Marieke ontmoet topkapper John Frieda in Londen

Vorige week werd ik (Marieke) gebeld door het PR bureau van de Engelse topkapper John Frieda: of ik de volgende dag mee wilde naar Londen om John Frieda himself te ontmoeten. Maar natuurlijk! Dus de volgende morgen stond ik om zeven uur op Schiphol voor een dagje Londen.

Op de foto: John Frieda met SJP en Serge Nomad

 

De producten van John Frieda vinden hier in Nederland gretig aftrek.  Er zijn maar weinig mensen die zijn wereldberoemde frizz-ease serum niet kennen. Toch heeft de man zelf hier niet zo'n megastatus. Zijn producten zijn bedoeld voor de massaconsument en liggen gewoon bij de Etos voor een redelijke prijs.  In Londen is dit een tikkie anders. Daar is kapper John Frieda een beroemdheid. Hij heeft twee salons in hartje Londen en die zitten altijd bomvol.

Wij zochten John Frieda's nieuwste salon op voor een hairdo door één van zijn topstylisten. De salon had een wit en simpel interieur.  Weinig hip en luxe zo op het eerste gezicht. Maar vergis je niet, want je moet hier minstens 300 pond op zak hebben om überhaupt in een stoel plaats te mogen nemen.  En dat voor slechts een föhnbeurt!  Kijk, zo wordt het verhaal toch al een stuk prestigieuzer hé.

Ik heb mijn ogen uitgekeken in de salon. Het is was een wirwar van mensen. Klanten, topstylisten, assistent-kappers en baliemedewerksters. En ohwja, er was ook een toiletjuffrouw/ cape-aantrek juffrouw.  Alle stoelen waren bezet. In Londen kijken ze niet op of om van een hairdo van een paar honderd pond. De topstylisten die regelmatig bekende actrices in hun stoel hebben knippen en kleuren, de jonkies houden föhns vast, wassen en vegen.  Wat een hiërarchie!  

Ik werd geknipt en geföhnd door Laurent. Een bekende van mij, haha. Hij was ooit eens in Nederland voor de lancering van de John Frieda Volume lijn en toen zat ik ook al bij hem in de stoel. Echt een lieverd! Hij wist nog precies wat ik allemaal deed en hij stylt als de beste. Moet ook wel als Gwyneth Paltrow één van je vaste klanten is!

Terwijl Laurent mijn haar onder nam, heb ik eens lekker om me heen zitten kijken.  Opmerkelijk: wanneer klanten moeten wachten ( bij kleuren bv) krijgen ze een uitgebreide lunch geserveerd. WOW! Nederlandse kappers; doe er je voordeel mee. Verder zag ik veel knappe vrouwen in dure designerkleding.  Types zoals je bij John Frieda verwacht. Hilarisch was een oud dametje van ergens achter in de 60, schat ik zo. Ze zat achter mij en toen ik haar voor het eerst zag had ze een gigantische getoupeerde toef op haar hoofd staan. 10 minuten later liep ze als een echte Queen de salon uit. Compleet met een Beatrixcoupe. Alleen had zij de punten naar buiten toe geföhnd. Volgens de kapper had ze deze coupe al sinds hij zich kon heugen. Even later liep er nog een oud dametje de salon uit met een knalrode stekeltjescoupe…

Toen we allemaal voorzien waren van fab filmsterrenlokken vertrokken  we naar het chique Claridges hotel in hartje Londen.  In dit hotel zit zich één van de restaurants van Gorden Ramsey en daar gingen we uitgebreid lunchen met John Frieda en drie van zijn topkappers: Serge Nomad Creative Director, Nicola Clarke Creative Colour Director en Kerry Warn International Creative Consultant. Wat een eer. Normaal gesproken omringen deze mensen zich met filmsterren.  Even wat name-dropping: Madonna, Gwyneth Paltrow, Sarah Jessica Parker, Julia Roberts, Kate Hudson, Cameron Diaz, Nicole Kidman, Tom Cruise, Robbie Williams. Noem ze allemaal maar op!

Op de foto: Kerry Warn, Serge Nomant en Nicola Clarke

Tijdens de lunch hebben we heel gezellig zitten babbelen over van alles en nog wat. Van wereldproblematiek tot aan de nieuwe film van Brad Pitt ( Burn after Reading) die John geniaal geestig vond. ( sorry John, ik snapte dus helemaal niets van die film) Het was duidelijk dat John zelf het hoogste woord had.  Hij praatte, de rest luisterde.  Een echte discussie kon je niet met hem voeren, maar luisteren is soms net zo heerlijk.  Je merkte tijdens het eten ook heel goed dat de andere drie kappers echt tegen John opkijken en veel respect voor hem hebben.  Zonder John mocht er nog niet worden begonnen met eten en alle vragen en suggesties werden als eerste op hem afgevuurd. Erg fascinerend op te zien.

Na het toetje doken we met de drie heren en dame één van de luxueuze hotelkamers in voor one to one interviews.  Hierover later meer. En later ook meer over de lancering van John's nieuwe producten, want daarvoor waren we naar Londen afgereisd. Maar tot de Nederlandse lancering op 1 december houden wij onze mond nog eventjes gesloten (op verzoek van de pr-mensen). 
En toen was het tijd om terug te vliegen. Zomaar even een dagje op en neer naar Londen om met één van de beroemdste kappers te lunchen. Wat een nice job heb ik toch!

Lees ook:Met je BFF’s naar John Frieda salon Londen
Lees ook:John Frieda komt naar Nederland
Lees ook:Behoud je stralende blonde lokken
Lees ook:In de kappersstoel bij Londen’s beste haarstylist
Lees ook:SHEER BLONDE SUMMER HERO – MAAKT BLOND HAAR GECONTROLEERD LICHTER

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Marieke ontmoet topkapper John Frieda in Londen

  1. Pingback: John Frieda komt naar Nederland | Beauty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>