Boots No 7 Protect & Perfect Beautyserum hype in Engeland

Een totale gekte is het in Engeland, waar door het Science & nature programma Horizon het antirimpelproduct Boots No 7 Protect & Perfect was getest met positief resultaat. De flessen schijnen er momenteel de winkel uit te vliegen a raison van 21 pond.

 

Er zitten stoffen in die het collageen in de huid beschermen tegen verdere afbraak waardoor de huid veerkrachtiger kan blijven en rimpels dus minder zichtbaar worden. En natuurlijk zitten er heel veel sterke hydratanten in die de huid een volumineuzer aanzien geven. Ik heb nog geen idee of het hier ook al te koop is. Boots No 7 werd namelijk altijd bij Etos verkocht. En hoe je deze hype moet interpreteren? Ach, onlangs werd Diadermine in Duitsland nog als een topper uitgeroepen en als de Consumentenbond L'Oreal, Nivea of Olaz tot goede koop bestempelen, hoor je er ook niets over. De gekte zal gewoon lekker aangedikt zijn door de media en ook heel erg door Boots zelf, door overal rond te gaan bazuinen dat ze tijdelijk even uitverkocht zijn. Ik vermoed dat dit product erg veel weg heeft van Olaz' Regenerist, waaraan ook feitelijk wetenschappelijk onderzoek ten grondslag ligt met dezelfde insteek.

Update 12 mei 2007:

Een van mijn lezeressen vertelde dat het klopt dat de uitspraken over deze creme niet terug te vinden zijn online bij Horizon/BBC. Ze vermoedt dat ze eruit geknipt zijn, alleen een korte versie van de uitzending is op de site te vinden (lees haar posts hieronder).

In de zaterdageditie van de Volkskrant las ik dat Etos het niet verkoopt, maar men zou het zelfde ingredient of de cocktail in een antirimpelcreme van Etos eigen merk hebben, een product dat 3D heet.

Lees ook dit artikel eens waarin de test werd aangehaald en vergeleken met de onduidelijke claims van andere anti-ageing producten.

Update najaar 2007: 

Uiteindelijk blijkt een soortgelijk serum toch in Nederland bij Etos te koop te zijn in het najaar van 2007, Er zitten ongeveer dezelfde ingredienten in, het heeft wel een andere naam gekregen. Jammer genoeg misleidt Boots de consument wel door dit andere product te verkopen met de claims die bij het zo gehypte Engelse product horen. Lees het bericht hier.

Lees ook dit blog over een heel nieuwe gehypte creme van Olaz:

- De gehypte creme Olaz Renegerist Daily 3 Zone Treatment scoort sky-high (27 juni 2008)

EN BEKIJK TOT SLOT HIER ZELF DE DOCUMENTAIRE VAN BBC HORIZON, dr. Regan's Beauty Parlor.

note voor iedereen: het product is niet meer te koop in Nederland (oktober 2008).

Lees ook:Boots misleidt met gehypte serum No 7
Lees ook:Boots binnenkort weer terug in Nederland
Lees ook:Boots producten eind september 2008 niet meer te koop
Lees ook:Paula Begoun positief over Olaz Regenerist Licht vochtinbrengende lotion spf 15
Lees ook:Boots no 7 serum veroorzaakt ook gekte in US

59 Reacties // Reageer

59 thoughts on “Boots No 7 Protect & Perfect Beautyserum hype in Engeland

  1. suzanne

    Waar o waar is het in nederland te koop?

      /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    probeer etos eens, ik zou het verder ook niet weten., behalve etos. en wellicht kun je via de website van boots in engeland (of wellicht in nederland??) online bestellen?

    laat je trouwens niet gekmaken hoor, want diadermine, ook zo goedkoop werd onlangs in duitsland en frankrijk door consumentenbondachtige organisaties nog als zeer goed bevonden. dus ook de moeite waard…en ik meen dat een product van loreal paris ook al eens in nederland in de prijzen viel. moet je even op de website van de consumentenbond kijken…

    succes!

      /   Reply  / 
  3. Monic

    Ben zelf al 5 maanden een verzorgingscrème en een serum aan het gebruiken, een alternatief voor Botox, met heel goede resultaten, speciaal voor de rimpels rond de ogen, mond en voorhoofd, alles op natuurlijke basis, niet engels maar duits en ook te krijgen in nederland,

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    ha monic, waarom vertel je er niet bij welke dat is? en hou me ten goede hoor, maar een alternatief voor botox bestaat natuurlijk helemaal niet:-)

      /   Reply  / 
  5. suzanne

    Monique,

    Welke creme is dat dan die je zelf gebruikt?
    Ik heb zelf weleens botox creme gebruikt athans nu hebben ze de naam verandert duur en werken Ho maar…..

