Creme voor kankerpatienten?

Is dit een serieus te nemen niche in de markt of een goedbedoelde creatieve hobby van een (ex-)kankerpatiente? In Amerika blijken er al heus aparte verzorgingscremes te koop voor kankerpatienten.

 

 

 

Kankertherapien kunnen een behoorlijke aanslag op de huid zijn. De huid kan heel droog en prikkelig worden. Hij kan ook rood worden. Er kunnen littekens zijn. In een artikel in The New York Times vertelt een schildklierkankerpatiente dat ze tijdens een radio uitzending van The Stupid Cancer Show hoorde over een speciale huidverzorgingslijn voor deze doelgroep van het merk Lindi. De vrouw voelde zich ertoe aangesproken al was het alleen maar vanwege de psychologische impact: een merk dat specifiek voor jouw ziekte aandacht heeft. En het feit dat zulke producten je een beetje extra het gevoel kunnen geven controle te hebben over de ziekte.

Uit het artikel zou blijken dat er in Amerika bij ziekenhuisshops inmiddels vijf verschillende merken voor deze doelgroep te koop zijn. Er is dus markt voor. Het Amerikaans Kanker Instituut vermeldt de merken ook in haar medium. Ook besteden dermatologen steeds vaker extra aandacht aan de side-effects van kankertherapien op de huid.

Er is trouwens geen wetenschappelijk bewijs dat deze speciaal ontworpen producten beter zijn dan van een regulier merk. Maar dat vermoedde ik al.

Lees hier het volledige artikel.

Lees ook deze blogs:

- In Engeland is een littekengel in de maak met hoopvol resultaat

- Er is een creme voor huidkanker

copyrights: www.moniquelindeboom.nl. Bronvermelding verplicht.

Lees ook:Speciale make-up voor donkere huid
Lees ook:Nanotechnologie in cosmetica veilig?
Lees ook:Oorzaak huidaandoening Rosacea gevonden
Lees ook:Visolie is goed voor je huid
Lees ook:Hip: Morrocanoil om je haar te temmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>