Zonnebrandcreme voor of na je dagcreme opdoen?

Er blijven vragen binnenkomen over dit onderwerp, dus ik plaats het nog maar een keertje. 'Moet je je zonnebrandcreme nou voor of na je dagcreme opdoen?' Ervoor dus, en ik zal je uitleggen waarom:-) Want je kunt ook nog een andere strategie kiezen!

 

 

 

 

Oh heerlijke lente, wat ben ik blij dat de zon er eindelijk is! Smeren met een uv-filter is nu echt een must, de zon brandt al stevig, je huid is nog erg wit en wordt dus gemakkelijk rood.

Smeer je zonnebrandcreme voor de dagcreme op. In dagverzorgingsproducten kunnen stoffen zitten die de werking van stoffen in het antizonnebrandmiddel tegengaan.

Nog slimmer is het om een speciaal anti-zonnebrandproduct te nemen waarin alle verzorgende stoffen uit je dagcreme zitten, dan heb je twee-in-een en hoef je geen aparte dagcreme er meer onder te doen. Teveel laagjes op je gezicht in de zon kan ook te zweterig worden waardoor je pukkels kan krijgen.

Dan komt er ook nog een lezersvraag of een zonnefilter in een dagcreme dan van mindere of andere kwaliteit is, dan die in een anti-zonnebrandmiddel. Dat hoeft dus helemaal niet. Het is wel belangrijk dat het een filter is tegen zowel uva- als uvb straling. Maar het echte punt is dat een product dat je als anti-zonnebrandmiddel wilt gebruiken ook echt dikker moet opsmeren. Met een dagcreme ben je niet geneigd dit te doen. Beetje psychologie speelt dus ook een rol!

Lees ook deze blogs erover:

- Stop! Eerst beschermen, dan pas verzorgen…

- slimme anti-zonnebrandcremes voor je gezicht (ook tegen rimpels en pigmentvlekken)

wat je moet weten om verstandig te smeren – dus veilig genoeg tegen uv-straling en verbranding

- L'Oreal heeft op haar website een handige zonnewijzer, zodat je elke dag kan zien wat de veiligste/meest beschermende factor voor je huidtype is, gezien de weersomstandigheden die dag

- Vooral uv-a veroorzaker van (dodelijk) huidkanker melanoom

VEEL PLEZIER IN DE ZON!

Heb jij ook een vraag? Stel hem aan: [email protected]

Copyrights http://www.moniquelindeboom.nl/

 

Lees ook:Stop! Eerst zonnebrandcreme, dan pas dagcreme!
Lees ook:Test: wat weet jij van uv-filters?
Lees ook:Smeren met anti-zonnebrandcreme: dit moet je weten
Lees ook:Beste voor je huid: anti-age zonnecreme
Lees ook:Zonnetrend: tegen pigmentvlekken en rimpels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>