Oorzaak huidaandoening Rosacea gevonden

Wetenschappers hebben de mogelijke oorzaak van de huidaandoening Rosacea gevonden, ook wel volwassenacne genoemd. Lijders hieraan blijken van nature twee typen eiwitten die betrokken zijn bij ontstekingsreacties, in hogere aantallen op hun huid te hebben dan een mens dat de aandoening niet heeft. Een van de wetenschappers noemt het gekscherend: ‘It’s like having a lot of gasoline and a match’. Kortom: benzine en een vuurtje erbij, dan wil het wel branden. Lees hier het volledig engelstalige artikel erover.

Lees ook:Priscilla Presley slachtoffer van slechte chirurg
Lees ook:Gezichtsyoga beter dan Botox
Lees ook:Doorbraak in behandeling van kaalheid
Lees ook:Zon & kanker: de zon voorkomt ook kanker!
Lees ook:Cosmeticaclaims: meer sciencefiction dan wetenschap

73 Reacties // Reageer

73 thoughts on “Oorzaak huidaandoening Rosacea gevonden

  1. Dees

    Na jaren deze aandoening te hebben, eindelijk iets nieuws gelezen over deze “huidziekte”.
    Maar hebben ze ook een oplossing gevonden??
    Is het met iets te behandelen?? enz….

      /   Reply  / 
    1. Patricia Hellema

      Rosacea is wel degelijk te behandelen! Ik heb na jaren onderzoek een methode ontwikkeld die rosacea aanpakt bij de kern, zonder gebruik van medicijnen. En hoewel er nog steeds geen definitieve oorzaak is vastgesteld, wijzen steeds meer onderzoeken op het feit dat rosacea begint bij mensen die een tekort hebben aan bepaalde aminozuren.

      Deze aminozuren zijn makkelijk aan te vullen door het gebruik van lysine. Dit kun je kopen bij de Tuinen. Andere supplementen kunnen zijn: zink, omega 3, vitamine c.

      Daarbij is wat je eet ook een grote factor bij rosacea, evenals stress.

      Dus een definitieve medische oplossing is er niet, maar een homeopatische wel degelijk!

      Op Een Rosacea Vrij Leven!

      Patricia Hellema

        /   Reply  / 
      1. Nathalie

        Hoi Patricia,

        Wat jij aangeeft kan dan ook nog wel eens kloppen, gezien het Amerikaanse, Franse etc. onderzoek. Daar spreken ze immers ook over aminozuren, omega 3 en 6. Ik ga het eens proberen lysine en al het andere dat je noemt, ben benieuwd!

          /   Reply  / 
    2. jos

      Na een tijd in het medische circuit te hebben rondgezworven zonder resultaat (antibioticakuren en hormoonzalf, brrrr…) ben ik in het alternatieve circuit terecht gekomen. Na vele onderzoeken bleek mijn vitamine D gehalte dramatisch laag te zijn. Ik wist dat mijn lever niet meer goed functioneerde vanwege hep. A jaren geleden. Ik:
      - slik dagelijks een natuurlijk vitamine D supplement
      - mijd zoveel mogelijk suiker (reageer ik sterk op, vervanger agavesiroop)
      - vermijd pindakaas, neem met mate kaas
      - neem ongever twee keer per week een halve temoe lawak tablet
      Met deze maatregelen ben ik na 7 jaar bijna vrij van rosacea

        /   Reply  / 
  2. redactie, monique

    dag dees, heb je het engelse verhaal ook gelezen (klik daarvoor in de laatste zin op het woord ‘hier’)? wellicht is het een idee om het uit te printen en mee te nemen naar je dermatoloog? er zijn zeker nog geen afdoende medicijnen, maar met antibiotica in de juiste hoeveelheid kan het soms afgeremd worden.

      /   Reply  / 
  3. Dees

    Hoi Monique, heb het Engelse verhaal gelezen maar die antibiotica is juist geen oplossing, die heb ik nl. 10 jaar geleden al gebruikt en is alleen maar tijdelijk. Ik dacht nu eindelijk dat ze met iets anders zouden komen. Maar ik blijf hopen…!

