Glisodin: pil vermindert overgevoeligheid zonlicht

Ik kreeg zojuist een persbericht binnen over een nieuw voedingssupplement op basis van zeer krachtige anti-oxidanten dat de zonlicht-overgevoeligheid bij mensen met huidtype II aanzienlijk vermindert.

 

Het heet GliSODin. Het onderzoek is gerandomiseerd dubbelblind uitgevoerd met 50 deelnemers in Frankrijk. De resultaten worden gepubliceerd in the European Journal of Dermatology. Opmerkelijke bevindingen: roodheid, irritaties, eczeem als gevolg van blootstelling aan uv namen significant af, en de deelnemers voelden zich na verloop van tijd ook lichamelijk fitter. Lees hier het volledige rapport. Het is overigens gewoon via internet te koop. En uh…volgens mij kunnen ook 'gewone' voedingssupplementen waarin een o.d. aan anti-oxidanten zit een huidbeschermende werking geven, van binnen uit dus. Net zoals omega-vetzuren.

Lees ook:Verband tussen eczeem en graan-overgevoeligheid
Lees ook:De INCI namen
Lees ook:Slikken omega-vetzuren helpt tegen zonnebrand
Lees ook:Dag 3 In-Cosmetics: hoe gewoon licht je huid veroudert
Lees ook:Payot gaat sky high

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>