      /   Reply  / 
  6. redactie, monique

    ha suzanne, echt, eenbotox alike creme bestaat niet. alleen botox kan de spieren verlammen waardoor de rimpels wegtrekken. deze cremes pretenderen een huidontspannend effect te hebben en heel soms voelt het ook een beetje zo. maar veel vaker zitten er zulke hoge doses hydraterende stoffen in dat de huid een beetje opzwelt waardoor die rimpels ook wegsmelten voor even.

    ik moet je eerlijk zeggen dat ik momenteel alleen maar heel puur natuurlijke producten gebruik van een schoonheidsspecialiste uit frankrijk, haar naam is joelle ciocco. pure plantaardige olien aangevuld met extracten van planten, kruiden. mijn huid voelt er zo zacht en de hele dag echt goed gehydrateerd van. mijn porien blijven schoon omdat er geen siliconen ed inzitten. en omdat alles vacuum verpakt is zitten er ook geen conserveringsmiddelen en emulgatoren in. stoffen die bij elke normale creme samen meet water en olie minstens 80% van de vulling uitmaken.

    ik kan niet zeggen dat ik dit jarenlang blijf gebruiken, maar ik ben er alles bij elkaar alweer een half jaar heel blij mee.

    ciocco is in nederland alleen te koop bij kapsalon seductif in haarlem. het is helaas wel duur…..

    weet je, cosmetica is net religie. het is maar net wat goed voelt en waarin je meer geloof hebt…..maar ik heb nu zo iets van: als merken toch nog steeds veel ingredienten uit de natuur halen, waarom zal ik het dan niet puur natuur smeren. ik ben kritisch maar ik vind dat dit merk momenteel heel goed is voor mijn huid en helemaal voor mijn porien. er is niets storenders dan verstopte porien, zeker als je graag zonder makeup loopt en gewoon een mooie schone huid wilt hebben!

    dagdag:-)

      /   Reply  / 
  7. redactie, monique

    oops, sorry, ik bedoel dat die emulgatoren en conserveringsmiddelen samen met water en olie meer dan 80% van een creme uitmaken….

    cheers

      /   Reply  / 
  8. sanne

    Ik heb de originele uitzending van horizon gezien en die op internet. De aflevering op internet is ernstig ingekort en daar is niet te zien van de creme van boots. In de originele uitzendeng werd wel degelijk verteld dat ze deze creme hadden getest en dat hij werkt. Of hij dat in werkelijkheid ook doet ik weet het niet.

    Sanne

      /   Reply  / 
  9. redactie, monique

    sanne, wat ben ik blij met jouw reactie! wat echt, ik twijfelde sterk aan het verhaal. ik heb de originele uitzending niet gezien. wat frappant dat de internetuitzending ingekort is. zouden ze het bewust doen, die positieve boodschap NIET uitzenden omdat ze als kwaliteitszender geen reclame willen maken?

    wat betreft de werking: als horizon claimt dat iets werkt, dan mag je er gerust vanuit gaan dat het zo is….

    nogmaals bedankt hoor!
    monique

      /   Reply  / 
  10. suzanne

    Het is alleen een beetje jammer, het is absoluut niet in Nederland nog te verkrijgen… Etos heeft het nog niet in assortiment, gemaild naar Boot`s of het te bestellen is via internet…dus even afwachten

      /   Reply  / 
  11. redactie, monique

    suzanne, heeft boots geen online shop dan? volgens mij is het via internet grootschalig te koop, ook via e-bay hoorde ik…

    even googlen….

      /   Reply  / 
  12. Sanne

    Boots heeft een online shop alleen leveren ze alleen maar in engeland. Jammer. Het is wel te koop op e-bay.

    Sanne

      /   Reply  / 
  13. redactie, monique

    voor sanne: tsja, wellicht is het de moeite voor je waard om het via ebay te kopen?
    of misschien gaat er binnenkort in jevriendenkring een keer iemand naar engeland (of jij zelf?)

      /   Reply  / 
  14. Sanne

    Hoi Moniek,

    Ik durf het niet te gebruiken omdat ik een nogal gevoelige huid heb. Er zijn teveel cremes waar ik een heftige reactie op heb gehad. Ik hou me voorlopig maar bij de cremes waar ik tegen kan. Trouwens ook de nieuwe creme van Nivea met vitamine C in een metalen tube kwam er goed uit. Het was een van de creme’s met het hoogste gehalte aan anti-oxidanten.

    Sanne

      /   Reply  / 
  15. redactie, monique

    ha sanne, dan kun je je inderdaad beter bij je eigen merken houden ja. weet je ook voor welke stoffen je gevoelig bent. en met welke merken heb je geen of minder last van een gevoelige huid?