      /   Reply  / 
  4. redactie, monique

    dees, ik zit net in een boek van de amerikaanse celebrity dermatoloog dr brandt te lezen over rosacea en hij noemt nog wat andere mogelijkheden. hij spreekt over atopiclair, ‘a non steroidal anti inflammatory cream’ en over IPL, intense pulsed light behandelingen die rosacea en roodheid van de huid aanzienlijk kunnen verminderen maar niet wegnemen.

    IPL kun je in nederland bij huidtherapeuten laten doen.

      /   Reply  / 
  5. seli

    Ik heb zelf rosacea en heb aan gezichtsverzorging van alles wat er te krijgen is uitgeprobeerd. Van mijn zwager heb ik een flesje argan olie gekregen dat al 1 jaar in mijn kast lag stom stom stom want ik gebruik het sinds kort al ruim 2 weken op mijn gezicht en het resultaat is echt verbluffend alle rode pukkels in mijn gezicht zijn verdwenen en mijn huid ziet er gaaf en gezond uit ik ben dan ook heel voorzichtig met het flesje en bewaak het met mijn leven. Mijn huid is veel rustiger geworden.

      /   Reply  / 
    1. Hellen

      Hoi Seli, heb geen antwoord hierop meer van je gezien dus ook van mij de vraag welk merk arganolie je gebruikt en waar je deze kunt kopen.

        /   Reply  / 
      1. seli

        Hoi Seli ben net als vele andere benieuwd waar je die olie kunt kopen.

          /   Reply  / 
  6. lola

    Hallo seli, waar heeft je zwager die argan olie vandaan? Want er zijn verschillende merken van deze

    Gr

      /   Reply  / 
  7. Dees

    Hoi Seli,
    Ook ik ben heel erg benieuwd naar die argan olie. Kun je die gewoon bij de drogist kopen of …?
    Gr.

      /   Reply  / 
  8. Patty

    Hoi Seli,
    Ook ik ben heel erg benieuwd naar die argan olie. Kun je die gewoon bij de drogist kopen?
    Groetjes Patty

      /   Reply  / 
  9. redactie, monique

    beste patty, Seli zal je ongetwijfeld nog beantwoorden, maar ik neem de vrijheid om ook even te reageren. Argan olie zit vol gezonde vetten die de huidbarriere kunnen versterken. Zo kan een drogere gevoelige huid er lekker van opknappen. Als Seli stelt dat haar rode pukkels ervan weggingen, weten we natuurlijk helemaal niet wat de oorzaak van die pukkels was, en waarom dan argan olie zou hebben geholpen. wellicht zitten er in argan olie ook nog stoffen met een anti bacteriele werking, ik weet het niet.

    ik weet ook niet waarom jij het wilt gebruiken, heb je een huidprobleem? er zijn steeds meer producten verkrijgbaar waarin argan olie zit, ik blogde er onlangs al over, kijk hier maar eens: http://beauty.blog.nl/natuurlijke-cosmetica/2008/05/26/kiehl-s-en-aveda-arganolie-is-hot-voor-de-huid

    je kunt deze producten eens uitproberen. ik lees op deze website er ook nog meer over:
    http://www.anthemis.nl/aromabasis/argan.htm

    dagdag, monique

      /   Reply  / 
  10. Jannie

    Ik ben ook al jaren op zoek om iets op mijn gezicht te smeren waardoor de aandoening draaglijk is. Wat mij vooral opvalt is dat niemand praat over branderigheid, het lijkt soms of mijn gezicht in brand staat. Ook lees ik nergens dat juist olie die in producten zitten zoals zonnencreme dag en nachtcreme juist die brand veroorzaakt. Ik mijd nu dat soort producten moet zeggen dat het iets rustiger is geworden. Hoe komt het dat hier en op andere sites juist verteld wordt dat je gezicht tijdens het zonnen goed moet beschermen. Nu ik dat niet meer doet kan ik wel genieten van de zon met een pet op. Over is het niet soms is het ineens weer branderig en heel rood en daarna een week heel schilferig maar het wordt weer rustig.
    Door er achter te komen om producten te mijden op mijn gezicht waar olie in zit is het eigelijk verbeterd niet over. Hier kwam ik hier achter door een amerikaanse internetsite .

      /   Reply  / 
  11. redactie,monique

    Hoi Jannie, ben je wel eens bij een dermatoloog geweest voor een allergietest? het klinkt alsof je huid zeer gevoelig is voor bepaalde stoffen. als je eenmaal weet waarvoor, dan wordt het ook wat makkelijker de juiste huidverzorging te kiezen.

