Jan Taminiau showde tijdens Parijse fashionweek

De Nederlandse ontwerper Jan Taminiau, die onlangs ook nog een collectie maakte voor de winkelketen Claudia Strater en bekend werd bij een groter publiek door zijn creatieve gebruik van PTT-postzakken overstijgt momenteel 's lands grenzen. Voor de tweede keer showt hij nu tijdens de Parijse modeweek. Zaterdagavond laat hij zijn nieuwe collectie ook in Amsterdam zijn, tijdens onze eigen fashionweek.

 

'What you see is not what you get' is het adagium van zijn nieuwste collectie. Taminiau werkt conceptueeel maar nooit onherkenbaar. Vrouwelijkheid en draagbaarheid blijft een must. Hij zoekt de spanning en de romantiek tussen deze twee ogenschijnlijke uitersten.

Zijn nieuwe collectie bestaat volgens het persbericht uit een line-up van twee keer negen looks, degradé geformeerd van leverbruin tot off white en van donkerrood tot zon verweerd roze, wordt de evolutie van de jurk getoond. Van trenchcoat tot bonbon en van naked nietsverhullende basisvorm tot geraffineerde jurk met uitgewerkte kraag. Taminiau's hang naar oude materialen en ambachtelijke technieken is tot in detail doorgevoerd. Authentieke 18de eeuwse natuurlijke verftechnieken en met Swarovski bewerkte borduursels worden gecombineerd met rauwe verweerde materialen maar ook met zacht chiffon, zijde tule en zijde taft.

'De rauwheid in combinatie met de subtiele schittering van kristal geeft gevoeligheid. De kleuren lijken aangetast door de zon wat het verouderingstraject symboliseert en past binnen mijn visie. Het gaat uiteindelijk om ontwikkeling, Of het nu draait om de groei van vorm of verandering in het algemeen, het gaat er uiteindelijk om dat er evolutie is', Aldus Jan Taminiau

Lees ook:Oranje Boven! Ensemble koningin Máxima morgen te bewonderen in TextielMuseum
Lees ook:Modeontwerper zou graag Katrien Duck kleden
Lees ook:Maxima’s favoriet: Jan Taminiau
Lees ook:Net zulk glanzend haar als Jennifer Aniston
Lees ook:Maar ff serieus welke kleur is die jurk nu echt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>