      /   Reply  / 
  16. Monic

    sorry, eventjes weggeweest, het product heet serox en bestaat uit een serum (voor plaatselijke behandeling) en een verzorgingscrème (als dag en nachtcrème te gebruiken) bevat proteïnen en oliën; argireline, ameliox, hyaluronic en biopolymeer, en is uniek in zijn samenstelling, wordt gezien als een zacht alternatief voor botox. Wordt niet verdeeld via schoonheidszaken, maar je kan het rechtstreeks van de fabrikant kopen, als je er meer uitleg over wilt, stuur ik je dat graag via e-mail [email protected]

      /   Reply  / 
  17. redactie, monique

    dag monic, leuk dat je het even meldt. de werkstoffen die jij noemt zijn heel algemeen en zitten in veel meer zg anti rimpelproducten, het is een combi van peptiden, waarvan gezegd wordt dat ze de huid ontspannen maar in wezen hebben ze heel sterk hydraterende eigenschappen, als je er dan ook nog hyaluronzuur aan toevoegt wat ook een mega vochtbinder is, verdubbelen ze elkaars kracht tot een superbom van een vochtbinder. en dat geeft je huid zon soepel en ontspannen uitstraling.

    in ieder geval lekker voor jou, dat het zo goed voor je werkt!:-)

      /   Reply  / 
  18. Sanne

    Ik heb jaren Diadermine gebruikt maar omdat ik een vette huid heb was ik niet erg blij met deze cremes. Ik glom de pan uit. Ik wilde overstappen op roc maar kreeg een zware allergische reactie. Nu vichy dat gaat goed maar olaz complete gaat ook prima en deze vind prettiger. Ik weet niet waar ik op reageerde in roc. Maar ik probeer nu heel voorzichtig verschillende cremes uit.

    Sanne

      /   Reply  / 
  19. redactie, monique

    ha sanne, met een vette huid moet je altijd oppassen voor te vette cremes. veel antirimpelcremes zijn bij voorbeeld per definitie vet. gelukkig komen steeds meer merken, waaronder clinique, nu ook met antirimpelcremes voor een gecombineerde/vette huid.

    voor een vette huid is hydratatie erg belangrijk. want vet betekent niet dat je ook geen vocht nodig hebt, vaak juist wel. cremes voor een vette huid mogen niet teveel uitdrogen. ze moeten eerder delicaat te werk gaan. niet teveel vet bevatten, juist wel veel vochtbindende stoffen, eventueel wat stoffen om het glimmen af te remmen.

    houd een vette huid wel goed schoon, met een milde reiniger. want de bacterien die nou eenmaal op de huid leven zijn dol op sebum, het huideigen vet. ze vermenigvuldigen zich er lekker op waardoor er ontstekingen ofwel puistjes ontstaan.

    een vette huid moet je nooit te agressief behandelen. eerder mild. hoe tegenstrijdig het ook klinkt. maar deze huid is erg gevoelig want uit balans.

      /   Reply  / 
  20. Maya

    Ik heb een tijdje geleden een proefje van Boots No. 7 protect and perfect gebruikt en ik moet zeggen dat het een heerlijk serum is waar je een babyhuidje van krijgt en het is niet plakkerig of vet. Ik weet niet of het tegen rimpels werkt, ik heb zelf (nog) geen rimpels. De hype lijkt alweer een beetje voorbij te zijn, ik heb een fles op Ebay gekocht voor de verkoopprijs in de winkel. Ik geloof verder niet in wondercremes. Goed eten, genoeg slaap, weinig zon, niet roken en veel water schijnen je huid goed te doen, maar volgens mij zijn het gewoon genen. Een huid heeft vooral vocht nodig. Vitamine E en C schijnen een gemengde/vette huid alleen maar te stimuleren waardoor deze nog vetter wordt. En veel vitamines en andere stofjes (goud! edelsteen!)kunnen geeneens door de huid worden opgenomen!!

      /   Reply  / 
  21. redactie, monique

    hoi maya, ik heb het nog niet kunnen proberen helaas en da;s jammer want ik kan er verder niet over oordelen, ben namelijk heel benieuwd wat voor een werkstoffen er dan inzitten en ben ook nog altijd heel benieuwd wat er in dat bbc programma over gezegd werd. want als het weer eens een hydratatieverhaal zou zijn, is dat jammer, want dat kennen we nu wel.

    weet jij nog wel stoffen erin zitten, wat zegt de inci-lijst op de verpakking?

    ennuh…pikant wat je zegt over goud en edelsteen, wat wie denkt dan dat dat door de huid zou worden opgenomen?

    ben weer benieuwd:-)

    leuk dat je reageeerde trouwens!

      /   Reply  / 
  22. Maya

    Hoi Monique, ik heb de grote fles nog niet binnen maar op het kaartje bij het proefje staan een heleboel ingredienten, waaronder polymeren, water, glycerine, ginseng, witte moerbei en witte lupine. En GEEN parfum en kleurstoffen (een vriendin van mij die ontzettend allergisch is voor dat soort stofjes kon daar niets over ontdekken!!) BBC Horizon is een bloedserieus programma dus ik neem aan de hype niet voor niets is ontstaan, het lijkt me van zo’n programma geen marketingpraatje.
    Quote:
    “De universiteit van Manchester onderzocht een groot aantal smeersels. De creme van Boots was net zo effectief als medicinale middelen die alleen op doktersrecept zijn te krijgen.De veelgehoorde claim dat een creme je huid na zonnebrand kan repareren, wordt eigenlijk alleen door het Bootsproduct waargemaakt.”.
    Enne…o ja, Guerlain gebruikt goudstof en het merk Maria Magdalena edelstenenstof en parelpoeder (!!!!):
    http://www.mariamagdalenacosmetics.nl
    Bizar he?