      /   Reply  / 
  12. Dees

    Hoi Jannie, ik ben net 2 weken terug van Kreta en had daar nergens last van. Smeerde mijn gezicht in met factor 20 en ben met een mooie getint gezicht teruggekomen. Nu zit ik weer onder de puisten die branden.
    Heb net bij de apotheek Eucerin Anti-Redness besteld (is nieuw) die producten op de markt hebben gebracht voor de Rosaceahuid. Ga ze morgen halen en ben benieuwd hoe mijn gezicht hier op reageert (kan toch niet slechter).
    Dus zoals Monique al zei ben jij waarschijnlijk gevoelig voor nog meer dingen.
    Gr. Désirée

      /   Reply  / 
    1. esther

      Heb je katten ?Ik ging ook op reis toen alles over ging wat ik aan roodheid etc had, ik kwam er zelf achter dat mijn rosacea werd getriggerd door katten/vlooien/mijten etc Op reis waren ze niet en alles verdween

        /   Reply  / 
  13. redactie,monique

    janny, desiree: dermaologica heeft de sheer tint redness relief die niet alleen roodheid camoufleert maar ook de warmte uit de huid haalt…..

      /   Reply  / 
  14. mariska

    Ik ben een vrouw van 30 en heb sinds 5 jaar last van rosacea. Heb een aantal keren minocycline-kuur gekregen maar tot op heden heeft dit niet geholpen. Ik heb last van rode vlekjes en schilfering op m’n wangen en tussen m’n wenkbrauwen. Ik wil mijn gezicht graag goed verzorgen en voeden maar wat is nu een goede creme om het vochtig te houden en de rosacea niet te versterken en is het juist wel verstandig om een creme en reinigingsproduct te gebruiken?
    Alvast bedankt.

      /   Reply  / 
  15. marian

    Kennen jullie de produkten van La Roche Posay. Ze zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de apotheek. Ze brengen verschillende produkten op de markt voor de gevoelige huid. Zelf gebruik ik Rosaliac (speciaal tegen rosacea) en Anthelios fluid extreme fact.50 voor mijn gezicht. De rode keur is verminderd en de puistjes zijn nagenoeg weg.
    Verder probeer ik zoveel mogelijk triggers te mijden.zie ook larocheposay.nl

      /   Reply  / 
  16. redactie, Monique

    dag mariska, rosacea is een heel lastige aandoening, waarvoor inderdaad geen afdoende medicatie bestaat. natuurlijk kun je de huid beschermen met creme en ook reinigen met een reiniger; let altijd alleen wel heel goed op hoe je huid erop reageert.

    marian heeft je al getipt over la roche posay; dat is zeker te proberen. daarnaast kan ik je ook adviseren om eens bij eucerin en clinique te kijken.

    verder zou ik als ik jou was ook voorzichtig zijn met de zon en ook met hoge uv filters, het zijn chemicalien die weinig tot niets voor de huid doen (behalve afschermen van uv-straling maar geen huidvoedende dan wel conditieverbetering), maar hem wel belasten.

    laat ons horen wat je bevindingen zijn met de merken!

      /   Reply  / 
  17. Dees

    Ik ben pas bij een schoonheidsspecialiste geweest die bekend is met huidproblemen zoals rosacea. Zij kan natuurlijk niets aan de huidaandoening doen maar wel aan huidverbetering. Ik gebruikte ook Eucerin en dat is helemaal niet goed want er zit olie in en je moet juist olievrije producten gebruiken (mijn poriën zaten helemaal verstopt).
    Ik gebruik nu een week Dermalogica en moet zeggen dat mijn huid nu zeer rustig is.
    In begin even een reactie maar nu kalm. Even afwachten dus.
    Ik gebruikte voorheen Vichy maar juist die producten die alleen bij de apotheek te koop zijn is een verkoopfabel.
    Clinique lijkt mij ook goed want die is ook “oil free”.

      /   Reply  / 
  18. redactie, Monique

    dees, welke producten gebruikte je van eucerin? zij hebben namelijk nu een speciale lijn voor de snel rood wordende huid.

