Amsterdam volgebouwd met spa’s

Schreef ik al eerder vandaag dat Amsterdam er een grote spa krijgt – het werd tijd, want er is hier nauwelijks iets! -het is een ware trend aan het worden. Want ook in de omgeving van Schiphol moeten spa's komen, en geen kleine jongens, maar mega-wellnessoorden die de beleveniseconomie een flinke impuls moeten gaan geven. En het vreselijk irritante lawaai van de luchthaven dus blijkbaar moeten gaan weerstaan. Onder de kerosine'rook' van de luchthaven kun je dus straks gezondheid gaan tanken. Lees hier welke ondernemers ook in stappen….

 

Sherita Narain, eigenaar van Thermen Holiday heeft de plannen voor de allergrootste spa in Europa, nee liever zelfs in de wereld, al klaarliggen. Vijf hectare grond nabij Schiphol wil ze hebben om haar 20 duizend vierkante meter grote wellnessparadijs neer te kunnen zetten (begroot 16 miljoen euro). En als alles doorgaat, komt deze er in 2009. Een binnen en een buitenwereld, waarvan het buitengebeuren is opgedeeld in eilanden met de sfeer van allerlei werelddelen, waarin je je als op Robinson Island helemaal kunt afzonderen, met een verschil: koek en zopie is aanwezig! Je gaat op ontdekkingsreis, zegt ze. 'Lekker buiten, een minivakantie, een dag lang, helemaal voor jezelf om weer op te laden.'

En dan is er nog een ondernemer (die vanwege de ontwikkelingen nog niet met naam genoemd wil worden), die op 3 hectare in dezelfde omgeving (althans; het is een van de opties) een golf annex spawereld wil bouwen. Golf is hot, en met toegevoegde relaxwaarde van een spa, moet het nog hotter worden, een complete way of life, is hij van mening.  Hij ziet het voor zich: paps loopt een rondje op de golfsimulator, mams zit in de spa, het jongste kind in de ballenbak en junior krijgt golfles. ‘Ik wil oefenen, spelen en genieten aanbieden onder een dak,' zegt hij. ‘Voor alle leeftijden en vaardigheidsniveau's, inclusief de profs. Golf moet uit dat elitaire, zakelijke wereldje gehaald worden. Het is een fabel dat je op de golfbaan wilt zakendoen. Je wilt juist ontspannen. Spelen, eten, socializen, verwend worden.'

Beide ondernemers zijn van mening dat het grootschalige heel aantrekkelijk is. Mensen willen een breed aanbod, en een dag uit zijn. Ondernemers willen groot bouwen omdat het economisch rendabeler is. 

Volgens Paul Zane Pilzer, de Amerikaanse wellnessgoeroe, is de wellness industrie sinds de industriële revolutie de derde grote industrie waar economisch een enorme kracht vanuit zal gaan. Er wordt wereldwijd nu al 40 miljard dollar in om gezet.  ‘Na de uitvinding van de auto begin 1900, de computer in de jaren'80, wordt wellbeing het volgende gat in de markt' en hij adviseert ambitieuze ondernemers om vooral nu op de bandwagon te springen. ‘Waren de eerste grote industrieën nog te danken aan technologische innovaties, deze derde golf is te danken aan de enorme wetenschappelijke vooruitgang in onze kennis van biologie en cellulaire biochemie.'

Volgens Pilzer is de belangstelling voor de trend ook te danken aan de grote babyboomgeneratie in de Westerse wereld. Een generatie die ernaar streeft om gezond oud te worden. Er het geld voor heeft, maar ook voor óver heeft.

Lees ook mijn eerdere blog over de spa op het tennispark Amstelpark/Amsterdam.

Lees ook:Model zijn is de nieuwe meisjesdroom
Lees ook:Spa-directeur Sherita Narain Zwarte Zakenvrouw 2007
Lees ook:Cocoon Beauty Sanctuary op Heathrow kiest voor Dermalogica
Lees ook:TheNextWomen geeft vrouwelijke startups wereldwijd een droomstart
Lees ook:Cosmetica-industrie huiverig voor veranderingen Obama

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Amsterdam volgebouwd met spa’s

