Nivea en Clarins: innovaties tegen cellulite

Hoewel wij consumenten echt wel weten (zeker als we 40 zijn!) dat anti-cellulite middelen geen zier helpen, blijven producenten ons elk nieuw voorjaarsseizoen verrassen met hoopvolle innovaties. Verwacht wederom geen wonderen, maar de manier waarop Nivea en Clarins ons hoopvol stemmen met pillen en zelf toe te voegen serums is wel aardig om in ieder geval kennis van te nemen. Marketing rules huh…..Het beeld hoort niet bij de producten! Is alleen ter illustratie van een nog heel beschaafde cellulite.

 

In 2006 introduceerde Nivea de Goodbye Cellulite Gel met L-carnitine (een aminozuur dat een rol speelt bij de vetstofwisseling in de cellen). Om de werking van het product kracht bij te zetten introduceert Nivea dezelfde gel nu met begeleidende voedingssupplementen waarin eveneens dat L-carnitine zit (te koop vanaf feb. 2008, 22 euro), maar ook saffloerextracten (waarin linoleenzuur zit) dat de opslag van vet in de vetcellen zou beperken en mate-extract, een plantaardige stof die overtollig vocht uit weefsels afvoert. Het is de bedoeling dat je tweemaal daags smeert met de gel en een tot drie capsules erbij inneemt. In vitrotests zouden uitwijzen dat linoleenzuur in de diepere huidlagen vetopslag aanzienlijk vermindert en dat L-carnitine in de huid kan doordringen en de vetcellen zou kunnen bereiken.

Wat de testresultaten zijn, zal ik nog eens navragen. Wat ik ben wel nieuwsgierig naar de percentages in cellulite en omvangafname, bij vrrouwen van elke leeftijd natuurlijk. Want Nivea doet het goed met meisjes van 20 in anti-cellulite reclames, maar de hoeveelheid en hardheid van hun cellulite is toch wezenlijk minder en anders dan die van vrouwen van pakweg 35/40 jaar.

Ik ben ook benieuwd hoe consumenten het gaan ervaren om pillen te slikken voor hun ‘beauty’. Uit de beautyblog poll blijkt in ieder geval dat de lezers liever aan hun schoonheid via verse voeding werken. L-Carnitine zit een heel klein beetje in vlees en verder dus nergens in. De stof kan dus alleen via supplementen toegediend worden. Op deze website lees je wat de stof ook voor gewichtsafname en een gezond hart kan doen. Rest mij nog de vraag: wat moeten jonge vrouwen bijvoorbeeld met deze stof, kunnen ze er geen bijverschijnselen van krijgen, want wie gezond is heeft het toch niet nodig? Voor supplementen geldt echt niet:baat het niet, dan schaadt het niet.

DAN CLARINS …het bedrijf ligt al zo onder de vuur dit laatste jaar, vanwege overname perikelen en teruglopende verkopen. Tegelijkertijd zien we dat het hard aan de weg timmert met innovaties. Het begon al met de zg. anti-stralingsspray vol anti-oxidanten die moeten voorkomen dat de huid veroudert onder invloed van elektro-straling van computers, mobiele telefoons etc. Clarins won er nog geen schoonheidsprijs wel, maar wel een serieuze reprimande van een Frans controleorgaan vanwege de te verregaande claims.

Onlangs bracht het een serie serums uit die je naar believen kunt mixen en mengen met je andere cremes en in dit zelfde kader brengt het nu ook een afslankend en tonifierend serum uit dat je in elke bodylotion kunt mengen. Het Body Shaping Supplement (te koop vanaf feb. 2008, 54 euro) moet je dagelijkse beautyritueel vergemakkelijken juist vanwege het mengaspect – je mag het alleen niet aan een zelfbruinende creme toevoegen. Zes tot acht druppels heten voldoende te zijn. Het zal betekenen dat je eerst een dot creme op je hand moet doen en dan de druppels gaat mixen met een spatel of zo. Het wekt bij mij niet de indruk dat dat nou minder tijd kost, eerder meer. Het hooggeconcentreerde serum moet het sponsachtige uiterlijk van de cellulite huid na een maand, tweemaal daags smeren met  8% kunnen verminderen (dit is met ultra sound gemeten) en de algehele aanblik van de contouren met ruim 60% kunnen verbeteren. Het is een cocktail van plantaardige stoffen die vetopslag in de cellen moeten kunnen tegengaan, dan wel verminderen en een drainerende werking hebben.

Wow…..ik ben een hardnekkig scepticus, kon ik maar geloven…ik wil! Ik ga het gewoon maar eens proberen. Punt is alleen dat ik nooit smeer als ik uit de douche kom, eenvoudig weg omdat ik mezelf die tijd niet gun. Dus zal ik dan wel een overtuigd consumeerder van dit product kunnen worden? Ik moet immers nog gaan ‘kokkerellen’ ook. Nou ja, het klinkt in ieder geval wel leuk. Voor smeerverslaafden.

Lees ook:Nivea Goodbye Cellulite Gel met pillen werkzaam?
Lees ook:Nivea Goodbye Cellulite: bobbelvrije billen bezongen als zegen
Lees ook:Hoeveelheid vetcellen in kindertijd aangemaakt
Lees ook:Dr Murad’s advies bij cellulite
Lees ook:Clarins opnieuw aangepakt voor claims op Expertise P3

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nivea en Clarins: innovaties tegen cellulite

  1. Pingback: Nivea Goodbye Cellulite Gel met pillen werkzaam? | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>