      /   Reply  / 
  19. Mirjam

    Hoi allemaal,

    Zelf bleek ik al jaren last van Rosacea te hebben maar kreeg steeds behandelingen tegen acne waardoor de gevolgen steeds heviger werden.

    Inmiddels dankzij mijn zus wel de juiste diagnose en na 6 maanden pillen en enkele weken creme smeren ben ik nu van start gegaan met IPL om roodheid te verminderen.

    Tijdens het hele proces is mij opgevallen dat ik niet veel verzorgingsproducten kon verdragen. Clinic brand al, Eucerin werkte niet voor mij en ga zo maar door.

    Maar inmiddels gebruik ik ongeveer twee maanden de natuurverzorgende lijn ZZ Sensitive van Anne Borlindt die te koop is bij reform en natuurwinkels. Heerlijk zacht en mijn huid heeft er totaal geen last van!

      /   Reply  / 
  20. Bureau Monique Lindeboom Auteur

    Goede tip Mirjam, we zullen eens in deze lijn duiken!

      /   Reply  / 
  21. Jess

    Hallo,allemaal,ik heb ook al veel geprobeerd. cremes, antibiotica,heel veel gezichtsverzoring.
    Ik kan het allemaal niet verdragen en mijn huid wordt er erg vurig,geirriteerd van.Nu heb ik de dagcreme van annemarie borlind geprobeerd en dat voelt heel goed,mijn huid trekt snel bij.Het gaat om de dagcreme van de serie ZZ Sensitive.Het is natuurlijk voor iedereen verschillend maar misschien hebben meer mensen er baat bij.

    Groeten Jess

      /   Reply  / 
    1. Erna

      Bij mij is sinds kort rosacea geconstateerd. Ik heb voorlopig nog niets op mijn gezicht. maar vaak brand en jeukt het. Ook heb ik soms jeuk van mijn hoofdhuid (wat schijnbaar weer niet hoort bij rosacea). Ik ben benieuwd of het cremetje van Anne Borlindt nog steeds goed bij je werkt.
      En misschien heeft er iemand een tip hoe ik van die branderigheid/jeuk in gezicht) af kan komen.
      ook zijn mijn wangen en en neus rood die zou ik zo graag wegkrijgen. Hebben jullie er ervaringen mee.

        /   Reply  / 
      1. Anna

        Hoi Erna,

        Ik heb dezelfde klachten. Hoofdhuid heb ik onder controle met de shampoo ketoconazol van de huisarts. Ik heb ook roodheid en erge branderigheid, vooral bij inspanning. Heel vervelend, kan niet meer naar mijn werk fietsen omdat ik dan een paar uur met een paars gezicht zit. Als iemand er dan iets van zegt begin ik inmiddels te janken. Erg fijn.
        Ik gebruik antihystamine en een exceem zalfje: elocon. Helpt tegen de pukkeltjes die erg pijn doen als ze open zijn maar verder ook niet. Ik heb net dermologica besteld..sheer tint redness relief. Ben zo’n beetje ten einde raad. Het wordt alleen maar erger.

          /   Reply  / 
        1. Erna

          Hoi Anna

          Ik ga woensdag naar een natuurarts. Ik ben benieuwd of het was is. Als het werkt zal ik weer mailen

          groetjes

            /   Reply  / 
  22. Pingback: Couperose, rode huid? Veel probleem, weinig oplossing | Beauty

  23. Erna

    Nog even vergeten ik heb ook gelezen dat he merk Hannah er goed voor is. Heeft iemand hier ervaring mee

      /   Reply  / 
  24. Michelle

    Hoi,

    Een paar jaar geleden is er bij Rosacea vatgesteld door de huisarts. Ik gebruik sindsdien Rozex, soms werkt het wel, maar ook wat minder goed. Daarbij schrub ik mijn gezicht ong. 1 keer per week. Probeer wel elke dag mijn gezicht te reinigen, smeer het daarin in met een masker van bodyshop. Alleen de creme’s van bodyshop kan ik verdragen.
    Ik ben wel heel benieuwd waar je de arganolie kan kopen en of deze echt help.

      /   Reply  / 
    1. Patricia Hellema

      Beste Michelle,

      scrubben is het slechtste wat jeProbeer ook je gezicht te reinigen met een milde cleaner, bij voorkeur zonder alcohol. Het reinigen van het gezicht met lauw water werkt toch het beste om opvlamming tegen te gaan.