  1. Gert van der Steen

    En niet alleen Amsterdam wordt volgebouwd met spa’s; ook op de Veluwe gaat er hefig aan toe. Anderhalve maand geleden is de bouw gestart van een enorm wellnessparadijs op een landgoed van maar liefst 21 hectare (meer dan 14 voetbalvelden)waar de bezoekers aan een complete dag nog te kort hebben om alle faciliteiten te ontdekken. Zie http://www.veluwsebron.nl

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    @gert, ik ben onder de indruk. Is dit project van jou, of mede van jou? Ik verbaasd over het feit dat het allemaal zo groot moet in ons kleine land, vraag me dan ook ten stelligste af hoe prive het dan nog is. Wellicht trekt het meer saunagangers aan, die al gewend zijn aan groot en entertainmentachtige opzetjes, dan echte spa-goers, in de ware zin des woord, althans zoals ik de mooiste concepten in het buitenland zie.

      /   Reply  / 
  3. Marco

    Hi Monique,
    wat betreft spa’s in Amsterdam: op 3 november gaat aan de trendy Haarlemmerstraat “V” open, een combinatie van exclusieve parfumerie en luxe city spa. Hier zullen geavanceerde anti-ageing behandelingen worden gegeven, maar ook authentieke Aziatische wellness-massages. Dit ter info.

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    @marco, kun je mij wat contactgegevens van dat nieuwe spabedrijf mailen als je die hebt? mag naar [email protected]

      /   Reply  / 
  5. Suzanne

    Hi Monique.

    ook interessant is Urban Oasis in Den Haag, hier kan je genieten van revolutioniare waterjetmassages en bijkomen aan de zuurstofbar!

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    @suzanne, cool, duiken we even in! ben alleen wat terughoudend ove die zuurstofbars. lijkt wel weer een opleving nadat het in de jaren 90 een stille dood stierf omdat het meer marketing dan realiteit was. kortom: twijfelachtige claims:-)

    geloof jij erin?

      /   Reply  / 
  7. Suzanne

    Absoluut! de combinatie van massage en zuurstof die bij Urban oasis wordt aangeboden zorgt ervoor dat je ultieme ontspanning ervaart.

    Maar behalve dat je loom de deur weer uitstapt, helpt de zuurstofbehandeling je om weer energiek naar buiten te stappen. dit komt door het vrijkomen van energie na de toevoer van zuurstof in de hersenen! Denk bijvoorbeeld aan een kater, dit komt door zuurstoftekort.

    Een zuurstoftekort zorgt ervoor dat men concentratieproblemen/ hoofpijn etc krijgt. Extra zuurstof versnelt het proces van herstellen! In de huidige gesjeesde samenleving geen overbodige luxe!

    Groet Suzanne!

      /   Reply  / 
  8. redactie, monique

    hoi suzan, een kater krijg je volgens mij niet van zuurstofgebrek, maar des te meer door eentekort aan vocht:-). lees hier maar:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Kater_(alcohol)

    oh ja, weet je ook hoe het zit met de aanmaak van vrije radicalen. wat die productie wordt wel verhoogd als je extra zuurstof gaat inademen. en da’s toch minder goed voor de cellen?

      /   Reply  / 
  9. Suzanne

    Wat het probleem is met zuurstof is dat we niet zonder kunnen en het O2 gehalte in de lucht (vooral stedelijk) steeds minder wordt. Dit heeft tot gevolg dat we dagelijks met meer zuurstofproblemen kampen. Daarom lijkt het aanbod voor extra zuurstof een oplossing.

    Dat er vrije radicalen vrijkomen is dan ook onvermijdelijk, omdat we nu eenmaal zuurstof nodig hebben.

    Bovendien loopt dit ook samen met bijvoorbeeld stress, alcoholverbruik of spanningen. Deze beinvloeden de genezing van cellen. Door extra zuurstof wordt dit genezingsproces gestimuleerd, waardoor het antiontstekingscellen toe nemen.

    Het lijkt er dus op dat met de huidige afname van zuivere zuurstof in de lucht en de toenemende problemen van stress en spanning extra zuurstof geen kwaad kan! Laat ik hier dan wel zeggen dat het geen medische vervanger is.

    En wat betreft de kater ;) Het gaat er meer om dat zuurstof als anti kater kan werken. De kater wordt veroozaakt door vochttekort en in vocht zit een groot bestanddeel zuurstof! vandaar dat beiden (water en zuurstof) dezelfde reactie hebben: verminderen van hoofdpijn, toevoer van zuurstof!

    Groet Suzanne

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>