Model zijn is de nieuwe meisjesdroom

.

..zo kopt mijn collega Marieke Ordelmans op haar fashion.blog deze week. De golf van de derde generatie feministen die ons het afgelopen jaar nog in de media in de tang hield, lijkt helemaal  helemaal weggeebd. Over man/vrouwcipatie, over seks en de pornoindustrie, over het cliche van mooie vrouwen in de media….Door de hausse aan wannabe modellenprogramma's is het beroep gewilder dan ooit, zelfs uitgegroeid tot DE meisjesdroom van dit moment. En waarom?

 

Omdat je gratis mag reizen, privileges bij hippe clubs krijgt, mooie kleren aan en altijd een hofhouding om je heen die ervoor zorgt dat jij er op de foto goed uitziet. Het enige wat jij hoeft te doen is er te staan, liggen, hangen en doen wat je wordt opgedragen. Vooral dat. Is dit wellicht het onvolprezen vervolg op de prinsessendroom die deze meiden eerst als kind hadden?  Holland's Next Topmodel, je kunt erop wachten tot het net zo geerodeerd is als Idols…. Ik weet al wat 'next' is; een kijkje in de keuken van een oh zo hip modellenbureau. Want eigenlijk is het nog veel vermakelijker om naar de zakelijke kant van die wereld te kijken dan naar al die tieners in hun lieftallige poses.

Lees hier haar blog over de nieuwe meisjesdroom….

Lees ook:Chat vanavond met Anouk Smulders over de ‘HNTM Model Contest’
Lees ook:‘HOLLAND’S NEXT TOP MODEL’ MET NIEUW SEIZOEN TERUG NAAR ROOTS
Lees ook:Nieuw magazine voor jonge chicks
Lees ook:Recensie: het failliet van Hollands Next Topmodel
Lees ook:Maak tanden poetsen prettig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>