    Groetjes!
    Maya

      /   Reply  / 
  23. redactie, monique

    hmmm….het riekt voor mij een beetje naar de producten van olaz, regenerist. die ook beogen het proces van wondgenezing met bepaalde stoffen na te kunnen bootsen, waardoor de huid geprikkeld wordt extra collageen aan te gaan maken.

    ik ben even de draad kwijt over het onderwerp goudstof en mineralen, waar las je dat? dat mariamagdalena edelsteenpoeder ofwel mineralen gebruikt is bekend, in amerika is het momenteel een rage en ik had op mijn blog een korte maar hevige ‘flame’ over de claims van bare minerals make-up. heb je die gelezen?

    groetjes weer, monqiue

      /   Reply  / 
  24. Monique

    Hoi Monique,
    Protect and Perfect voelt anders aan dan Regenerist. Ik heb wel eens een proefje regenerist geprobeerd en ik had het gevoel een plastic laagje op mijn gezicht te hebben. P and P is subtieler. Er zitten wel siliconen in, dat wel. Heb je flame over bare minerals make-up nog niet gelezen, ga het opzoeken.
    Wat betreft goudstof en mineralen: het schoot me gewoon ineens te binnen toen we het over grondstoffen hadden. Volgens mij stond in een van de laatste Cosmo’s een artikel over zin en onzin wat betreft moisturizers, oogcremes en cleansers. Het is een beetje off topic maar blue gold van Guerlain vind ik ook zoiets mysterieus. Wat is in godsnaam blue gold :-) Over Guerlain gesproken: die midnight secret is ook jaren een hype. Heb op Ebay (leve Ebay…) ooit eens een paar proefjes gekocht maar ik kon niet zeggen dat het iets deed. Misschien was ik niet dronken of vermoeid genoeg :-)
    Heb je trouwens deze site wel eens gezien:
    http://www.royalwomen.com/NL/Cosmetica/Huid_Gezicht/skincare/
    Ze claimen verse cosmetica te maken.

    Groetjes maar weer, Maya

      /   Reply  / 
  25. redactie, monique

    ha maya, ik kan je precies vertellen wat er in dat guerlain product met blue gold zat, het is inmiddels geloof ik uit de handel, maar het ging om een extract van een kostbare algensoort. en wat doen algen? het zijn mega-moisturizers en huidverzachters. het klonkt spannender dan hetuiteindelijk was kan ik je vertellen:-)

    en over goudpoeder. goud in de vorm van poeder wordt vooral gebruikt omdat het zo;n mooie glans geeft. er wordt tegenwoordig ook wel colloidial goud gebruikt, in vloeibare vorm, oa. in een helena rubinsteinproduct, dat zou dan als een katalysator werken, waarbij het de werking van de andere stoffen zou versterken. het zou gebaseerd zijn op oosterse filosofie. in de oude antroposofische-alternatieve hoek gelooft men ook dat sommige metalen en mineralen een dergelijke werking kunnen hebben. maar in geval van rubinstein geloof ik eerder dat ze er erg veel belang bij hadden om de harten van de vrouwen in het verre oosten in nieuwe markten als china te veroveren, en dan kom je met recepten en claims die wat dichterbij deze cultuur staan:-)

    trouwens maya, proefjes kan je meestal ook in de parfumerie krijgen hoor, daarvoor hoef je echt niet op ebay iets te kopen.

    ik post je nog over die ‘verse’ cosmetica, klinkt grappig!

      /   Reply  / 
  26. sanne

    Hoi Monique,

    Welke cremes zou jij me kunnen aanraden. Ik ben nog zoekende. Op het moment heb ik olaz complete en daarvan vind ik de nachtcreme heerlijk maar de dagcreme eigelijk wat te vet. Vichy kan ik ook tegen alleen die alleen normaderm voor een vette huid en daar krijg ik een droge huid van. Ik ben op zoek naar een lichte creme/lotion met een beschermingsfactor van minimaal 15 want mijn huid is ook licht zongevoelig.

    Sandra

      /   Reply  / 
  27. redactie, monique

    kijk eens bij clinique bijvoorbeeld, zij hebben tegenwoordig ook anti-ageingcremes voor een gecombineerde tot vette huid, dat betekent dat je wel de voordelen van het anti-ageing verhaal krijgt maar geen overbodige vetten voor jouw huidtype. ook hebben ze een nieuwe anti-oxidantencreme voor verschillende huidtypen. van antioxidanten is bewezen dat het een beschermende werking heeft tegen huidveroudering door externe oorzaken.

    steek ook je licht eens bij dermalogica op. ik vind het een goed en vooral ook nononsense merk. ze geven ook uitstekende schoonheidsbehandelingen. ga je wel eens naar de schoonheidsspecialiste?

    verder kan ik je ook aanraden om snachts helemaal geen creme te gebruiken, zeker niet als je al voldoende talg produceert. laat die huid snachts, na een goede reiniging, maar lekker ‘ademen’.

    gebruik ook zonnebrandcremes waar geen overbodige vetten in zitten. dus oil-free.

    ik hoop dat je hier al iets aan hebt, het is moeilijk op afstand iets te zeggen, ik zie je huid natuurlijk niet.