        /   Reply  / 
      1. Michelle

        Hoi Patricia,

        Waarom is schrubben niet goed? Dit doe je toch om de dode huidcellen te verwijderen, en rosacea zit toch van binnen en niet op de huid.
        Ik wil in ieder geval lysine gaan slikken, en kijken of het werkt.

        Groetjes Michelle

          /   Reply  / 
        1. Patricia Hellema

          Beste Michelle,

          De oorzaken van rosacea zijn tot op heden niet medisch onderbouwd. Er zijn volgens diverse onderzoeken ook diverse redenen waarom rosacea ontstaat. Het ene onderzoek noemt een bepaalde huidmijt, die mensen met rosacea veel op de huid hebben. Er wordt ook gezegd dat het kan liggen aan een bacterie die in de maag zit. Ook wordt er aangetoond dat de aanmaak van bepaalde aminozuren de rosacea zou veroorzaken. De reden dat ik zeg dat scrubben niet goed is, is omdat mensen met rosacea een zeer gevoelige huid hebben. Scrubben maakt bij de meeste mensen de roodheid erger. Het kan natuurlijk zijn dat jij hier geen last van hebt. Ik raad het in ieder geval aan iedereen af. En zoals je zegt, rosacea zit van binnen. Dessalniettemin is rosacea een ontsteking van de huid. Wees altijd voorzichtig! Rosacea is ook een progressieve aandoening, en het woord zegt het al: het wordt vaak erger. Reden te meer om je huid zo veel mogelijk met rust te laten.

          Op Een Rosacea Vrij Leven!

          Patricia Hellema

            /   Reply  / 
  25. jeanne

    Ik heb ook ruim twintig jaar vreselijke rosacea gehad. Ben een paar maanden geleden bij iemand terecht gekomen en het was binnen twee weken helemaal weg (geen pukkels pijn roodheid meer). Het is bijna niet te geloven, tenminste ik had het zelf niet geloofd als ik het niet meegemaakt had.
    Ik ben nu een maand of drie helemaal schoon. Kijk eens voor haar adres/referenties op marktplaats, zoek naar Rositta.
    Ze heeft mijn leven veranderd!!!

      /   Reply  / 
    1. Patricia Hellema

      Rositta is inderdaad een wonderdoener. Zij heeft een eigen recept ontwikkeld op basis van voornamelijk zink. De rest van de ingrediënten houd zij geheim (jammer).

      Ik kan rositta van harte aanbevelen!

      Op Een Rosacea Vrij leven!

      Patricia Hellema

        /   Reply  / 
      1. linda

        Rositta is inderdaad geweldig. Ze heeft mijn dochter binnen een week van de acne afgeholpen. Met haar techniek kan zij ook mensen met Rosacea helpen. De resultaten zijn verbluffend en als je goed verzekerd bent krijg je ook nog een deel van de kosten terug. Ik zou niet verder zoeken naar allerlei smeerseltjes. Bel Rositta! Zij is zeker geen kwakzalver, maar een vakvrouw die helaas door de medische wereld nog niet wordt geaccepteerd ondanks dat zij goede resultaten boekt. Geld en macht spelen hierbij een rol. Schandalig dat zoveel mensen nog moeten lijden met de vreselijke aandoening terwijl zij ze er binnen 2 a 3 weken van af kan helpen! Ik kan hier heel erg boos om worden. Dus nogmaals bel Rositta in Roswinkel, want haar techniek is uniek in de hele wereld. Laat deze techniek alsjebllieft niet verloren gaan. Ik raad iedereen aan die Rositta kent om haar zoveel mogelijk te helpen met haar missie!

          /   Reply  / 
  26. arganolie

    Goeie en informatieve tekst over arganolie.

    Ik heb het onlangs gekocht bij arganlife.eu dankzij jullie en inderdaad het werkt voor mij.

    Bedankt voor deze tekst.

