Een bibliotheek in een sauna

bibiVanaf vandaag staat de gasten van Thermen Holiday iets bijzonders te wachten. Vanochtend is de Thermen Bibliotheek Schiedam geopend. Dit nieuwe concept is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Thermen Holiday en de Bibliotheek Schiedam. Om 8.45 uur is de Thermen Bibliotheek Schiedam  officieel geopend. Nadat Max Rutgers van Rozenburg,  bestuurder Thermen Holiday, het woord opende gaf hij het stokje door aan Theo Schilthuizen, manager  van de Bibliotheek Schiedam.

Na de openingshandeling sprak de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange: “Een bibliotheek in een sauna is net als een bloemenkraam in de Sahara. Toch zie ik de raakvlakken tussen lezen en wellness; beide kunnen rust bieden, de gedachten vervoeren, het hoofd in de parkeerstand zetten, relaxend aan de rand van het zwembad, op een ligstoel in de zonneweide. De tijd die wat minder onverbiddelijk voorbij gaat”. Speciaal voor deze gelegenheid heeft hij Thermen Holiday zijn werk ‘Koning David en Batseba’ geschonken. Dit is vanaf vandaag in de Schiedamse sauna te bewonderen.

In de Thermen Bibliotheek kunnen gasten plaats nemen in één van de luxe fauteuils om gebruik te maken van de e-readers voorzien van de collectie van de Bibliotheek Schiedam. Daarnaast zijn er ook fysieke boeken aanwezig in de Thermen Bibliotheek.Deze kunnen binnen Thermen Holiday gelezen worden om na gebruik door te geven.

Ook is er een touchscreen aanwezig waar de collectie van de Bibliotheek Schiedam ingezien kan worden. Boeken, cd’s, dvd’s en games kunnen hier eveneens gereserveerd en verlengd worden. De openingstijden van de Thermen Bibliotheek lopen parallel aan die van Thermen Holiday: van maandag tot en met zondag van 10.00 – 23.30 uur; de bibliotheek is alleen te bezoeken in combinatie met een saunabezoek.

Lees ook:Thermen Holiday viert feest
Lees ook:Handdoekje leggen….
Lees ook:Naar de sauna voor nog geen tientje!
Lees ook:Saunanieuws: er is nu ook ‘n ‘Palmolive Ayurituel Sauna’
Lees ook:Al voor € 16 naar de sauna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>