      /   Reply  / 
  28. Anja

    hoi Sanne, kijk eens bij de creme’s die je nu gebruikt of daar paraffine in zit. Dit vormt een afsluitend glimmend filmpje op de huid, waardoor je huid niet echt gevoed kan worden. Probeer eens een merk zonder deze minerale oliën zoals dr.Baumann. Deze heeft een liposomencreme die de relatieve vochtigheid van de huid bij 2maal dagelijks gebruik in 7 dagen laat toenemen tot bijna 100%. Daardoor blijft de huid langer soepel en elastischer waardoor rimpeltjes minder kans krijgen. Kijk op http://www.dr-Baumann.nl voor meer informatie of stuur me een mailtje.

      /   Reply  / 
  29. redactie, monique

    voor maya,

    over die dagverse cosmetica, ik ben er even gaan kijken maya. ken jij de mensen erachter toevallig? ik krijg van hun hopeloos ouderwetse website weinig hoogte. hij is totaal onoverzichtelijk, doet goedkoop aan en de boodschap weten ze ook niet overtuigend over te brengen. ik begrijp dat ze zelf hun potjes creme maken, althans dan doen ze je geloven, omdat ze zeggen: donderdag bestelt, maandag in huis. maar dat zegt natuurlijk niets over dagversheid. ze kunnen wel degelijk eea op voorraad hebben staan. verder begrijp ik dat ze puur plantaardig werken, maar ook daarin onderscheiden ze zich niet van talloze andere merken. kortom: het kan een leuk verhaal zijn, maar het komt naar mijn idee in ieder geval via die website totaal niet goed naarvoren.
    heb wel eens producten geprobeerd?

    nog even de url:
    http://www.royalwomen.com/NL/Cosmetica/Huid_Gezicht/skincare/

      /   Reply  / 
  30. maaike

    Aandelen?

      /   Reply  / 
  31. Maya

    Hoi Monique, nee hoor – ik ken die mensen niet. Ik kwam toevallig op die site terecht. Ik sprak eergisteren toevallig een vriendin die al twee keer geprobeerd heeft een flesje te bestellen maar nooit iets heeft gehoord.
    T ‘bedrijfje’ zal wel ter ziele zijn…En je hebt gelijk: het is een onoverzichtelijke en rommelige website (en ik kan het weten als webmaster zijnde :-)
    Groetjes, Maya

      /   Reply  / 
  32. suzanne

    Hoi nog een vraagje….

    Hoe werkt het eigenlijk met een serum zoals Boot`s protect en perfect, ik wil deze gaan proberen te bemachtingen via Ebay maar…als het lukt moet ik dan de serum onder een normale dag en/of nachtcreme gebruiken of moet deze van hetzelfde merk zijn omdat je anders 2 verschillende producten op je huid werken???

      /   Reply  / 
  33. redactie, monique

    hoi suzanne, bespaar je de moeite, er zitten ‘gewoon’ peptiden in. en die vind je tegenwoordig in heel veel producten, die wel gewoon in nederland te koop zijn. kijk maar eens bij een merk als olaz, met regenerist en definity. of bij estee lauder….

    zo’n serum moet je inderdaad ondr je dag of nachtverzorging aanbrengen.

      /   Reply  / 
  34. suzanne

    en het merk van de dag nachtcreme hoeft dan niet hetzelfde te zijn?? Ik gebruik nu loreal revitalift welke ik erg lekker vind zowel de dag als nacht….Misschien ben ik een beetje zeur hoor, maar door vervroegde overgang en versnelde huidveroudering ben ik elk rimpeltje gaan tellen…. Nou bedankt alvast…

    Groetjes Suzanne

      /   Reply  / 
  35. redactie, monique

    ach, er wordt wel gezegd dat het beter is omdat de ingredienten in synergie kunnen werken met elkaar en je verkleint het risico op evt. allergische reacties van combinatie van cocktails tezamen op je huid. maar aan de andere kant zit er ook een hoge dosis eigen belang bij, lees economisch belang, om consumenten te laten geloven dat je alles van een merk moet gebruiken. als het echt schadelijk zou zijn om verschillende producten van verschillende merken te gebruiken, dan werd het door de wetgeving ook niet toegestaan.

    ik zou het misschien eerder doen als je een hardcore gebruiker van natuurlijke cosmetica bent.

    maar er is veel psychologie hoor. wat voelt goed…..

    volgens mij heeft loreal in de revitalift ook wel een serum.

    denk aub alleen niet dat je rimpels kunt laten verdwijnen met een creme. onmogelijk. ze kunnen iets ondieper worden en je kunt proberen je huid in het algemeen wat steviger te houden.

    wil je ze echt wegpoetsen dan rest er weinig anders dan botox, een filler of behandelingen met radiofrequente golven bij de huidkliniek, oa. bij velthuis klinieken.
    maar……dat kost veel centjes….

    blijf je vooral mentaal goed voelen hoor, lach lekker, geniet van het leven…doe dingen waar je een opkikkker van krijgt en ohja meet makeup kun je ook veel trucs uithalen!

