Kerastase komt met creme: Keraskin

Het is uniek, een shampoomerk dat ook potjes gezichtscreme gaat maken en deze alleen in de kapperszaak gaat verkopen. Dat gaat Kerastase doen, het kappersmerk van L'Oreal. Eind dit jaar brengt het Keraskin uit.

 

Een huidverzorgingslijn. En niet zomaar eentje, maar een die ontwikkeld is door de beroemde Franse huidtherapeute en cosmetoloog Joelle Ciocco. Zij is beroemd om haar superbe huidproducten en wordt graag door gerenommeerde merken ingehuurd om achter de schermen recepten te ontwikkelen voor nieuwe lijnen. 

Keraskin Esthetics gaat het voluit heten. Eerst komen de potten voor het gezicht, in 2008 volgt een bodylijn. Wij in Europa gaan als eersten verwend worden. Nu wist ik al dat dit stond te gebeuren, Ciocco vertelde het me trots toen ik recentelijk in Parijs was en haar sprak. Slimme dame. In haar eigen piepkleine salon betaal je al vier honderd tot 680 euro voor een treatment (door de grande dame zelf dan), ze krijgt bijna ook alleen maar Franse en internationale celebs en notabelen over de vloer, ze heeft een piepklein fabriekje waar ze haar eigen lijn maakt en ze verdient natuurlijk goudgeld met haar consultancy voor andere merken. Volgens mij moet ik maar een ander beroep kiezen haha….het is haar gegund. Als ik in Parijs woonde, zou ik alleen nog maar in haar stoel liggen!

Maar goed, Keraskin dus. Alleen in de kapperszaak en wel in die zaken die aan branchevervaging doen, die ook spatreatments geven, waar je kunt eten etcetera. Het is internationaal al de nieuwste trend namelijk. Een van de wonderstoffen in de anti-aging (hoe kan het ook anders) wordt iets dat L'Oreal 'pro-xylane' heeft genoemd. Geen idee nog waar het voor staat. De schoonheidsspecialisten die ermee gaan werken, maken ook gebruik van een 'skin chip camera' om eerst de juiste huidconditie diagnose te kunnen stellen, plus nog een apparaat dat de pigmentverdeling checkt. Slim, eigenlijk zouden alle schoonheidsspecialisten hiermee moeten gaan werken.

Kenners uit het veld zijn nog sceptisch omdat met name vrouwen vooral gaan voor merken die ze kennen, waarvan ze weten dat het een goede reputatie heeft. Keraskin wordt kostbaar. Een facial van een uurtje zou 100 euro moeten gaan kosten en de mooiste pot anti-rimpel maar liefst 150 euro. Hopelijk heeft L'Oreal genoeg tijd ingepland om het merk te laten settelen, want met deze prijzen en de branchevreemde twist wordt het geen makkie.

L'Oreal wil de lijn bij hooguit 2000 salons wereldwijd wegzetten, binnen vijf jaar tijd.

L'oreal heeft vice versa ook al een actie gehad internationaal met het make-upmerk Shu Umuera, daarvan is een ultraluxe haarlijn ontwikkeld. Gefluisterd wordt dat Ciocco hier ook achter zat. 

 

Lees ook:Doen! Joelle Ciocco schoonheidsbehandeling, deel 1
Lees ook:L’Appartment 127: nieuwe eco-spa in Parijs
Lees ook:Coca-Cola komt met beautydrankje voor de huid
Lees ook:Franse supermarkt eist goedkopere cosmetica
Lees ook:2008 winstgevend jaar voor Beiersdorf

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kerastase komt met creme: Keraskin

  1. Racco

    The best beauty hints and treatments.
    *Face
    *Body
    *Hair
    *color
    *Fragrances
    *Healthy Life Style
    *Teens &Babies
    *Home

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>