Spa-directeur Sherita Narain Zwarte Zakenvrouw 2007

Eigenlijk ril ik van dit soort 'sticker-plakken', maar wellicht heb ik er te weinig over te zeggen als witte Nederlander. Directeur van de Thermen Holiday in Schiedam is uitgeroepen tot Zwarte Zakenvrouw van het jaar 2007. Chapeau voor Sherita, want het is inderdaad een ambitieuze dame met grootse dromen. Maar waarom dat nou onder het mom van huidskleur moet is mij een groot raadsel. Mag een topper niet gewoon een topper zijn? Lees verder over mijn interview dat ik nog een tijd geleden met haar had. Sherita staat links op de foto.

 

Drie en half jaar geleden opende ze met haar broer Tonny in Schiedam de Thermen Holiday. Een spa op 10 duizend m2, met verschillende baden, sauna's, horeca en een grote beautyafdeling, waar volgens Narain op hoogtij dagen 40 masseurs rondlopen. Met een achtergrond in de advocatuur en bedrijfskunde was het zakelijk een nieuwe wereld voor broer en zus, maar privé kenden ze het klappen van de zweep. Elk vrij uurtje werd in de sauna doorgebracht. De gemeente Schiedam kon wel een publiekstrekker gebruiken. De Narains werden met open armen binnengehaald, de financiering van ruim 5 miljoen werd met een glimlach door een bank rondgemaakt. Thermen Holiday moet dit jaar echt geld gaan verdienen, het is eindelijk tijd om de organisatie te perfectioneren, ‘want daaruit haal je natuurlijk je winst', verklaart ze.

En nu heeft Narain (36) alweer een droom, een hele grote zelfs. Ze wil de allergrootste spa in Europa, nee liever zelfs in de wereld, neerzetten. In dat kleine Nederland, graag nabij Hoofddorp, waar steeds meer agrarisch terrein wordt prijsgegeven omwille van de luchthaven-expansie. Vijf hectare, voor minder gaat ze niet, zegt ze. Ze heeft eindeloos gegoogled op zoek naar concurrenten in de wereld, ze heeft alle uithoeken van de planeet bezocht, op zoek naar een gelijkend voorbeeld. Het plan in haar hoofd heeft nog niemand uitgevoerd. ‘Denk je eens in,' roept ze gepassioneerd, ‘de tuin alleen al wordt 20 duizend vierkante meter groot! Opgedeeld in verschillende werelden, van bijvoorbeeld een Marokkaanse woestijn, een grotsauna, tot een paradijs op een eiland omgeven met water waarop een boomhutsauna staat waarin je met zestig man kunt zitten. Je gaat op ontdekkingsreis. Lekker buiten, een minivakantie, een dag lang, helemaal voor jezelf om weer op te laden.'

Hoewel ze er voorzichtig over is, lijkt het met haar droomproject van 16 miljoen euro in Noord-Holland goed te gaan. De financieringsgesprekken zijn gestart, het begint de beleidsmakers in Hoofddorp te dagen dat het een interessant project is. ‘Schiedam is een uitstekende benchmark, waar we veel profijt van hebben in dit stadium,' zegt ze. ‘Ik wil ook per se begin 2009 open.' We zijn benieuwd…..

 

Lees ook:Een bibliotheek in een sauna
Lees ook:Uniek Wellnesscenter in Hoofddorp
Lees ook:Thermen Holiday viert feest
Lees ook:Handdoekje leggen….
Lees ook:Al voor € 16 naar de sauna

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spa-directeur Sherita Narain Zwarte Zakenvrouw 2007

  1. ex thermengast

    Dan mogen ze wel eens gaan leren hoe om te gaan met het personeel. Want die behandelen ze heel slecht! Werkdruk is enorm, salaris laag, er kan vaak niet gegeten worden door het personeel, bezetting is vaak te zwak..zeker in de horeca. Als ze net zo omgaan met het personeel als in Schiedam dan gaat deze droom mislukken!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>