      /   Reply  / 
  36. etossie

    hallo beste mensen,

    er wordt hier volop gevraagd over het serum van Boots. Ik werk bij de Etos en ik kan jullie vertellen dat het d aankomende twee weken verkrijgbaar is bij de Etos. van 1 Oktober tot en met 15 Oktober. Voor zover bekend wordt het maar eenmalig geleverd. Ik had ook gelezen dat er hier mensen zijn die twijfelen omdat zij een gevoelige huid hebben. De producten van Boots zijn uitermate geschikt voor een gevoelige huid. Alle producten van Boots zijn namelijk hypo-allegeen wat dus simpelweg wil zeggen da ze geschikt zijn voor de meest gevoelige huid. Voor de rest klopt het dat er van Etos eigenmerk ook een serie is. De belangrijkste ingredienten zijn amino peptide dit is waarmee ze van olaz ook adverteren en daarnaast zit er in eigenmerk ook matrixill 3000 dit laaste zit ook in de producten van Boots. Wag niet te lang met naar de winkel gaan het is namelijk een op = op actie.

      /   Reply  / 
  37. janssens

    Heb het programma Horizon gezien op Canvas
    het heet hier Overleven…op 7/10/2007
    De naam is nooit genoemd wel de prijs rond 20 Euro.
    Ook een aantal ingredienten zijn genoemd.
    Zou het programma nog eens moeten bekijken, daarmee naar Canvas gemaild om een heruitzending…
    Kan ik Boots 7 krijgen in nederland en waar?
    groetjes ilse

      /   Reply  / 
  38. redactie, monique

    @ilse, Overleven van Canvas heeft inderdaad zondagavond een uitzending van BBC Horizon gehad met de dermatologe aan het woord. Ik vermoed dat het om die uitzending ging waarin de Boots test in beeld kwam. Ik heb Canvas benaderd, maar je kunt de aflevering niet na kijken. Ik weet niet of er een kopie van te bestellen is (tegen kosten), men gaf aan dat ze de rechten voor een bewerking hadden gekocht, wat volgens mij zoveel betekent als eea kunnen vertalen en waar nodig wellicht knippen.

    Dat serum is bij Etos te koop en zoals je in de reactie boven jou kunt lezen is het alleen tot 15 okt te koop. maar laat je niet gekmaken hoor, er zijn echt veel meer merken al die met die peptiden werken. waaronder Olaz Regenerist. Interessant is ook een nieuw nederlands merk dat Solutions heeft en een hoogwaardige peptidecreme in de markt heeft gezet. ik moet alleen even kijken waar dat merk te koop is. Ook L’Oreal (excuses L’Oreal dat ik weer geen leestekens gebruik maar ze zitten niet in de software!) heeft iets: DermaGenesis, hoor ik ook heel goede berichten over, een combi van peptiden en hoogwaardige moisturizers. UItproberen maar!

      /   Reply  / 
  39. janssens

    hello,
    Ze zenden de aflevering van Horizon terug uit op Canvas in “Over Leven” denkelijk in de zomer van 2008. In Etos Roosendaal alles uitverkocht, weet U of ze in Engeland nog voorraad hebben, een kennis van me gaat in januari 2008.

      /   Reply  / 
  40. redactie, monique

    @janssens, dank voor uw bericht. dan moeten we dus nog een jaartje wachten voordat we een herhaling kunnen zien. dat is knap van canvas, maar ook een beetje dom, want tegen die tijd is het al echt geen nieuws meer, alweer achterhaald omdat er alweer andere spannende dingen te melden zijn, en andere nieuwe producten. ik kan me niet voorstellen dat ze het pas over een jaar weer uitzenden:-)

    en ach, maakt u zich niet te druk hoor ,want ik blijf het zeggen, er zijn echt veel meer andere producten die deze peptiden ook bevatten, zoals Regenerist van Olaz, Derma Genesis van L’Oreal, Strivectin…..

    doe uw voordeel ermee! het is namelijk heel erg flauw van etos om alleen maar twee weken lang dat product in bepaalde filialen te verkopen. laat u niet beetnemen door die marketingstrategie!
    hartelijke groet, monique

      /   Reply  / 
  41. suzanne

    Wil toch even reageren op monique…
    ben het helemaal met je eens over de marketingstategie, beetje kinderachtig.
    Er zijn 2 mogelijkheden, kijken of hier in Nederland ook de run onstaat en dan in het assortiment nemen of je blij maken met een dode creme ehhh mus. Doe gewoon neem het in het assortiment maar hou mensen geen worst voor… Een minder puntje vindt ik dit voor Etos!!!

