Boots producten eind september 2008 niet meer te koop

De Belgische tv-zender Canvas zond afgelopen week al voor de tweede keer de BBC-documentaire dr Regan's beauty Parlour uit, waarin bekend werd het het gezichtsserum Boots No 7 Protect & perfect echt werkzaam bleek te zijn tegen huidveroudering. TV-zenders moeten dit maar niet meer doen. Niet alleen omdat het een vertekend beeld geeft van wat er allemaal aan werkzame producten in de markt te koop is (er is heus meer dan Boots!), maar ook omdat het gehypte product in ieder geval vanaf eind september niet meer in Nederland te koop is. De sukkels hebben zich namelijk laten overnemen door private equity investeerders. Van die scherpslijpers die niet geinteresseerd zijn in het authentieke DNA incluis het arbeidskapitaal van een bedrijf, alleen maar in de poen. Lees de officiele mededeling van ETOS hieronder…..

 

Boots is tot nu toe altijd via ETOS winkels te koop geweest. Woordvoerder Ariaen de Jong meldt het volgende:

'Met ingang van week 40 (maandag 29 september) stopt Etos met de verkoop van Boots producten.

Reden hiervoor is dat Boots vorig jaar is overgenomen. Daarop volgde een strategische heroriëntatie, waarna Boots in overleg met Etos heeft besloten de Boots merken geheel van de Nederlandse markt terug te trekken. Met de terugtrekking van NO 7, Natural Collection, Mediterranean en FCUK verdwijnen de merken van Alliance Boots geheel uit het Etos assortiment.
N.B.: dit geldt niet voor de producten van Boots healthcare.'

Nu vond ik dat hele circus rond het Boots serum toch al overtrokken. Het enige vruchtbare wat er mijns inziens is uitgekomen is het feit dat als je consumenten gewoon met eigen ogen het serieus wetenschappelijke bewijs laat zien, dat ze 1000% overtuigd zullen zijn en dat je er als producent gegarandeerd een succesnummer bij hebt. Maar dan moet je er ook wel voor zorgen dat het bewijs sluitend is. Het is naar mijn idee een prachtig en vlijmscherp wapen wat je ter hand kunt nemen als je je merk als overtuigd werkzaam in de markt wilt zetten. Voor mij is het een signaal dat het tijd wordt dat fabrikanten met de billen bloot gaan. Consumenten zijn niet achterlijk; bewijs gewoon wat je claimt. Niet met vage marketingtaal, maar met echte onderzoeksgegevens in beeld, en geef consumenten toegang tot testgegevens. Tijd voor een nieuw geluid….ik droom er al zo lang van en blijf voorlopig nog stug doordromen.

Lees ook deze blogs:

- Bekijk hier nog eens de volledige uitzending van dr Regan

- Berichten over welke vormen de hype aannam

copyrights: www.moniquelindeboom.nl Bronvermelding verplicht net zoals toestemming voor overname artikelen. 

Lees ook:Boots binnenkort weer terug in Nederland
Lees ook:Boots No 7 Protect & Perfect Beautyserum hype in Engeland
Lees ook:Boots misleidt met gehypte serum No 7
Lees ook:Creme voor kankerpatienten?
Lees ook:Lekker buget beauty shoppen bij bol.com

1 Reacties // Reageer

One thought on “Boots producten eind september 2008 niet meer te koop

  1. 511 boots

    Comment – Thank you very much for the great information-
    Thanks
    511 pants

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>