Cosmetica-industrie huiverig voor veranderingen Obama

BRON NU.NL —> Terwijl de modewereld zich druk maakt om de outfits van Michelle Obama, is de cosmetische industrie bang voor eventuele veranderingen die aankomend president Obama wil gaan invoeren.

Een focuspunt op de agenda van Barack Obama is het milieubeleid, en de grote angst voor cosmetica-bedrijven is een eventuele verandering in de Toxic Substances Control Act (TSCA).

Deze instantie gaat over het gebruik van chemicaliën in bepaalde producten. Op dit moment is de beauty-industrie nog niet opgenomen in dit bestand, maar daar zou Obama wel eens verandering in kunnen brengen.

 Dit zou betekenen dat producten uitvoerig getest worden op chemische ingrediënten en dat bepaalde producten verboden of aangepast moeten worden. Maar het heeft ook een positieve kant; verzorgingsproducten worden hierdoor wellicht meer ecovriendelijk.

Monique vult aan op dit bericht van Marieke:

Wat is dit eigenlijk een merkwaardig en onvolledig bericht van NU.nl. Het wordt niet beargumenteerd, je hebt er niets aan. Hoezo ‘chemische’ ingredienten? Alles is chemisch wat erin gaat! Ook al zou het van een plant zijn.

Daarnaast; ook in Europa zijn steeds meer kritische geluiden te horen, zeker momenteel vanuit Frankrijk. Daar azen clubs die gezondheid prediken – van parlementariers tot lobbyisten – niet alleen dat parabenen in de ban worden gedaan maar ook dat allerlei andere gezondheids-discutabele stoffen opnieuw onder de loep genomen worden.

Ook REACH, de Europese organisatie die stoffen in consumentenproducten nauwgezet volgt, zal er mede voor gaan zorgen dat de komende jaren de teugels nog strakker aangetrokken gaan worden.

Lees ook:Kappers toch meer risico op kanker?
Lees ook:Michelle Obama covermodel Amerikaanse Vogue
Lees ook:PR-offensief Pantene in US over ‘slechte’ stoffen in shampoo
Lees ook:Eigen lipstick voor Michelle Obama
Lees ook:Kleurspoelinkje Obama?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Cosmetica-industrie huiverig voor veranderingen Obama

 1. redactie, monique

  wat is dit een raar bericht. marieke heeft het nu op mijn blog gezet, ik heb hetook in andere media gelezen. het is slecht eigenlijk helemaal niet beargumenteert. hoezo ‘chemische’ ingredienten, alles is chemisch wat erin gaat! ook al zou het vaneen plant zijn.

  daarnaast; ook in europa zijn steeds meer kritische geluiden te horen, zeker momenteel vanuit frankrijk. daar azen clubs die gezondheid prediken – van parlementariers tot lobbyisten – niet alleen dat parabenen in de ban worden gedaan maaro ok allerlei andere gezondheids-discutabele stoffen opnieuw onder de loep genomen worden.

  ook REACH, de europese organisatie die stoffen in consumentenproducten nauwgezet volgt, zal er mede voor gaan zorgen dat de komende jaren de teugels nog strakker aangetrokken gaan worden.

  hmm..eigenlijk had ik hier een blogje van moeten maken, nu zit ik op mijn ‘eigen’ blog te reageren met een post…haha

    /   Reply  / 
 2. LuNa

  Dan maak je er alsnog een van, Monique. Een leuk onderwerp van deze tijd!! Maare dat gebemoei van overheden..Ga liever wat aan de dierproeven veranderen dat is pas erg!!
  Vraagje nog even over groene produkten? Ken jij nog een merk wat nog niet zo hot is in beautyland waar ik nog eens naar moet gaan kijken. Ben eigenlijk nog steeds zoekende naar een echt fantastisch merk. Binnenkort de beurs maar weer eens bezoeken!!
  Alvast bedankt voor je meedenken!!

    /   Reply  / 
  1. Bureau Monique Lindeboom

   Done, LuNa, wat een muts ben ik soms ook – op mijn eigen blog *wink*

     /   Reply  / 
 3. LuNa

  ach dat is juist leuk, grinz!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>