      /   Reply  / 
  42. redactie, monique

    @suzanne, helemaal mee eens! maarja, je ziet hoe mensen reageren he. it’s the buzz….veronderstel je de boot mist!

      /   Reply  / 
  43. Debby

    Hallo mensen!
    Weet toevallig iemand hoe dat zit met hyaluronzuur? Weet niet meer zeker of het deze was of een ander magisch ingredient maar heb ooit in een margriet gelezen dat er bepaalde ingredienten zitten in anti-rimpelcremes die echt voor bepaalde leeftijdsklassen bedoeld zijn. Een soort hormoon die je minder aanmaakt naarmate je ouder wordt (lees 40/50) waar de jongeren onder absoluut geen baat bij hebben aangezien een extra dosis niks uithaalt.

    Weet inmiddels dat vita’s en antoxidanten goed zijn in cremes maar er komen tegenwoordig zoveel zogenaamd werkende stofjes bij, als je eenmaal weet wat je zoekt in een creme begint de volgende opgave, vinden die creme, kan door de bomen het bos niet zien. Helpt ook niet echt dat ze de ingredienten vaak niet duidelijk omschrijven voor ons leken (retinol etc)

    Wie o wie kan mij helpen?
    Ik ben 31, heb een droge huid en zoek een dagcreme die mn huid goed hydrateerd en vooral verstevigd(!) en als het even kan ook nog tegen fijne (vooral droogte) lijntjes werkt.
    En een nachtcreme die vooral helpt de huid te herstellen (dus veel anti-oxidanten?)
    zik zoek het wel in het segment oil of olaz, l’oréal etc

    Leuk dit trouwens, had ik veel eerder moeten vinden, vind t nl best moeilijk om goede info te vinden over cremes.
    Jammer dat er geen dermatoloog ergens een site heeft en ons even verteld wat er daadwerkelijk goed werkt en wat nonsense is!
    Is er bij iemand een uitslag van de consumentengids bekend? Weet dat vroeger de vita-E creme van de bodyshop het best getest is maar die is natuurlijk al wer verouderd…

    Als ik weer wat nieuws ontdek horen jullie het!
    Groetjes Debby

      /   Reply  / 
  44. redactie, monique

    @debby, veel en goeie vragen stel je! ik ga ze allemaal beantwoorden, maar wil eerst even weten welke producten je tot nu toe gebruikt en wat voor soort producten je allemaal gebruikt, van reiniging, serum, cremes et cetera. hoor graag van je!

      /   Reply  / 
  45. Debby

    Hai Monique, wat een snelle reactie!
    Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de volgende producten gebruik ik momenteel:
    -Restore& Renew serum No 7 Boots
    -L’Oréal Revitalift
    -Collageenvuller Etos (werkt volgens mij beter tussen de oren dan op je gezicht)
    -bindweefsel oogserum Biodermal
    -Micro-Dermabrasion L’Oréal
    (in het verleden wel voor veel dure cremetjes gevallen maar nooit echt veel verschil gemerkt..)

    Ben zelf nog ff op zoek geweest naar resultaten van verschillende onderzoeken….

    Consumentenbond:
    Olay Regenerist het best presterende product, erna gevolgd door Lancome Parijs Renergie,en werd gevolgd door RoC Retin-Ox Één van de slechtst presterende producten, La Prairie Cellulaire, was ook één van de duurste cremes.

    Het Franse Que Choisir testte 9 verschillende merken anti-rimpelcrèmes, zowel voor dag- als nachtgebruik. Daarbij kwamen drie cremes als toppers naar voren: Diadermine Rimpel Expert 3D, Lancome Renergie en Roc-Retin-OX

    In Duitsland publiceerde het blad Test van de Stiftung Warentest een onderzoek van 16 nachtcrèmes. Het bleek dat rimpels voor 100% laten verdwijnen nog niet mogelijk is. Binnen de resultaten die wel haalbaar zijn, kregen de anti-rimpel nachtcreme van Aldi (Aldi Lacura/AldiBiocura Beauty), Diadermine Rimpel Expert 3D.
    LÓreal Dermo Expertise Rivitalift Nacht en Helena Rubenstein Collagenist Night Anti-Wrinkel het kenmerk goed.

