Beautyweekend@home

Tijd voor jezelf heb je niet elke dag, daarom moet je daar af en toe gewoon eens een paar uurtjes voor uit trekken. Zelf gebruik het weekend daarvoor. Op een vrije zater- of zondag vind ik het heerlijk om me eventjes tot mezelf te komen door middel van een aantal beauty-rituelen. Soms ga ik naar de sauna, maar als dat om de een of andere reden niet kan dan creeër ik mijn eigen beautyfarm @ home. Dat zou jij ook eens moeten doen!

Als eerste plan je geen andere afspraken voor dit moment. Als je alleen woont is het makkelijk, maar wanneer je anderen samen woont, kies je voor een moment waarop de rest de deur uit is of je spreekt af dat jij de komende twee uren de badkamer voor jezelf nodig hebt.

Om alvast in de stemming te komen, zet je je favoriete muziek op en steek je wat geurkaarsen aan. Voor de lekkere trek doe je wat fruit in een schaaltje, wat nootjes, wat pure chocolade en je neemt een glaasje champagne en/of groene thee.

Begin met het scrubbel van je lichaam. Door te scrubben stimuleer je de bloedsomloop, krijg je een mooie kleur en zal je huid straks nog beter bodylotion opnemen.

Na dit te hebben gedaan ga je jezelf heerlijk wassen met je favoriete douche-gel. Neem bijvoorbeeld een gel die hetzelfde is als je parfum en gebruik deze alleen voor gelegenheden als deze. Onder het douchen masseer je de huid op je bovenbenen en armen met een sissal handdschoen.

Hierna neem je voor je gezicht een maskertje dat je huid voedt. Omdat je poriën nu open staan, neemt je huid het maskertje extra goed op. Terwijl het maskertje inwerkt, heb je de tijd om je (teen)nagels te lakken. Je zult zien dat het je voldoening geeft wanneer je er van top tot teen mooi uit ziet.

Tot slot smeer je je gehele lichaam in met je favo bodylotion en spuit je een klein beetje parfum achter je oren en aan de binnenkant van je polsen.

Lees ook:Zacht als zijde…
Lees ook:De perfecte bodylotion exists: FLUIDO DELLA FELICITA
Lees ook:Lieve shampoos
Lees ook:GUCCI GUILTY gaat voor de complete ervaring
Lees ook:Van top tot teen beautiful met Jumbo

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Beautyweekend@home

  1. LuNa

    Ja heerlijk hier elke zondagochtend zo’n beautyritueel met masker peeling ed. Maar ook eens in de zoveel tijd (soms elke week) de sauna in. Lekker ontgiften en chillen.

      /   Reply  / 
  2. monika

    lekker he! het is niet alleen goed voor je huid, maar ook verfrissend voor je geest….

      /   Reply  / 
  3. LuNa

    Jazeker mijn hoofd heeft het ook nodig. Die sauna bezoekjes helpen er ook goed bij. Als ik het niet regelmatig doe word ik moody!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>