaak in de veronderstelling (net als ik vroeger) dat hun huid al gehydrateerd wordt door het eigen huidvet. Maar het vet van de huid is niet hetzelfde als ‘vocht'. Hoewel het waar is dat de vettigheid van de huid het bestaande vocht helpt ‘op te sluiten', vervangt het niet het vocht dat je door transpiratie kwijt raakt. Maar onthoudt: vet en vocht zijn twee totaal verschillende dingen!

Wat hebben de mensen van Lancaster nou bedacht: een verzorging met drie geheimen die de vette en gecombineerde huid nodig heeft om altijd onder controle te zijn. De formule bevat eucalyptus en schijfcactus (what's in a name…) dat talg absorbeert, en bamboesponsjes (again…) die salicylzuur bevatten, wat de uitscheiding van talg reguleert. Hierdoor worden de poriën verfijnd. Ook bevat het natuurlijk zeewier dat rijk is aan aminozuren, peptiden, sporenelementen en mineralen. Het reguleert de vochtbalans en ondersteunt de hoorncellen om het vocht in de cellen vast te houden. En tot slot zijn er nog extracten van klimopblaadjes aan toegevoegd, die de huid beschermen tegen de vervuilende werking van het milieu.

Deze hokuspoklus formule is toegepast op twee Aquamatt shine-control skincare producten. De Aquamatt absolute purity & moisture fluid, een vetvrije, luchtige, subtiel geparfumeerde fluid die je s' morgens en 's avonds op de schone huid aanbrengt. Deze maakt dat de huid echt mat, zacht en comfortabel aanvoelt. En de Aquamatt multi-zone shine control invisible cream-powder compact. Die je als een poederfoundation kunt gebruiken. 

Helaas nog even geduld, want de Aquamatt-lijn ligt vanaf mei 2008 in de winkels. Maar dan weet je het vast!

Lees ook:Liefjes voor je huid
Lees ook:Deze maskers laten je huid stralen tijdens de wintermaanden
Lees ook:Dag rimpels, dag glimhuid….
Lees ook:10 uur lang perfect gefoundeerd
Lees ook:Matterende hydrator geschikt voor acne en een vette huid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>