    Astir award 2006
    Gezichtsverzorging
    Luxe: Daily Resurfacer van Dermalogica
    Mass: Droge Huid Gezichtscrème met 5% Urea van Eucerin

    Astir award 2007
    Categorie gezichtsverzorging:
    Luxe segment: StriVectin-SD
    Mass Market: Definity van Olaz

    Ben benieuwd naar jouw mening over dit alles.
    Gebruik ik momenteel redelijk goede producten? (ben vooral benieuwd naar dat bindweefsel oogserum)

    Nou dat was het weer voor mij, zit nu al al weer zo lang achter mn laptopje, zou er rimpels van krijgen!
    Over en uit
    Debby

      /   Reply  / 
  46. redactie, monique

    wow debby, je laat er geen gras over groeien…hihi. Maar ter zake, je gebruikt genoeg creme zo te zien. ik kan over de bindweefselcreme van biodermal helaas niet oordelen. wat ik wel zie is dat vooral antirimpelmiddelen gebruikt terwijl, als ik het zo lees, jouw huid vooral droog is, en waarschijnlijk nog eerder vochtarm dan droog. heb je wel eens overwogen om een hele goede vochtbindende creme te gebruiken? vochtbinden is namelijk het halve werk, zo weet ik uit ervaring. je huid voelt dan al snel soepel en zacht aan. hoe beter gehydrateerd je huid is, hoe minder kwetsbaar hij ook wordt voor fijne lijntjes, die vaak ontstaan als gevolg van droogte van de huid (afgezien van het genetische aspect en het ouder worden natuurlijk).

    er zijn nu hele goede producten op de markt met hyaluronzuur. dat is een heel sterk vochtbindend middel. je vindt het bijvoorbeeld bij eucerin nu; een prima no-nonsense en heel betaalbaar merk. ook l’oreals dermagenenis kun je eens proberen. het bevat eveneens hyaluronzuur en daarnaast ook peptiden tegen huidveroudering.

    zorg natuurlijk verder dat je dageliks voldoende vocht binnen krijgt, liefst water.

    reinig je huid goed. neem regelmatig een masker en laat je huid lekker masseren. ook hele fijne huidolie zoals pure amandelolie kan af en toe prettig zijn om op te doen of jojobaolie. kun je bij reformwinkels kopen.

    wellicht kan het je ook helpen om omegavetzuren te slikken (omega 3) omdat daarvan aanwijzingen zijn dat het huidbarriere versterkt, wat natuurlijk goed is voor elke huid.

    nou,ik hoor het wel weer. stel gerust je vragen!

      /   Reply  / 
  47. teha

    of vette vis eten..

      /   Reply  / 
  48. redactie, monique

    …als je dat lust. ik ril ervan…haha

      /   Reply  / 
  49. Nirvana

    @Monique: Omega 3 zit ook in andere voeding. Lust je walnoten?

      /   Reply  / 
  50. redactie, monique

    .moah..lastig te openen:-)
    ik slik gewoon een pilletje, met omega’s gewonnen uit algen:-)

      /   Reply  / 
  51. Nirvana

    Walnoten kun je ook gewoon in zakjes & bakjes kopen. Daar is dat openen al voor je gedaan.

      /   Reply  / 
  52. redactie, monique

    oh ja ‘natuurlijk’:-) maar dan gaat een bakkie cashews er makkelijker in dan een riedeltje walnoten. beschouw die meer voor de salade, of kraak er een voor mijn dochter. een pilletje omegaconcentreet gaat sneller naarbinnen. fascinerend he…beschouw dat goedje namelijk niet voor de lekker-heb…(en zo zal het bij veel mensen met veel vitaminen en mineralen zo gaan – hou je niet van fruit, dan neem je wel een pilletje…et cetera…)

      /   Reply  / 
  53. redactie, monique

    to be honest: het laat me koud:-))

      /   Reply  / 
  54. Nirvana

    Wilde ermee aangeven dat er best veel in (cashew)noten zit. (Ik dacht daarbij niet aan kJ !) Je ziet bijv. bij vetten dat er veel onverzadigde vetten in zitten. Kijk ook bij de vitaminen en mineralen.

    Het kan wel eens een pilletje minder betekenen.

      /   Reply  / 
  55. redactie, monique

    right, nou dat bevestigt maar weer eens wat je met voeding kunt doen he. wellicht goed idee van de industrie om niet alleen maar focus op vet te leggen maar ook eens de vita/mine waarden te gaan benadrukken.

    trouwens, behalve transvetzuur zijn de vetten best gezond, light producten zijn dat vaak veel minder omdat er vervangende, vaak veel minder natuurlijke/gezonde stoffen in gaan…

      /   Reply  / 
  56. jannie van daalen

    L.S.
    Ik zou graag een flesje of tube Boots no7 protect & perfect willen kopen in Nederland.Ik heb geprobeerd om via internet het product in Engeland te bestellen maar tot mijn grote telleurstelling wordt het niet geleverd aan klanten buiten Engeland. Kan iemand mij een adres doorgeven waar ik dit product kan bestellen.

    Bij voorbaat dank,

    Jannie

      /   Reply  / 
  57. redactie, monique

    @jannie, heb je het al via ebay geprobeerd? en als dat niet lukt: overweeg dan eens om de Nederlandse versie te kopen, want Boots beweerd dat de werking hetzelfde is. dus probeerd dat dan gewoon eens uit? http://www.etos.nl
    daarop moet je adressen kunnen vinden waar het te koop is.

      /   Reply  / 
  58. Susan

    Een beetje late reactie maar….de Boots producten zijn in Nederland gelukkig weer volop verkrijgbaar bij Boots apotheek. Kijk voor verkoopadressen op http://www.nl.boots.com

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>