      /   Reply  / 
  27. Suss

    Hallo allemaal, probeer eens MSM poeder.
    Ik had het eerst in capsule vorm maar werkt niet zo goed als poeder.
    Ik zelf heb het besteld bij i-herb.com van jarrows.
    Ik comibineer het gebruik met sillymarin (mariadistel) reiniging voor de lever.
    De roodheid is nagenoeg weg, ik had dan wel geen pustels.. maar ook hierbij schijnt het goed te helpen.
    Het is het proberen waard, ik hoop dat iedereen snel van deze rot huidaandoening af is, want ik weet hoe onzeker je er van kan worden!!!

      /   Reply  / 
  28. Mike

    Hoi iedereen,

    Ik ben er van af gekomen dankzij stop rosacea nu. Mocht het niet lukken met andere alternatieven dan wil ik je aanraden dit te proberen. Door op me naam te klikken kom je op de site

    Suc6!

      /   Reply  / 
    1. Gerda

      aan: Mike

      Bedankt voor je tip ik ben bezig met het programma en begin al resultaten te zien

        /   Reply  / 
  29. Helga

    Hallo allemaal,

    Ook ik heb rosacea nu ongeveer 5 jaar geleden geconstateerd.
    Ik gebruik een aloe vera drank met een zeer hoge dosis aloe vera. De plant bezit eigenschappen die o.a. de weerstand verhogen, het immuunsysteem ondersteunen, de stofwisseling stimuleren,
    stressgevoeligheid verminderen en de nachtrust bevorderen. Bevat div. vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen.
    Voor mijn gezicht gebruik ik producten van Sonya(gezichtscreme, reiniger), alles op natuurlijke basis. Als het toch iets erger word smeer ik er Aloe propolis creme, een soort natuurlijke antibiotica. Ik heb nauwelijks meer last. In de zomer helemaal niets en in de winter komer er hooguit een paar plekjes die naar een korte tijd verdwijnen.

    Wil je meer weten over de producten?
    Stuur mij maar een mailtje ([email protected]) zodat ik het kan uitleggen. Anders word dit wel een lang verhaal.

    Groetjes Helga

      /   Reply  / 
    1. News Team

      wat fijn dat je het zo hebt kunnen oplossen

        /   Reply  / 
  30. argane olie

    Wil je argan olie uitproberen? Ik heb voor eigen gebruik nog een
    een aantal flesjes van 50ml.Kosten per flesje € 5,00. kosten van verzenden komen erbij ik denk iets van 0,88 cent.
    mail mij maar als je meer wilt weten.

      /   Reply  / 
    1. Annemarie Hagen

      Ik wil wel een flesje argan olie uitproberen. SVP rek.nr. doorgeven dan zal ik mijn adres doorgeven.

      Groet,
      Annemarie Hagen

        /   Reply  / 
    2. M.R.Vrijdaghs

      Ik wil graag een flesje argan-olie uitproberen. Mail je me even ? [email protected].

        /   Reply  / 
    3. Leonie

      Beste,
      Graag zou ik ook een flesje Argan olie bestellen.
      Dat klinkt goed.
      Mail me maar met de gegevens.
      Groetjes, Leonie

        /   Reply  / 
  31. M.R.Vrijdaghs

    ik wil graag een flesje argan-olie uitproberen. Mail je me even ? Bedankt.

      /   Reply  / 
  32. Marja Schilperoort

    Hallo rosacea vrienden,

    na 20 jaar werkzaam als schoonheidsspec.in mijn salon kwam er vorig jaar een anti-oxidanten sap op mijn pad…..JUS…:…..
    23 anti-oxidanten die heel goed voor je gezondheid zijn, en dus
    ook voor je huid..zo bleek toen mijn klanten met acne en rocasea
    dit naast hun dagelijkse voeding en verzorging gingen drinken.
    (klein bekertje van 30cc) TOP! het gaat mijn koelkast nooit meer uit! zie: http://www.myjus23.com/salon-marja.
    Vanaf 1 maart gaat het HAVVN-JUS heten (komt dus uit Amerika),
    is pas 3 jaar in Nederland , niet in de winkel te koop maar via
    netwerk dus. Succes en mail me als je meer verhalen wilt horen.
    gr.Marja

      /   Reply  / 
  33. Greitsma

    Voor zover ik weet is onderstaand e-book het beste product om rosacea aanzienlijk te verminderen.

