Ruik lekker en bescherm de oceaan

Cool Water Woman Love the OceanDe natuur moeten we koesteren. Het initiatief van Davidoff Cool Water om de oceaan te beschermen beschouw ik dan ook als een ludieke en fantastische actie.  Zo sla je twee vliegen in een klap, want 1. je ruikt lekker en 2. je draagt een steentje bij tot het beschermen van de oceaan.

Davidoff Cool Water sponsort in 2013 een nieuwe National Geographic Pristine Seas expeditie.

De oceaan bedekt 72% van het aardoppervlak maar daarvan is nu slechts 1% beschermd gebied. National Geographic beoogt met het Pristine Seas programma een aantal van de laatste ongerepte plekjes in de oceanen te beschermen en maritiem beschermde gebieden te creëren. Tijdens de expeditie in 2012 die Cool Water sponsorde werden er 384 duiken, met een totaal aan 450 manuren, in de wateren rond de Pitcairn Eilanden gemaakt. Daarbij werden 40.210 vissen, 14.500 algen en 6.300 koraalkolonies geteld en gemeten. De inspecties onthulde ongerepte maritieme ecosystemen met ongeschonden koraalgebieden, een gezonde vispopulatie en herbergt een unieke biodiversiteit met zeldzame diepzee haaien en vissoorten die helemaal nieuw zijn voor de wetenschap.

Nadat ze gezien hadden wat het expeditie team gevonden had, stemde de Pitcairn gemeenschap in september 2012 unaniem voor de bescherming van hun wateren. Een voorstel voor het creëren van een maritiem reservaat rond de Pitcairn Eilanden, wat het grootste maritieme reservaat in de wereld zou betekenen, ligt nu ter bestudering bij de Britse regering. Wordt het voorstel geaccepteerd dan zal het Pitcairn Eilanden maritiem reservaat het grootste ter wereld zijn (> 800.000 km²) en dit zal veel bijdragen aan het overeengekomen internationale doel om 10% van de oceanen in de wereld te beschermen in 2020.

Om JOU te betrekken bij dit geweldige sponsorprogramma wordt er in de zomermaanden met de jaarlijkse Cool Water zomeractie instore animaties en digitale acties georganiseerd. De originele Cool Water man en woman geur krijgt een speciale verpakking waar de consument kan lezen dat hij/zij met de aankoop 10. 000 m² oceaan beschermt. Daarnaast kan men de QR-code scannen of inloggen op www.lovethe-ocean.com om de expeditie met ongelofelijke onderwaterbeelden te volgen.

Door elke ´LIKE´ op de Facebook pagina – www.facebook.com/coolwater – bescherm je 5000 m² oceaan. Natuurlijk kun je deze actie ook volgen op Twitter en zijn er regelmatig op Youtube filmpjes te zien over de expeditie.

Lees ook:Hou je van de oceaan? Bescherm haar! #lovetheocean
Lees ook:Twee Coole schatten uit de oceaan
Lees ook:Intens genieten met DAVIDOFF
Lees ook:Paul Walker wordt het nieuwe gezicht van COOL WATER
Lees ook:Kies het ruime sop met Davidoff Cool Water Summer Seas…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>