    Heeft e-book heeft al duizenden mensen geholpen en iedereen is behoorlijk positief over dit e-book…

    Neem een kijkje en oordeel zelf…

    http://bit.ly/fLjIl9

      /   Reply  / 
  34. Janny

    3/4 jaar geleden in een japanse Sauna mn huid gescrubt met een agressieve soort zoutkristallen denk ik, ik hoorde al om me heen gillen van doe t niet op je tepels want ze branden eraf! Ik had t toen al in mn gezich en handen gedaan. Volgende dag leek t op een 2e graadsverbranding ofzo wekenlang was t actief. Nu ben ik ff goed beschermd in de zon geweest en mn gezicht is weer zoals toen
    Gek word ik van de jeuk en droge branderigheid

      /   Reply  / 
    1. Janny

      Dit voorjaar had ik weer erge roodheid in mn gezicht, ik heb bij de apotheek een creme gekocht van Avene Antirougeurs Jour,ik gebruik t overigens dag en nacht en t helpt erg goed, de creme is al ietwat groenig zodat t de roodheid verdoezeld, en t helpt de oppervlakkige haarvaatjes te sluiten.

        /   Reply  / 
  35. Michelle

    Sinds kort ben ik onder behandeling bij een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste, die werkt met de ph formula. Een nieuw soort behandeling door een spaanse dokter ontdekt. Na één behandeling zie ik al resultaat.
    Google op ph formula voor meer info.

      /   Reply  / 
    1. Michelle

      Inmiddels ben ik een jaar onder behandeling (zie tekst hier boven).
      Mijn huid ziet er weer goed uit en ben zeer tevreden over deze behandelingen met ph formula. De behandelingen worden vergoed, bij mij is dat bij Unive. En er zitten door heel Nederland al salons waar de behandelingen worden gegeven.

        /   Reply  / 
  36. Agnes

    Mijn ervaring is dat het beter is om helemaal niets op je huid te smeren, behalve zonnebrandcreme.Zonbescherming is erg belangrijk. Gewoon zo min mogelijk de huid irriteren.

      /   Reply  / 
    1. Amanda

      Waarom zou ze zeggen dat ze zelf een boek heeft geschreven (Stop Rosacea Nu) met alle dieten erin (die volgens het E-book door haar opgesteld zijn) als het letterlijk op een Amerikaanse site staat onder andere namen? Ik vond het al allemaal zo mooi geschreven, misschien wert het wel, wat natuurlijk het belangrijkste is, maar laat je niet oplichten. Ik ben er iniedersgeval behoorlijk van geschrokken.

        /   Reply  / 
      1. Maggy

        Dames,
        da’s een befaamde “marketing” techniek, wrschl van dezelfde persoon die zich uitgeeft onder verschillende namen. Heb me er ook eens aan laten vangen, maar ik herken nu de agressief overtuigende schrijfstijl van zijn websites. Patricia Hellema bestaat helemaal niet. Is gewoon een oplichter die erachter zit, en telkens werkt volgens dezelfde manier: Vertaal een gratis ter beschikking buitenlandse oplossing/boek voor een probleem waar veel mensen mee kampen en een sociale impact heeft: zij het nu overgewicht, seksuele aantrekkingskracht, snel rijk worden door op de beurs te spelen, en nu dus ook rosacea. Maak een website aan waarbij je mensen wonderen belooft, staaf dat met genoeg “testimonials”. Laat mensen je oplossing aankopen via digitale manier, direct kassa kassa. Geef ‘korting’ waardoor het zeker niet te veel lijkt. Tja, wie wil nu sukkelen voor 40€ ? Vind een aantal fora waar mensen bloggen over het probleem dat jij kan oplossen en verzin een aantal ficitieve personenaccounts die bloggen hoe goed hun probleem opgelost was met jouw oplossing, zodat ze nog meer overtuigd zijn. Zet een link naar jouw website.Ten einde raad gaan mensen het toch maar proberen.
        Indien mensen er achter komen dat je een oplichter bent, stop er gewoon mee en reageer niet meer op de fora, en zoek een nieuw probleem en nieuwe mensen om op te lichten.
        Soit, best goed gezien. Moet ik mss ook mee beginnen.

        Btw, heb ook al jaren last van rosacea, al van m’n 20e. Heb alle “reguliere” methodes bij de dermatologe geprobeerd, inclusief antibioticakuren : van kwaad naar erger. Tot de dermatologe zelf ten einde raad was, en me bijna zelf naar een homeopaat stuurde. Ben dan uiteindelijk toch bij homeopaat geweest. Na eerste pilletje voelde ik 2 dagen mijn gezicht verschrikkelijk branderig jeuken en na een aantal dagen was het enorm beter. Heb dit aantal jaar gedaan.
        Het is nooit volledig weggeweest, maar sindsdien kan ik “voelen” waar ik goed op reageer, ook qua voeding. (Helaas niet waar ik slecht op reageer). Als ik iets eet wat goed is voor die rosacea, beginnen die rosacea plekken te tintelen. Heb ik vooral met peren en gember. Verder helpt enorm veel fruit ook sterk.
        En om wat nog overblijft te camoufleren : Couvrance fond de teint + poeder bij de apotheker. Dagcreme gebruikte ik jaren : Hyseac matifiant (niet de aha versie, is te agressief). En uit de zon blijven. Nu ik wat ouder ben, gebruik ik simpelweg Dove pro-age gezichtsserum als dagcreme. Net dit WE iets te veel in de zon geweest : terug een opstoot.
        Ik kom geregeld de dermatologe tegen gezien ze in ‘t zelfde dorp woont, en ze zegt telken dat mijn gezicht enorm klaar staat tov vroeger. En dat ze idd erkent dat alternatieve behandelwijzen dikwijls betere resultaten opleveren voor chronische aandoeningen dan de regulier antibiotica-kuren die ze standaard voorschrijven.
        Nu, ‘t is nooit volledig weggeweest, maar voor 80% gereducerd naar een niveau dat handelbaar is en camoufleerbaar met make-up.
        En ik denk dat al die methodes die je wonderen beloven, helaas bullshit zijn. Hoewel ik er stiekem ook nog altijd op hoop, maar da’s natuurlijk waar die oplichters gebruik van maken.
        Maar ‘k denk dat de oplossing echt wel zit in een combinatie :
        gezond eten, uit de zon blijven, veel fruit, en homeopathie of een andere alternatieve wijze die werkt op de energieën.

          /   Reply  / 
        1. Michelle

          Hoi Maggy,

          Helemaal mee eens, allemaal verkoop praatjes van die “Patricia”.

          Hét middel is helaas nog niet gevonden, maar zelf ben ik ruim een jaar onder behandeling bij een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste en dat werkt ook goed. Zij gebruikt de PH formule, dit is een methode ontwikkelt door een spaanse arts, speciaal voor oa rosacea. Mijn huid is zeker voor 80% opgeknapt, en ik heb een hele erge vorm, dus dat wil wel wat zeggen.

          Groetjes Michelle

            /   Reply  / 
          1. Maggy

            Hallo Michelle. Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik heb jaren geleden ook bij een schoonheidsspecialiste maskers met allerlei zuren (acids) gehad, toen was dat met fruitzuren. De eerste 2 dagen had je een knalrood brandend gezicht, en daarna herleefde je gezicht en had je voor weken een prachtige huid.
            Ik was er weg van !
            Da’s goed voor een normale huid, maar voor een huid met rosacea is dit te agressief, en blijkt dat ik dit beter niet gedaan had.
            Volgens mij is het ook iets hormonaals. Nu ik er weer aan denk : de enige keren dat ik een perfecte huid had zonder er iets voor te doen, was toen ik zwanger was. De laatste is ondertussen 8j geleden, heb achteraf nog aan de dermatologe gevraagd of ze me geen zwangerschapshormonen kon voorschrijven ;-) Maar je kan niet chronisch zwanger blijven hé. Te veel bijwerkingen ;-)

              /  
          2. Michelle

            Hallo Maggy,

            Ik ben 42 jaar. Bij mij begon de rosacea rond mijn dertigste, juist na mijn zwangerschap.
            De PH formula is juist ontwikkeld voor mensen met rosacea.
            Op internet kun je er meer over vinden.

            Groetjes Michelle

              /  
  37. Arganbladi

    Als je pure argan wilt proberen, of misschien heb je al positieve ervaring mee, dan kun je hier een kijkje nemen of bestellen. http://www. Arganbladi.nl.

      /   Reply  / 
  38. rosacea

    For newest information you have to pay a quick visit world-wide-web and on world-wide-web I
    found this site as a best web page for most recent updates.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>